Η Michelin ξανά στην F1;

tools bib

Και ξαφνικά έσκασε η είδηση ότι οι Γάλλοι της Michelin το σκέφτονται για να επιστρέψουν στην F1 το 2020 που λήγει το συμβόλαιο με την Pirelli.

Βέβαια, γιατί να το κάνει αυτό, όταν το 2021 αλλάζουν οι τροχοί και από 13 ίντσες πηγαίνουν στις 18, ενώ παράλληλα τα εμπρός ελαστικά μικραίνουν σημαντικά;

Εκτός που θα ήταν σημαντικό το κόστος εξέλιξης ενός ελαστικού 13τριών ιντσών μόνο για μια χρονιά, ούτε οι ομάδες θα το ήθελαν γιατί θα έπρεπε σε αυτή τη μεταβατική σεζόν να προσαρμοστούν στα, προφανώς διαφορετικά, χαρακτηριστικά του ελαστικού ενός διαφορετικού κατασκευαστή.

Όπως και να έχει όμως, έτσι λέει το ρεπορτάζ ενός από τα πιο αξιόπιστα site, το racefans. Η Michelin ήδη από τα τέλη του 2017 έχει και σε άλλες περιπτώσεις διαρεύσει πως θα την ενδιέφερε να επανέλθει στην F1 φτάνει να έχει σημαντικές «προκλήσεις». Μαντεύω πως αυτές δεν πρόκειται να είναι απλά η διάθεση της Liberty να έχει ένα ελαστικό που να τρώγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να «αυξηθεί το θέαμα».

Αυτό μου θυμίζει τα πρώτα 2 χρόνια της Pirelli που τα λάστιχα καταστρέφονταν για πλάκα.

Προφανώς το να ανέβει η διάσταση στις 18 ίντσες από μόνο του προκαλεί τεράστιες αλλαγές καθώς αφού η διάμετρος παραμένει πρακτικά η ίδια το προφίλ μειώνεται δραματικά. Σε ένα μονοθέσιο F1 όμως, το ελαστικό, ακριβώς επειδή είναι τόσο ψηλό, παίζει και τον ρόλο της…ανάρτησης, ενώ βοηθάει στην κατανομή των πλευρικών φορτίων.

Το πέρασμα στις 18 ίντσες σηματοδοτεί το τέλος των αναρτήσεων όπως τις γνωρίζουμε. Θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα το ίδιο σκληρές αλλά και πιο μαλακές, καθώς αν το καλοσκεφτείς, τα ελαστικά υψηλού προφίλ απορροφούν πολλές μικρές ανωμαλίες και η ίδια η ανάρτηση ελέγχει περισσότερο τα μεγάλα φορτία. Με τα λεπτά ελαστικά, οι αναρτήσεις πρέπει να κάνουν όλη τη δουλειά.

Αυτό από μόνο του αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, καθώς παράλληλα τελειώνει και το παιχνίδι με τις πιέσεις των ελαστικών που τώρα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ισορροπία των μονοθεσίων.

Βάλτε και στην εξίσωση ότι καταργούνται οι κουβέρτες και αντιλαμβάνεστε ότι, τουλάχιστο στις εκκινήσεις, θα δούμε πολλά…

Σύμφωνα πάντως με το πρόσφατο δημοσίευμα, η Michelin δεν είναι και τόσο σίγουρη ότι αυτές οι αλλαγές θα είναι αρκετές για να την φέρουν στην F1 καθώς θέλει και τεχνολογικές προκλήσεις.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως είναι δύσκολος ο γάμος F1-Michelin με την δεύτερη να πρέπει να φτιάξει ένα ελαστικό σε παραλλαγές γομών μόνο για ένα χρόνο και μετά να πετάξει όλη τη δουλειά. Αφήστε που δε νομίζω να θέλει η Liberty να βρεθεί και άλλη πρόκληση για τον κατασκευαστή των ελαστικών για να μην έχει εξτρά γκρίνιες από τις ομάδες.

Last modified on Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 11:10

Κύλιση στην Αρχή