Πότε έγινε τόσο… περίεργη γεροντοκόρη ο Hamilton;

Hamilotn γεροντοκόρη resize

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω ανάποδα. Πόσο bad looser είναι ο Hamiton; Αντί να καταλάβει πόσο κ%λόφαρδος ήταν που του έκατσαν δύο safety car, το ένα δίπλα στο άλλο, ένας Bottas που είναι πιο πειθήνιος και από τον πιο κραγμένο cuckold, το ότι του βγήκε δύο φορές η απόφαση της ομάδας του να μην του αλλάξει λάστιχα και ότι οι κριτές τιμώρησαν τον Raikkonen σα να ήταν ο Χάρος που βγήκε παγανιά, γκρινιάζει σαν γεροντοκόρη που δεν τη θέλει κανείς.

Προφανώς πέφτει πολύ μουρμούρα στα πάντοκ της Mercedes – πιθανότατα και παραπάνω. Γιατί, αν οι Mercedes δεν έχουν τον πιο δυνατό κινητήρα και το πιο γρήγορο μονοθέσιο, τι να κάνουν στην F1; Κανείς δεν αγοράζει ένα γρήγορο Mercedes για το κράτημά του…Είναι κόντρα ρόλος!

Κι ο άλλος, ο ανεκδιήγητος ο Wolf, που όταν πήγαιναν όλα ρολόι και τα ασημοπράσινα μονοθέσια ισοπέδωναν τα πάντα χαμογελούσε παντού σαν νεοδιορισμένος δημόσιος υπάλληλος, ενώ τώρα είναι μέσα στη μίρλα. Τον ρώτησαν για την ποινή του Raikkonen και είπε πως και αυτή, και η άλλη του Vettel στον προηγούμενο αγώνα ήταν μια χαρά και μέσα στο πνεύμα της F1.

Και βέβαια υπάρχει πρόβλημα με τις ποινές και τους αγωνοδίκες. Δεν είναι δυνατόν για ένα μικρό ακούμπημα που προέκυψε επειδή φρέναρε αργά ο Raikkonen και δεν είχε προβλέψει να φυλάξει τον κώλο του ο Hamilton, να τρώει ο Φινλανδός 10 δευτερόλεπτα!

vettel winner silverston resize

Και να έχεις και τους φιλοβρετανούς αγωνοδίκες να διαπιστώνουν πως του είχε λέει αφήσει αρκετό χώρο ο Hamilton. Αρκετό αν είναι να δεχτεί το προσπέρασμα, ναι. Γενικώς αρκετό, όχι. Για να δείτε πόσο γελοία ήταν η αιτιολόγηση, διαβάστε:

In their decision, the stewards described that in their view “car 44 clearly left significant room on the inside of Turn 3. Car 7 locked up his right front tyre, understeered and caused a collision with Car 44.”

Δηλαδή, απαγορεύεται να υποστρέψεις ενώ είσαι σε αγώνα.

Άμα είναι να πέφτουν τέτοια τσεκούρια για κάτι που είναι απλό αγωνιστικό συμβάν, εγώ λέω να μην προσπαθεί κανείς να περάσει κανέναν και οι αγώνες να τελειώνουν μεσημεράκι Σαββάτου.

Και σε τελική ανάλυση, είτε έφαγε λίγα ο Vettel στην Αυστρία, είτε πολλά ο Raikkonen. Το πρώτο σενάριο είναι αυτό που είπε πριν μία βδομάδα ο Lauda. Να με συγχωράς παππού, καλός χρυσός, οδηγάρα και όλα τα λοιπά, αλλά εδώ μάλλον μιλάνε οι μετοχές σου στην ομάδα της Mercedes. 

Και φυσικά, κανείς να μην πειράξει το αγόρι μας, τον Hamilton. Μη στεναχωρηθεί το παιδί, γιατί μετά θα βγει στην press conference και θα αρχίσει να λέει πως η Ferrari το κάνει επίτηδες να τους χτυπάει, δήλωση που βέβαια μετά, παρουσία της υπεύθυνης του PR της ομάδας, τη μάζεψε.

«It’s quite silly…» είπε ο Vettel.

Για να δούμε τι έγινε όμως

raikkonen εμπρός resize

Σύμφωνα με τη θεωρία του Βρετανού, παρότι αυτός έκανε λάθος σπινιάροντας τους τροχούς, ο Vettel τον άφησε πίσω για πλάκα, ο Bottas μαζί με τον Βρετανό μπλόκαραν τον Raikkonen σχεδόν πετώντας τον απέξω (όπως την προηγούμενη βδομάδα), τότε ο Φινλανδός είπε να εφαρμόσει στην στρατηγική της Ferrari να χτυπήσει όποια Mercedes βρει μπροστά του. Και δεν το έκανε όταν τον έκλεισαν, αλλά μετά, που ο Hamilton ήταν εκτός γραμμής και δεν άφησε χώρο για ένα μονοθέσιο που ακολουθεί ένα άλλο, άρα περιμένει να μην έχει αρκετό αέρα στην εμπρός αεροτομή. Εκτός κι αν δεν το ξέρει. Αλλά θα μου πεις, το ξέρουν οι αγωνοδίκες;

Για πείτε μου, ποιος είναι περισσότερο στη σωστή γραμμή; Δεδομένου ότι ο Raikkonen ήταν σε φάση προσπεράσματος;

hamilton κλείσιμο resize

Btw, δείτε τη φάση στο βίντεο που σας έχω στο τέλος του άρθρου και πείτε μου αν ο Hamilton θα μπορούσε να κρατηθεί στην πίστα, ή έστω να επιταχύνει ικανοποιητικά για να κρατήσει τη θέση του, έχοντας καθυστερήσει τόσο πολύ το φρενάρισμά του ώστε να βρεθεί εμπρός από τον Raikkonen που τον είχε αμέσως πριν περάσει στην έξοδο της στροφής!

Δείτε στην φωτό το κλίμα στη συνέντευξη τύπου. Κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα ο Hamilton, αμήχανος ο Vettel. Μόνο ο Raikkonen παραδέχτηκε πως έκανε λάθος. Είναι large ο Φινλανδός!

fatses Silvestone

Κατά τα άλλα ο Hamilton είπε αργότερα ότι δεν ήταν κάτι που έκανε επίτηδες, απλά είχε εξαντληθεί από την υπερπροσπάθεια. «Με το ζόρι στεκόμουν» δήλωσε. Πάντως στις δηλώσεις μετά στη μικτή ζώνη, μου φάνηκε μια χαρά.

hamilton χαλαρός resize

Κι εγώ που τον είχα συμπαθήσει μετά την ακομπλεξάριστη συνέντευξη για την οποία έγραψα πριν λίγες μέρες. Αλλά μάλλον ο Λούης, βρίσκει τα κόμπλεξ του όταν μπαίνει σε μονοθέσιο. Βρε λες να τον είχα αδικήσει τον Rosberg τόσα χρόνια;

Α, και να μην το ξεχάσω. Ο τύπος διαμαρτυρόταν ότι κάτι δεν είναι οκ στο πάτωμα ενώ έκανε γύρους 0,1 πιο αργά από τον Bottas (που δεν είχε κανένα κοντά του) και ταυτόχρονα προσπερνούσε σαν να τρώει πασατέμπο ό,τι βρισκόταν μπροστά του.

Μάλλον μας δουλεύει…

start silverstone resize

Κατά τα άλλα οι Ferrari έπαθαν Μερσεντίαση

Ναι, την έπαθαν και δεν είναι κάτι καλό. Μερσεντίαση είναι εκείνη η ασθένεια που ενώ έχεις ένα εξαιρετικό μονοθέσιο σε αεροδυναμική απόδοση, μόλις βρεθείς κοντά σε ένα άλλο πάει όλη η μελέτη στη σήραγγα για βρούβες και δεν μπορείς να περάσεις. Πόσες φορές το έχουμε δει φέτος;

Είπε ο Vettel μετά τις κατατακτήριες πως όλα όσα έφεραν στο Silverstone δούλεψαν. Προφανώς δούλεψαν αλλά εγώ παρατήρησα πόσο δυσκολεύτηκε με το σωστό, ταχύτερο και πολύ πιο φρέσκο λάστιχο να περάσει τον Bottas στο τέλος, και το πόσο εύκολα τον άφησε χιλιόμετρα πίσω αμέσως μετά.

Την ίδια στιγμή, ο Raikkonen είδε κι έπαθε για να περάσει τις ψόφιες Red Bull. Την ίδια αρρώστια, την Μερσεντίαση, έχουν πάθει και οι Red Bull, αφού ο Ricciardo δήλωσε πως όταν ο Bottas είχε προβλήματα με τα λάστιχα, εύκολα τον έφτασε, αλλά μετά δεν…

Χωρίς να είμαι αεροδυναμιστής, μαντεύω πως όσο πιο αεροδυναμικά καλό μονοθέσιο έχεις, τόσο περισσότερο επηρεάζεται από το εμπρός του μονοθέσιο και χάνει την ισορροπία του. Ίσως να αλλάζει η σχέση ανάμεσα στο κέντρο βάρους και το αεροδυναμικό κέντρο εφαρμογής δυνάμεων, κάτι που κάνει το όχημα πολύ ευαίσθητο στις αλλαγές πορείας.

Όμως είχαμε μάχη!

Vette περνάει resize

Ναι, είχαμε και την καταευχαριστηθήκαμε! Με τις Mercedes και Ferrari στα 1-3 και 2-4 το κυνηγητό ήταν θεαματικότατο! Και μας αποκάλυψε για μια ακόμα φορά ότι τα ιταλικά γουστάρουν μαλακές γόμες ενώ τα γερμανικά σκληρές (που είπε κι ο Κατσορίδης – respect).

Λιγάκι κλώτσησε η εικόνα του Bottas να κάνει στην άκρη, αφού είχε μείνει από λάστιχα, για να περάσει ο Hamilton, αλλά αυτά προβλέπονται (πλέον) στη Mercedes που κάποτε μας τα είχε κάνει μπαλόνια ότι δεν έχει πρώτο και δεύτερο οδηγό. Τότε βέβαια ο ένας ήταν Γερμανός, αν με εννοάτε…

Στη μάχη του πρωταθλήματος ο Vettel, εκτός που είναι πλέον ο μόνος οδηγός που δεν έχει εγκαταλείψει και έχει βαθμολογηθεί σε κάθε αγώνα για φέτος, πήρε για τα καλά κεφάλι με 8 βαθμούς ενώ η Ferrari βρίσκεται 20 βαθμούς εμπρός από την Mercedes.

Δείτε τα highlights του αγώνα κάνοντας κλικ στην εικόνα που ακολουθεί.

racefansdotnet 20180706 140148 15 resize

Last modified on Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 08:09

Κύλιση στην Αρχή