Μία σου και μία μου…

silvestoneΤι σχέση έχει το «συμπαθητικό» τραγουδάκι των 90’s, τραγουδισμένο από τα χειλάκια της εκεί-που-καίγομαι-πολύ Άντζυς Σαμίου με την F1;

Δεν ξέρω, μου ήρθε αυθόρμητα βλέποντας τα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Silverstone καθώς στο μεν πρώτο οι Mercedes ήταν σε άλλο επίπεδο με τον Vettel να μένει πίσω από τον Hamilton για κάτι παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο, αλλά να παίρνει το αίμα του πίσω στο FP2!

 

Στο πεδίο των ποινών, ο Hamilton φαίνεται να τη γλιτώνει καθώς ελέγχθηκαν όλα και  η ομάδα δε χρειάστηκε να αλλάξει κάτι, όμως ο Bottas άλλαξε και κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, κάτι που σίγουρα θα του δημιουργήσει προβλήματα από τώρα και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, γιατί κινείται στο όριο των κανονισμών σε ό,τι αφορά στα διαθέσιμα εξαρτήματα.

Στο FP1 είδαμε αρκετές πιρουέτες, ενώ έμεινε από προβλήματα στο κιβώτιο ο Verstappen την ώρα που οι Mercedes πετούσαν με τα μαλακά λάστιχα.

britain fp1

Οι πιρουέτες συνεχίστηκαν στο FP2 με τον Verstappen να ολοκληρώνει την … καταστροφή της πρώτης περιόδου καθώς το πάρκαρε με τον πίσω δεξί τροχό στις μπαριέρες, καταστρέφοντας την πίσω ανάρτηση. Οι οδηγοί της Red Bull είπαν πάντως ότι οι Mercedes και Ferrari είναι πολύ γρήγορες για αυτούς…

Την ίδια στιγμή ο Hamilton δηλώνει πως το Silvestone με τη νέα άσφαλτο (και τα νέα μονοθέσια, συμπληρώνω εγώ) είναι «παρανοϊκά γρήγορο». Για να το λέει, κάτι θα ξέρει!

britain fp2

Ο καιρός αναμένεται καλός προς ζεστός (και...πολύ ζεστός!) και θα δούμε πώς θα επηρεάσει αυτό την κατάσταση και την αντοχή των ελαστικών. Προβλέπεται μάχη σήμερα, οπότε μη χάσετε τις κατατακτήριες στις 4 το μεσημέρι.

Για τις καλύτερες στιγμές του FP1 πατήστε την αριστερή εικόνα και για το FP2 την δεξιά.

silverstone fp1

silverstone fp2

Last modified on Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 11:22

Κύλιση στην Αρχή