Ένα ηλεκτροκίνητο στην «κορυφή» του Pikes Peak

Pikes Peak 1

Ο ήχος από τους ρότορες καθώς το I.D. R ξεχύνεται στην άσφαλτο του Pikes Peak είναι ανατριχιαστικά απόκοσμος, θυμίζοντας ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Ένα από τα κάστρα του καυσίμου φτιαγμένου από άνθρακα και υδρογόνο έπεσε 7 λεπτά, 57 δευτερόλεπτα και 148 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερα. Ο Romain Dumas με ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο κέρδισε για τέταρτη φορά και παράλληλα ισοπέδωσε τον χρόνο του Sebastien Loeb, βάζοντας νέο πήχη στον δρόμο για την πιο διάσημη κορυφή του πλανήτη στην οποία φτάνει δρόμος.

 

093 pikes peak

Η VW πήγε στις ΗΠΑ έτοιμη να σπάσει το ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στα 9’ 07” 222. Όμως οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές έδειξαν ότι το πρωτότυπο I.D. R ήταν ικανό και για το απόλυτο ρεκόρ, κάτι που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους θα ήταν (ίσως…) ο στόχος για το 2020.

«Είμαι ευχαριστημένος με αυτό το χρόνο, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε ταχύτερα αν αυτό το μεσαίο κομμάτι ήταν στεγνό», είπε ο 40χρονος Dumas, δίνοντας την είδηση για του…χρόνου!

Το Volkswagen I.D. R είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και οι κινητήρες του αποδίδουν 66,2 Kg/m σταθερότατης ροπής και 680 άλογα – 200 λιγότερα από το Peugeot που ο Loeb οδήγησε το 2013 όταν έκανε το προηγούμενο ρεκόρ με 8’13’’878. Όμως το αυτοκίνητο του Γάλλου επηρεαζόταν από τον όλο και πιο αραιό αέρα έως τα 4000 μέτρα της κορυφής, αφού όσο ανέβαινε έχανε δύναμη (βοηθούν τα turbo αλλά ως ένα βαθμό…) ενώ το ηλεκτροκίνητο όχι.

2018 06 24 vwms ppihc2018 rennen 07 1529928397

Για τους αριθμολάγνους, το 0-100 το κάνει σε 2,25 δευτερόλεπτα, πιο γρήγορα κι από μονοθέσιο της F1. Για το 0-200 δεν έχουμε βρει στοιχεία, αλλά αντιλαμβάνεστε πόσο μικρό θα είναι κι αυτό το νούμερο! Πάντως το ηλεκτροκίνητο όχημα δεν ξεπέρασε πουθενά τα 240 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο λόγος; Το βάρος!

Προκειμένου να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται, οι μπαταρίες έπρεπε να είναι αρκετά μεγάλης χωρητικότητας ώστε να φτάσει μόνο μέχρι τέλος της διαδρομής. Ταυτόχρονα για λόγους κατανομής βάρους και ισορροπίας κρατήματος τοποθετήθηκαν στο πιο καλό σημείο για αυτή τη δουλειά – δίπλα στον οδηγό.

Αυτό όμως, ούτως ή άλλως, επηρέαζε τον διαθέσιμο χώρο και κατά συνέπεια την χωρητικότητά τους σε ενέργεια, κάτι που έθεσε στην πραγματικότητα και το όριο ιπποδύναμης και μέγιστης ταχύτητας στο όχημα.

Ωστόσο, παρά τις παραχωρήσεις, και πάλι η ζυγαριά σταμάτησε στα 1100 κιλά με τον οδηγό, που είναι μεγάλο νούμερο για αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Pikes Peak 2

Το μικρό μέγεθος των ηλεκτρικών κινητήρων έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς της VW να τοποθετήσουν δύο, από έναν για κάθε άξονα, κάτι που τους επέτρεψε να βελτιώσουν την συμπεριφορά σε όλες τις φάσεις των 156 στροφών στο δρόμο για την κορυφή πάνω από τα σύννεφα. Το torque vectoring του I.D. R προφανώς δούλεψε πολύ καλά…

Για την ακρίβεια, το benchmark που έθεσε το πρωτότυπο της VW πιθανότατα θα οδηγήσει σε παρόμοια μονοπάτια κάθε εργοστάσιο που θα θέλει να χτυπήσει αυτόν τον χρόνο στο μέλλον.

Ναι, μετά την Formula E και τους νέους της κανονισμούς, την δεδομένη πρόοδο στην απόδοση των μπαταριών και το ρεύμα της εποχής, δεν τα γλιτώνουμε τα ηλεκτρικά οχήματα. Το πότε, μένει να αποδειχθεί. Ελπίζουμε, να αργήσει.

Αλλά, θα έρθει…

Πατήστε στην αριστερή εικόνα για το video με τον απόκοσμο ήχο των ηλεκτρικών μοτέρ που σας περιγράφουμε στην αρχή, και στη δεξιά εικόνα για το επίσημο video της VW

pikes 2094 pikes peak 2


Last modified on Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 10:42

Κύλιση στην Αρχή