Όχι κυρ Vettel μου, ήσουν λάθος…

2018 07 22T153123Z 1 LYNXMPEE6L0JO OUSSP RTROPTP 3 SPORTS US MOTOR F1 GERMANY

Αν νομίζετε πως ο αγώνας του Γερμανού τελείωσε εξαιτίας του παιδαριώδους λάθους που έκανε και τον οδήγησε στην αμμοπαγίδα, πέφτετε έξω. Όχι, ο Vettel αντιμετώπισε λάθος ολόκληρο τον αγώνα και το, όπως είπε ο ίδιος, μικρό λάθος ήταν απλά το επιστέγασμα σε μια προσπάθεια που είχε προβλήματα από την αρχή.

Ας εξηγηθώ όμως γιατί μάλλον σας μπέρδεψα.

Ήταν προφανές από την ώρα που έσβησαν τα κόκκινα φώτα πως είχε την ταχύτητα να φύγει εύκολα μπροστά. Και αυτό έκανε για 4-5 γύρους, μετά όμως άρχισε, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να φυλάγεται.

Αντί να κάνει αυτός τα ταχύτερα περάσματα, άρχισε να τα κάνει ο Hamilton. Ναι, ο Hamilton που προσπερνούσε. Πώς το κατάφερε αυτό σε τόσο στενή πίστα όμως; Ίσως ακριβώς για αυτό. Επειδή ο κατά περίπτωση εμπρός του ήξερε πως έχει πιο αργό μονοθέσιο και πως με τόσο μικρό πλάτος πίστας (το Hockenheim μοιάζει να βγήκε από την ταινία Rush…) το λάθος είναι εύκολο, του έδιναν χώρο.

Ακόμα και ο Alonso του έδωσε ολόκληρο apex, για το όνομα του Θεού! Ο Alonso!!

Την ίδια στιγμή ο Ricciardo δεν τα κατάφερνε το ίδιο καλά, πιθανότατα γιατί φορούσε την πιο σκληρή γόμα η οποία χρειάστηκε 8-9 γύρους για να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας. Και όταν την έφτασε, ο Αυστραλός έμεινε από κινητήρα. Σας θυμίζω πως είχε βρεθεί τελευταίος γιατί του άλλαξαν τα…πάντα και έφαγε 15 θέσεις ποινής. Ήθελα να ήξερα, τι στο καλό του άλλαξαν και χάλασε πάλι; Όπως και να έχει όμως, η επιλογή του ελαστικού ήταν εντελώς αποτυχημένη. Μήπως είναι ματιασμένοι εκεί στην Red Bull; Εμφανίζουν συμπτώματα Ντομενικαλισμού…αν με εννοείτε!

Ricciardo out

Όπως και να έχει όμως, τα πράγματα φαινόταν πως πήγαιναν προς τη μεριά της Ferrari. Λιγάκι αναρωτηθήκαμε με το πόσο άργησαν να βάλουν για λάστιχα τον Vettel με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω από τον Raikkonen και να έχουμε την επανάληψη του «Fernando is faster than you» σε νέα έκδοση όμως. Για το 2018 η απάντηση στον Φινλανδό που επέμενε να μάθει γιατί του έλεγαν να αφήσει τον Γερμανό να περάσει ήταν «είστε σε διαφορετική στρατηγική». Εξκιουζεμουά, αλλά πώς ήταν σε διαφορετική στρατηγική με τα ίδια λάστιχα που απλά μπήκαν με μερικούς γύρους διαφορά; Ήταν να ξαναμπεί ο ένας από τους δύο τους για να βάλει την ultrasoft;

Γελοιότητες, που όμως δείχνουν το άγχος του Vettel που γκρίνιαζε συνέχεια λέγοντας πως ο Raikkonen τον κόβει, πως του χαλάει τα λάστιχα και πως θα μπορούσε να γυρίζει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο τον γύρο πιο γρήγορα. Τη στιγμή που δεν μπορούσε καν να κρατηθεί σε ζώνη DRS και όλα αυτά την ώρα που όλοι περίμεναν βροχή, ο Hamilton δεν είχε μπει ακόμα για λάστιχα και οι Mercedes ουσιαστικά δεν πλησίαζαν τις Ferrari.

Εντολές Ferrari

Αυτό ακριβώς υπονόησα στην αρχή του άρθρου. Ο Vettel, πνευματικά δεν ήταν παρών στο GP. Ήθελε να τελειώσει εύκολα, να είναι μπροστά και να κερδίσει χωρίς να το καταλάβει. Χωρίς καν να πιέσει το μονοθέσιο. Με το που πέρασε τον Raikkonen έκανε όντως ένα γύρο στο 1:17.4, αλλά μετά ο ρυθμός του έπεσε και πάλι. 

Και ύστερα ήρθε η βροχή…

Ήρθε η βροχή σε μια στροφή (την 6), άντε σε δυο και έγινε ο κακός χαμός. Άλλοι έμπαιναν για intermediate ενώ έβρεχε μόνο στο 10% της πίστας, άλλοι έβαλαν τα εντελώς βρόχινα και άλλοι έμεναν μέσα για να κάνουν αλλού αγώνα και αλλού πατινάζ.  Στον γενικότερο πανικό έχασα το μέτρημα πόσοι μπήκαν πάλι για σλικ και λίγη ώρα μετά πάλι για intermediate…Και κάπου εκεί ο Vettel έκανε την μπούρδα της χρονιάς. Ξέρετε τι μου θύμισε – και ελπίζω να μην έχει την ίδια σημασία για το πρωτάθλημα.

Το λάθος της Ferrari στον ανεφοδιασμό του Massa στη Σιγκαπούρη το 2008, που ουσιαστικά του κόστισε το πρωτάθλημα.

Vettel out

Προσωπικά πιστεύω πως δεν ήταν συγκεντρωμένος και ο τρόπος που το έχασε είναι η απόδειξη. Αυτό, και το πώς χτυπιόταν μέσα στο μονοθέσιο λες και ήταν 15χρονο παιδί. Αν δείτε το βίντεο καρέ-καρέ, βγήκε χωρίς να υπάρχει λόγος κάνοντας κινήσεις διόρθωσης με καθυστέρηση για το επίπεδό του σε ένα σημείο όπου όλοι οι άλλοι πέρασαν χωρίς να συμβεί τίποτα. Στο μυαλό του είχε τελειώσει ο αγώνας. Δεν πίεσε σε καμία σχεδόν φάση για να δείξει ποιος είναι ο νικητής και την πάτησε όπως οι Άγγλοι στο παιχνίδι με τους Κροάτες. Αντί να βρεθεί πρώτος με μεγάλη διαφορά, πήρε μηδέν βαθμούς.

Παράλληλα ο Raikkonen ξενέρωσε. Είναι άλλωστε γνωστό πως όταν του δίνεις εντολές τις εφαρμόζει αλλά ξενερώνει. Και όταν ξενερώνει οδηγεί πιο αργά και χωρίς κίνητρο. Κάπως έτσι έχασε μια θέση από τον Bottas πάνω στα ντουμπλαρίσματα

Νομίζω ότι έχουν ξεχάσει στην Ferrari πως ήταν αυτός που τους έφερε το τελευταίο πρωτάθλημα; Πώς να το κάνουμε, ο Raikkonen δεν είναι Bottas για να κάνει υπομονή μήπως γίνει πρώτος οδηγός στη Mercedes όταν φύγει ο Hamilton. Γιατί και εκεί βάρεσαν νταούλια.

Μετά το safety car, ο Bottas μπήκε για φρέσκα λάστιχα σε μια φάση που είχε την πλάκα της γιατί στα πιτ δεν ήξεραν τι να του βάλουν. Την ίδια στιγμή κάλεσαν τον Hamilton να μπει μέσα και του το ακύρωσαν την ώρα που είχε ήδη περάσει το σημαιάκι, αναγκάζοντάς τον να το κόψει από το γκαζόν.
Το γιατί δεν τιμωρήθηκε ο Βρετανός ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και θα του αφιερώσουμε άλλο άρθρο.

stay out
Το μπέρδεμα αυτό επιβεβαιώνει κάτι που έχει γίνει σαφές εδώ και μερικούς αγώνες, πως στη Mercedes δεν λειτουργούν πλέον "γερμανικα", δηλαδή οργανωμένα. Ίσως να πήραν πολλά πρωταθλήματα και να έχουν γίνει λιγάκι cocky. Το μόνο που είναι σαφές είναι πως ο cuckold της ομάδας είναι ο Bottas που παρότι πολύ πιο γρήγορος από τον Hamilton με τα φρέσκα ελαστικά (αν και δεν ήταν ιδιαίτερα παλιά αυτά του Βρετανού)  και έδειχνε πως τον είχε για πλάκα, πήρε την αντίστοιχη εντολή να κάτσει στα αυγά του. 

Και καλά, για να φτάσουν τα μονοθέσια με ασφάλεια στο τέλος. Ενώ θα τον κατάπινε για πλάκα με το που θα του έδιναν DRS, έτσι;

Εντολές Mercedes

Δεν δέχομαι όταν λες πως έχεις οδηγούς επιπέδου πρωταθλητή να τους λες τι να κάνουν. Είναι κακό για σένα, κακό για το άθλημα, κακό για το marketing και σε κάνει και λίγο λαλάκα που πληρώνεις τόσα λεφτά για κάποιον, απλά για να του πεις να μην προσπεράσει τον άλλο σου οδηγό παρότι πηγαίνει αργά! Ο Toto Wolf είπε βέβαια ότι αν ήταν ο Hamilton πίσω, θα του έλεγε να μην προσπεράσει τον Bottas.

Είμαστε μακριά από την πρωταπριλιά, έτσι;

Ο ξενερωμένος Raikkonen δεν γκρίνιαξε καν όταν τον έβαλαν για λάστιχα, κάτι που του κόστισε την πρώτη θέση. Θα μου πεις, θα ήταν γρήγορος με την πιο παλιά σε σχέση με τον Hamilton γόμα; Κανείς δεν ξέρει, αλλά ακόμα κι αν τερμάτιζε δεύτερος, θα ήταν κέρδος για την ομάδα του, ενώ αν τερμάτιζε τρίτος, τι είχαμε, τι χάσαμε, ψωλέω σε ξεχάσαμε που έλεγε και η γνωστή αηδός, πλέον κομμώτρια.

Να σου πω εγώ τι σκέφτηκε ο Φινλανδός. «Δεν μπαίνω για λάστιχα, να χάσω την πρωτοπορία και να μην έχω μετά να απολογούμαι που την έχασα επειδή δεν άλλαξα;» Θέλετε την απόδειξη; Με νέα ελαστικά, γύριζε περίπου το ίδιο όπως με τα παλιά. Αυτό που σας είπα. Ξενέρωσε.

Άρα ο Vettel έχει κάνει κακό με τις μαϊμουδιές του και στη δική του θέση, και λόγω Raikkonen, στη Ferrari. Αν χαθούν τα πρωταθλήματα παρότι έχουν πιο γρήγορο μονοθέσιο, να ξέρετε, αυτό θα είναι το σημείο καμπής.

Lewis Ham 700x367

Love conquers all

Αλλά, ας κράξουμε λιγάκι και τον Hamilton που την ώρα που κέρδιζε από το πουθενά το βραβείο κωλοφαρδίας και τον αγώνα φώναζε «Love conquers all». Σοβαρά τώρα; Ας του πει κάποιος ότι δεν παίζει σε σαπουνόπερα! Επίσης ας του πει κάποιος ότι μετά τις βλακείες που αυτός και ο Wolf (και ο Lauda) έλεγαν τον προηγούμενο αγώνα για Ferrari που τους χτυπάνε επίτηδες, δεν μπορείς να το παίζεις φιλαράκι μπροστά στις κάμερες με τον Raikkonen.

Είναι γελοίο.

Δείτε την περρίληψη του αγώνα με ένα κλικ εδώ

 

Last modified on Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 23:18

Κύλιση στην Αρχή