Τα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Αυστρία δείχνουν Mercedes

austrian 1 resize

Μπορεί η διαφορά ανάμεσα σε Vettel και Hamilton στο FP2 να μην είναι και τόσο μεγάλη, όμως η εικόνα των Mercedes με το νέο τους αεροδυναμικό πακέτο στην πίστα του Spielberg δείχνει πως δύσκολα θα χαθεί ο αγώνας. Άλλωστε έχουν κερδίσει τις τελευταίες 4 φορές εκεί.

Την ίδια στιγμή βέβαια ο Vettel δηλώνει ότι, ναι μεν οι Mercedes έχουν το πάνω χέρι, αλλά δεν βλέπει το λόγο να μην θριαμβεύσουν οι Ferrari το σαββατοκύριακο. Προσέξτε, είπε το σαββατοκύριακο, όχι την Κυριακή. Λόγια του αέρα ή κάτι θέλει να μας πει;

Η πίστα στο Spielberg είναι ιδιοκτησίας Red Bull, αλλά τα μονοθέσια με τα φτερά της Aston Martin στην πίσω πτέρυγα ψάχνουν ακόμα να βρουν τη σωστή ισορροπία, όπως είπε ο Verstappen.

Ένας αστάθμητος παράγοντας είναι πάντως ότι από όσα έχουμε μέχρι στιγμής δει, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις τρεις γόμες που έφερε στην Αυστρία η Pirelli. Οι χρόνοι είναι γενικά πολύ κοντά αλλά η φθορά είναι ακόμα σχετικά άγνωστη. Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας και ότι έχουμε τρεις ζώνες DRS και γενικά μεγάλες ευθείες. Ο γύρος είναι μικρός άρα κάθε διαφορά στα ελαστικά δε θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα σε όσους τα πετύχουν πρώτοι.

Για όσους ψάχνουν stream, η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών αρχίζει στη μία το μεσημέρι. Για να δείτε τι έγινε στα προηγούμενα δύο, η αριστερή εικόνα θα σας στείλει στο FP1 και η δεξιά στο FP2.

austrian fp1 resizeaustrian fp2 resize

Last modified on Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 12:31

Κύλιση στην Αρχή