Οι μπαταρίες του Tesla πήραν φωτιά λέει ο NTSB - και μετά ξαναπήραν άλλες 2 φορές!

Teslal fire 2

Θέλω να αγιάσω και δεν μπορώ! Ο NTSB, η υπηρεσία που στις ΗΠΑ διερευνά όλα τα αεροπορικά και σιδηροδρομικά, καθώς και κάποια «ιδιαίτερα» αυτοκινητικά ατυχήματα και δυστυχήματα, έβγαλε το πρώτο πόρισμα για το Model S που πήρε φωτιά μετά το δυστύχημα στις 8 Μάϊου στην Φλόριντα.

Ο NTSB δήλωσε πως το όχημα πήρε φωτιά τρεις φορές. Τη μία μετά το τρακάρισμα, τη δεύτερη αφού οι πυροσβέστες είχαν σβήσει την πρώτη και ετοιμάζονταν να μεταφέρουν το όχημα και την τρίτη αφού ο γερανός είχε μεταφέρει ό,τι είχε μείνει από το αμάξι στον αποθηκευτικό χώρο.

Δύο φορές επιτόπου και άλλη μία μερικές ώρες μετά! Το καταλαβαίνετε; Την έσβηναν και η φωτιά ξανα-άναβε...

 

Φυσικά, για όσους ασχολούνται με μπαταρίες λιθίου, αυτό δε μοιάζει και τόσο περίεργο. Είναι ένα από τα βασικά προβλήματα των μπαταριών αυτής της τεχνολογίας και σίγουρα από την Samsung θα το καταλαβαίνουν…καλά.

Βέβαια ο δυστύχημα έγινε με μια ιδιαίτερα άγρια σύγκρουση, καθώς το Model S χτύπησε με 187 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά όπως παρατήρησαν πολλοί δημοσιογράφοι, τα συμβατικά οχήματα παίρνουν φωτιά μία φορά. Δεν περνάνε μερικές ώρες και ξαναπαίρνουν.

Εννοείται πως η Tesla δεν έχει βγάλει ανακοίνωση, όπως δεν έβγαλε κι όταν πριν μερικούς μήνες ένα άλλο όχημά της πήρε φωτιά 5 μέρες μετά το τρακάρισμα.

Με άλλα λόγια αν τρακάρεις με Tesla, άσε το για 6-7 μέρες κάπου που δεν κινδυνεύει ο κόσμος από φωτιά, κατά προτίμηση δίπλα σε έναν σταθμό πυροσβεστικής για να το σβήσουν γρήγορα, ώστε να είσαι σίγουρος.

Teslal fire 1

Δεν ξέρω τι ακριβώς άποψη θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, ειδικά σε περιπτώσεις που τα οχήματα έχουν μικτή ασφάλεια, αλλά κάτι μου λέει πως δε θα τους αρέσει το σενάριο.

Επιστρέφοντας στην είδηση της ημέρας, ο NTSB ανακοίνωσε πως θα εξετάσει και τη διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για να σβηστεί η φωτιά, καθώς και τις συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης του οχήματος, καθώς τα fully electric αυτοκίνητα αυξάνονται και ίσως να πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πρωτόκολλο αντίδρασης μετά από σημαντικές συγκρούσεις.

Παρόλα αυτά, μη ξεχνάμε και την πρόσφατη φωτιά που πήρε ένα ακόμα Tesla χωρίς καν να τρακάρειι.

Last modified on Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 11:13

Κύλιση στην Αρχή