Φυσικά και έπρεπε να φάει ποινή ο Hamilton

stay out

Στον προηγούμενο αγώνα ο Hamilton ενώ έστριψε για τα πιτ ξαφνικά άκουσε να του λένε ότι πρέπει να μείνει έξω και έκοψε από το χορτάρι. Όταν το είδα ήμουν βέβαιος ότι θα έτρωγε ποινή.

Όμως όχι απλά δεν ήρθε κάτι τέτοιο, δεν πέρασε καν το super με το ότι είναι υπό εξέταση. Έτσι νομίσαμε πως δεν έκανε κάτι κακό, ενώ εγώ άρχισα να αμφισβητώ το πόσο καλά ξέρω τους κανονισμούς!

Κι όμως…

Μετά τον αγώνα οι αγωνοδίκες φώναξαν τον Hamilton για να τους εξηγήσει τι συνέβη. Και δύο ώρες αργότερα, σχεδόν τρεις ώρες από την «παράβαση» του Βρετανού, ανακοίνωσαν πως δεν έκανε και τίποτα κακό! Να ξανατονίσω εδώ πως ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις μας γράφουν στα ωραιότατα γραφικά ότι θα ελεγχθεί κάτι που έκανε ένας οδηγός μετά το τέλος του αγώνα, σε αυτή την περίπτωση το μάθαμε την επόμενη μέρα από τα site.

Στο ζουμί τώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Hamilton δέχθηκε μια επίπληξη για αυτό που έκανε αλλά όχι τιμωρία, όπως μια ποινή χρόνου. Και ο λόγος; Γιατί…δεν το ήθελε!

Η ομάδα του δέχθηκε πως έγινε λάθος αλλά απέδειξε (;) στους αγωνοδίκες ότι δεν το έκανε επίτηδες και πως ο Hamilton δεν είχε καμία σχέση.

Δηλαδή για να καταλάβω κι εγώ, αν η ομάδα κάνει ένα λάθος και δεν το θέλει, ο οδηγός από εδώ και μπρος δεν θα τιμωρείται; Για κάτι παρόμοιο, πριν μερικά χρόνια ο Raikkonen έφαγε ποινή πέντε δευτερολέπτων. Τι ήταν διαφορετικό εδώ;

Σύμφωνα με του αγωνοδίκες το ότι δεν ήταν άλλο αυτοκίνητο κοντά του. Και βέβαια πως εκείνη την ώρα ήμασταν σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, άρα όλοι πήγαιναν αργά.

Οκ, για να τα μαζέψουμε λοιπόν.

Σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, αν μια ομάδα κάνει λάθος και μιλάει σε έναν οδηγό της ενώ νομίζει ότι μιλάει σε άλλον και αυτός κόψει από το γρασίδι για να μην μπει στα πιτ, αν δεν πηγαίνει κανείς γρήγορα δεν πειράζει και δεν τρώει ποινή.

Καταλάβατε τώρα γιατί γκρίνιαζαν συνέχεια ο Hamilton, ο Wolf και ο (λίγος πλέον) Lauda για τις πρακτικές της Ferrari; Για να αρμέξουν την αγελάδα της Liberty στην περίπτωση που θα έκαναν λάθος. Γιατί έκαναν και ήταν και χοντρό.

Προσέξτε τώρα και κάτι άλλο. Ο αγώνας έγινε 22 Ιουλίου. Στο F1.com ανέβηκε το βίντεο με το τι έγινε και την εξήγηση στις 27. Γελοιότητες. Έβγαλαν τον Charlie Whiting να ερμηνεύσει τι μάλλον σκέφτηκαν οι αγωνοδίκες! Σοβαρά. Και μετά το ανέβασαν στο site. Ξαναλέω, το ανέβασαν πέντε μέρες μετά. Φανταστείτε το κράξιμο που έχει πέσει…. Δείτε το βίντεο με τις γελοίες δικαιολογίες που έχει καταφέρει να πάρει περισσότερα dislike από όσα like, με ένα κλικ στην εικόνα του κακόμοιρου Whiting που προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Καταλήγει να πει και την απόλυτη γελοιότητα, ότι ο Hamilton βγαίνοντας από τα γρασίδια δεν ήταν πάνω στην αγωνιστική γραμμή. Προφανώς δεν ήξερε καν για ποιον αγώνα μιλούσε ο κύριος Whiting, γιατί ο Lewis πέρασε ακριβώς πάνω από την αγωνιστική γραμμή. Πιο πάνω, πεθαίνεις που λένε.

Μου αρέσει η μαριονέτα με το μικρόφωνο στο τέλος.

«Επειδή όλες οι πίστες είναι διαφορετικές, οι αγωνοδίκες θα προσπαθούν πάντα να βρίσκουν τις τέλειες λύσεις σε μη τέλειες (απευθείας μετάφραση) καταστάσεις».

Εμ, γι΄ αυτό υπάρχουν οι κανονισμοί ρε φίλε! Για να μην ερμηνεύει κανείς όπως θέλει τα πράγματα. Και στους κανονισμούς δεν λέει πουθενά ότι δεν μπορείς να πατήσεις την γραμμή των πιτ, εκτός κι αν δεν περνάει κανείς γρήγορα από δίπλα.

whiting bullshit

Last modified on Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 14:37

Κύλιση στην Αρχή