Έρχεται το νέο Suzuki Jimny! Η offroad εκδίκηση των μικρών πορτοφολιών…

Jimny 1 resize

Αν υπάρχει ένα ιαπωνικό μοντέλο που να έχει μεγαλύτερο μπέρδεμα στην ιστορία του ονοματολογικά και κατασκευαστικά ακόμα κι από την ιστορία των Γλύκξμπουργκ, αυτό είναι το Suzuki Jimny.

Πρώτα πρώτα, στα μέρη μας έτσι μάθαμε να λέγεται μόνο η τρίτη γενιά του μοντέλου που κυκλοφόρησε το 1998 και είναι η ίδια που με ελάχιστες διαφορές βρίσκεις και σήμερα στις εκθέσεις.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια! Η είδηση δεν είναι και τόσο φρέσκια, αλλά το βίντεο που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, είναι.

2019 suzuki jimny psrd 1 resize

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ, αλλά σκεφτείτε πως και το μοντέλο που αντικατέστησε ήταν σε παραγωγή από το 1982 έως το 1998. Γενικά, τα κρατάνε πολύ αυτά τα μικρά τζιπάκια οι Ιάπωνες!

Αυτό που στην Ελλάδα μάθαμε είναι το Suzuki SJ40. Ή το SJ 413, ανάλογα τη χρονιά. Υποτίθεται πως ήταν διαφορετικά, αλλά αν δεις τη διαφορά, γράψε μου. Εκτός του κινητήρα. Στην Αυστραλία βέβαια, ακριβώς η ίδια καρότσα είχε κωδική ονομασία JA51. Και μετά JA71. Πάλι ίδιο εξωτερικά, απλά με άλλον κινητήρα. Στις δε ΗΠΑ το βάφτισαν JA12 και JA22 και λιγάκι JB 32.

Μιλάμε για το ίδιο όχημα, στο ίδιο πάτωμα, με μικρές αλλαγές στο εσωτερικό, ένα σχετικό με την αγορά facelift και άλλον κινητήρα. Κάτι σαν αυτό που έκανε για 15 χρόνια η Maserati, που έβγαζε το ίδιο αυτοκίνητο με άλλο όνομα κάθε 2 χρόνια. Μύλος…

Εμείς εδώ το μάθαμε ως Suzuki Samurai. Κάποτε το εύρισκες παντού, ιδιαίτερα ως ενοικιαζόμενο στα ελληνικά νησιά. Το εύρισκες παντού και πήγαινε, αν όχι παντού, σίγουρα πολύ πιο μακριά από ό,τι άντεχες εσύ!

16130242 large

Samurai το λέγαμε εμείς, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο είχε κατά καιρούς τα εξής ονόματα:

Chevrolet Samurai, Holden Drover, Maruti Gypsy, Santana Samurai, Suzuki Caribian, Suzuki Katana, Suzuki Potohar, Suzuki SJ410/413, Suzuki Samurai, Suzuki Santana, Suzuki Sierra, Suzuki Fox. Και σε ότι αφορά την Suzuki, ήταν (και) Jimny.

Κάπου εδώ να σταματήσω να γράφω γιατί αν πάμε στην πρώτη γενιά θα μπερδευτούμε χειρότερα. Ευτυχώς, μετά το 1998 υπήρξε μια σχετική απλοποίηση στην ονοματολογία και σχεδόν παντού στον Κόσμο το έλεγαν Suzuki Jimny, με μια εξτρά λέξη αμέσως μετά.

Αυτό το μικρό, κλασικό τετρακίνητο με τις διαστάσεις Kei-car (η μικρότερη κατηγορία στην Ιαπωνία με διαστάσεις έως 3,4 μέτρα μήκος και 1,48 μέτρα πλάτος καθώς και ισχύ μέχρι 63 άλογα, που απολαμβάνουν φορολογικές και κυκλοφοριακές ελαφρύνσεις εκεί), ήταν πάντα εξαιρετικό off-roader.

Όντας πανάλαφρο αλλά πάνω σε σασί τύπου «σκάλας», με κατ’ επιλογή τετρακίνηση (ευτυχώς με αυτόματες πλύμνες από ένα σημείο και μετά) και κιβώτιο με χαμηλές σχέσεις, εύκολα άφηνε πίσω του πολύ ακριβότερα «τέσσεραπιτέσσερα» στα περίεργα μονοπάτια. Μια παράδοση που θα κρατήσει και το νέο μοντέλο!

2019 suzuki jimny euro spec resize

Βέβαια η άνεση στην άσφαλτο ήταν χειρότερη κι από βόλτα με νεαρό γαϊδούρι καθώς είχε την τάση να χοροπηδάει σε κάθε ανωμαλία του δρόμου όπως κανένα άλλο, ενώ το κράτημα είναι από άλλες δεκαετίες. Λογικό, αν σκεφτείς πως ήταν από άλλη δεκαετία ακόμα και το 1998 που παρουσιάστηκε.

Αλλά, το Jimny δεν είπε ποτέ ψέματα και δεν προσπάθησε να παίξει ποτέ ρόλο για τον οποίο δεν φτιάχτηκε.

Jimny 2 resize

Το Jimny είναι σαν έναν ηθοποιό-καρατερίστα. Όχι, δε μιλάω για το καράτε. Καρατερίστας ονομάζεται ένας ηθοποιός που παίζει με επιτυχία συγκεκριμένους ρόλους, για παράδειγμα τον μεθύστακα (πόσες φορές τον έπαιξε ο Ορέστης Μακρής;) , τον αριστοκράτη (ο «βεβαίως βεβαίως» Χρήστος Τσαγανέας) κλπ.

Έτσι και το Suzuki Jimny. Θα σε πάει στην πόλη, θα καβαλήσει πεζοδρόμια και θα χωρέσει να στρίψει στην Κυψέλη, αλλά θα σου τσακίσει τη μέση. Θα σε πάει ταξίδι αλλά με θόρυβο και χαμηλή ταχύτητα γιατί δεν μπορεί να πάει γρήγορα. Τα κάνει όλα αυτά, όμως δεν είναι φτιαγμένο για τέτοια, «χαζά» καθήκοντα!

Φτάνει να το βάλεις να πατήσει χώμα, για να καταλάβεις πως φτιάχτηκε για άλλες …εφαρμογές!

Θα ήθελα να έχω ένα στο χωριό μου, για όταν κατεβαίνω. 1300άρι είναι άρα δεν κοστίζει και πολλά σε ετήσια βάση, ίσως και θα έπρεπε να έχω ένα για να μην τσακίζω τις αναρτήσεις και τα λάστιχα του δικού μου σχεδόν 5μετρου σεντάν κάθε φορά που πηγαίνω στην παραλία ή στα χωράφια για τις ελιές. Για την ακρίβεια, πριν 15 χρόνια έφτασα πολύ κοντά στο να πάρω ένα, του κουτιού, προτίμησα όμως να αγοράσω κάτι που θα μπορούσε να ταξιδεύει…

Jimny 5 resize

Γιατί τα γράφω όλα αυτά όμως τόση ώρα;

Γιατί διάβασα ότι βγαίνει καινούριο!

Το οποίο θα είναι ακριβώς στη φιλοσοφία του παλιού, αλλά με μερικά νέα τεχνολογικά καλούδια. Μέχρι σύστημα για να σε ενημερώνει αν αλλάζεις λωρίδα θα έχει! Θα μου πείτε, γιατί όχι; Γιατί να μην έχει αυτόματο κλιματισμό, επαγωγικό φορτιστή κινητού, αναγνώριση ορίου ταχύτητας και αυτόματη αλλαγή στα μεσαία όταν έρχεται αυτοκίνητο από απέναντι;

Το νέο Jimny θα κινείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος όμως είναι ελαφρύτερος κατά 15% από τον 1300άρι που αντικαθιστά. Με ψεκασμό πολλαπλών σημείων θα αποδίδει 100 αλογάκια και 13 Nm ροπής, στις 6000 και 4000 στροφές αντίστοιχα, στάνταρ νούμερα για ατμοσφαιρικό μοτέρ.

Jimny 4 resize

Jimny 3 resize

Θα παραδίδεται με 5τάχυτο χειροκίνητο ή 4τάχτυτο αυτόματο κιβώτιο και σε πείσμα όλων των crossover, SUV και ό,τι άλλο λέει πως είναι 4κίνητο, θα έχει τον παραδοσιακό επιλογέα με τις θέσεις 2H( κίνηση σε δύο τροχούς με μακριές σχέσεις), 4H (κίνηση σε τέσσερις τροχούς με μακριές σχέσεις) και 4L (κίνηση σε τέσσερις τροχούς με κοντές σχέσεις).

Όταν λέμε παραδοσιακό εννοούμε ότι ο επιλογέας θα βρίσκεται δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων και θα τον πιάνεις με το χεράκι σου. Όχι άλλα κουμπιά! Απλές, μηχανικές λύσεις…

Ελεγχόμενο διαφορικό δυστυχώς δεν έχει. Τον ρόλο του θα τον παίζουν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα φρένα. Οκ, ας συμβιβαστούμε με αυτό. Γλιτώνει βάρος και χρήμα.

Κατά τα άλλα, το πλαίσιο εξακολουθεί και είναι τύπου «σκάλας» ενώ το μικρό του μήκος του δίνει τη δυνατότητα για γωνίες ράμπας 37 μοίρες εμπρός και 50 μοίρες πίσω.

Για περισσότερες πληροφορίες και φαγητό για τα ματάκια σας δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Μόνο που θα χρειαστείτε γνώση Ιαπωνικής…!

Jimny 7 resize resize

Last modified on Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 21:38

Κύλιση στην Αρχή