Ferrari has no balls

ηαμιλτον ςιν

Νομίζω πως δε χρειάζεται να μεταφράσω τον τίτλο, έτσι;

Όσοι είδατε τον αγώνα θα πρέπει να καταλάβατε πως κάτι δεν πάει καλά με τους Ιταλούς – και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με το μονοθέσιο. Στον αγώνα του Hungaroring το πιο γρήγορο μονοθέσιο είχε το αλογάκι πάνω του και το δεύτερο πιο γρήγορο μονοθέσιο (ίσως να ήταν και ανάποδα η σειρά…) ήταν το άλλο με τα φτερά της Aston Martin πάνω στην πίσω πτέρυγα.

Κι όμως, κέρδισε ο Hamilton! Τόσο χάλια ήταν η στρατηγική της Ferrari!

 

start

Ας το πιάσουμε από την αρχή. Γιατί έσπασαν στα δύο την στρατηγική τους; Και αφού το αποφάσισαν, γιατί δεν έβαλαν τον Vettel με την ultrasoft και τον Raikkonen με την soft;

Ο πρώτος εκκινούσε τέταρτος άρα ποιο το νόημα να πάει πιο μακριά; Η λογική λέει πως πρέπει να χτυπήσει στην αρχή, να κολλήσει έστω δεύτερος και να πιέσει τον Hamilton, δεδομένου πως τα ελαστικά των Mercedes γενικώς υποφέρουν περισσότερο και αποκλείεται να έβαζαν την πιο σκληρή γόμα για μετά, καθώς η μικρή και στριφτερή πίστα στην Ουγγαρία δεν τις γουστάρει αυτές τις ταρζανιές.

Το πόσο χαζή ήταν η επιλογή φάνηκε από το ότι ο Vettel παρά την πιο αργή γόμα παραλίγο να περάσει στη δεύτερη θέση. Θα ήταν σίγουρα εκεί αν είχε κι αυτός την μωβ.

Αλλά, πέρα από αυτό, το χειρότερο είναι πως εκκινώντας με την κίτρινη ο Γερμανός δεσμεύτηκε πως θα έβαζε την μωβ στο ένα και μοναδικό πιτ στοπ που, λογικά, θα έκανε. Με άλλα λόγια, ναι μεν θα πήγαινε πιο μακριά με την κίτρινη αλλά θα έπρεπε να φτάσει οπωσδήποτε στον 40ο γύρο με αυτήν, ώστε να αντέξει η ultrasoft μέχρι το τέλος. Αυτή η προσέγγιση τον άφησε στο έλεος όσων ντουμπλάριζε.

vettel pit

Όπως κι έγινε δηλαδή! Ναι μεν πήγε πιο μακριά, αλλά από ένα σημείο και πέρα τα ντουμπλαρίσματα έφαγαν στο μισό σχεδόν τη διαφορά που με κόπο είχε φτιάξει ο Vettel από τον Hamilton. Και το χειρότερο είναι πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για αυτό γιατί πολύ απλά δεν θα είχε λάστιχα στο τέλος.

Βάλε και το αργό pit-stop, οπότε βρέθηκε τελικά πίσω από τον Bottas.

vettel pit 2

 

Φυσικά με πιο φρέσκα και πιο γρήγορα ελαστικά άρχισε να τον μαζεύει. Και μετά έγινε το αναπάντεχο. Μέσα σε μόνο 5-6 γύρους τα λάστιχα του Vettel άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα blistering. O Γερμανός έφτασε πίσω από τον Φιλανδό, αλλά δεν μπορούσε να μείνει κοντά του χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στο μονοθέσιό του.

Στην αρχή έμεινε για 3-4 γύρους κοντά στα δύο δευτερόλεπτα και μετά ξαναπλησίασε άνετα. Σε εκείνη τη φάση ο Bottas πιεζόμενος άρχισε να πλησιάζει τον Hamilton και φάνηκε προς στιγμή ότι μόλις «τελειώσουν» τα ελαστικά του (διαμαρτυρόταν ήδη στα pit της Mercedes) θα τον περνούσε ο Vettel που μετά θα έβαζε πλώρη για τον Hamilton.

Όμως ο Vettel δεν μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι έπαιρνε σε κάθε γύρο DRS, το πετούσε στην ουσία στα σκουπίδια καθώς έβγαινε πολύ νωρίς από το slip-stream του Bottas – σημάδι πως το μονοθέσιό του υπέφερε κοντά στο άλλο από τον «βρώμικο» αέρα. Έχασα το μέτρημα για πόσους  γύρους έγινε αυτό.

Στο ενδιάμεσο ο Raikkonen τους έπιασε έχοντας κάνει τον σωστό αγώνα. Και εδώ έχουμε το «no balls» του τίτλου.

Αφού ο Vettel δεν μπορούσε να περάσει φοβούμενος ότι θα κατέστρεφε τα λάστιχά του στην προσπάθεια, γιατί δεν άλλαξαν θέσεις με τον Raikkonen που είχε τη «σωστή» γόμα; Θα πίεζε τον Bottas o έτερος Φιλανδός και όταν θα του τσάκιζε τα ελαστικά θα τον περνούσαν για πλάκα και οι δύο Ferrari και μετά θα άλλαζαν θέση, έχοντας πάρει και ένα DRS ο Vettel για να κυνηγήσει τον Hamilton!

f1 hungarian gp 2018 valtteri bottas mercedes amg f1 w09 and sebastian vettel ferrari sf71 8675673

Και αν δεν καθόταν το σενάριο, καμία ζημιά. Θα ξανάλλαζαν θέση και τέλος.

Αντί για αυτή την εντολή, ρώτησαν από τα pit τον Vettel πόσο γρήγορα θα μπορούσε να κινηθεί αν δεν είχε μπροστά του τον Bottas. Ενάμιση δευτερόλεπτο αποκρίθηκε ο Γερμανός και τον άφησαν στη νιρβάνα του. Τόσο γρήγορα δεν κινήθηκε ούτε όταν τον πέρασε…

Την ίδια στιγμή ο Raikkonen έκανε τον σωστό αγώνα, παρότι δεν ξεκίνησε καλά. Πρώτα πρώτα ανακάλυψε πως δεν είχε υγρά για να ενυδατώνεται επειδή δεν του είχαν συνδέσει ένα σωληνάκι! Έπειτα, αναγκάστηκε να μπει πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου για λάστιχα καθώς κάτι είχε κολλήσει στα φρένα του κι έπρεπε να του το βγάλουν. Διπλά χαμένος γιατί έκανε και πιο αργό pit-stop δηλαδή. Πόσο αργό; Πέντε ολόκληρα δευτερόλεπτα!

Κι όμως, είχε κολλήσει πίσω από τον Bottas λίγο αργότερα πιέζοντάς τον, κάνοντας τη δουλειά του Vettel. Εκεί έφαγε τα λάστιχά του ο Bottas…Μετά, ανεξήγητα μπήκε πάλι για ένα, γρήγορο αυτή τη φορά pit-stop, για να ξαναβάλει φρέσκα ελαστικά με κίτρινο σιρίτι.

Τότε πέρασε τρίτος ο Vettel μετά το δικό του pit-stop που επίσης άργησε πολύ. Ο Raikkonen τους έπιασε όμως και πάλι για πλάκα, έχοντας καλύψει ένα ολόκληρο pit-stop σε ελάχιστους γύρους! Αυτός έδειχνε το πόσο ικανή ήταν χτες η Ferrari, όχι ο Vettel…

Τελικά ο Γερμανός το πήρε απόφαση, κόλλησε πίσω από τον Bottas και τον πέρασε. Τότε ο Φιλανδός έπαθε τη νόσο «Grosjean» και τον βάρεσε από πίσω, παρότι είχε χάσει τη θέση. Εδώ δηλαδή δεν είχαμε «Interesting tactics» κύριε Wolf; Ευτυχώς ο Vettel δεν έπαθε τίποτα και αμέσως μετά τον πέρασε και ο Raikkonen.

Vettel bottas

Έγινε το 2-3 δηλαδή, αλλά πολύ πιο δύσκολα από ότι θα μπορούσε και πολύ αργά για να ανησυχήσει ο Hamilton. Στο ενδιάμεσο ο Bottas άρχισε να παραπαίει καθώς είχε χτυπήσει άσχημα το μονοθέσιό του και έπεσε στα δόντια του Ricciardo ο οποίος έκανε τον αγώνα της χρονιάς!

Για αυτά που έκανε ο Αυστραλός θα γράψω άλλη φορά όμως, γιατί παρότι δεν παίζει για πρωτάθλημα ήταν ο καλύτερος χτες, τελεία και παύλα…Αν δεν βρει ανταγωνιστική ομάδα κάπου εδώ κοντά θα είναι το μεγαλύτερο «κρίμα» στη σύγχρονη ιστορία της F1.

Ο Bottas, που μετά τη σύγκρουση με τον Vettel είχε πολλά προβλήματα, αντί να προστατέψει το μονοθέσιό του και τους πόντους της ομάδας, χτύπησε άκομψα τον Ricciardo παίρνοντας μαζί του και ένα μέρος από το πάτωμα της Red Bull – δήλωσε μετά πως δεν το ήθελε. Σόρυ φίλε, αλλά εκεί που βρέθηκες όταν σε πέρασε ο Αυστραλός δεν φρενάριζες με τίποτα. Η πληγωμένη Mercedes έχασε κι άλλη δυναμική και ο Bottas δέχθηκε προσπέρασμα από τον…Alonso που ήταν ένα γύρο πίσω!!

bottas ricciardo

Μοιραία τον ξαναέφτασε ο Ricciardo που τον πέρασε εύκολα παρότι δεν χρειαζόταν καθώς ήταν βέβαιο ότι Φιλανδός θα έτρωγε ποινή, η οποία ήταν να προστεθούν δέκα δευτερόλεπτα στον χρόνο του και να φάει δύο βαθμούς ποινής στην λισάνς του.

Ο Toto Wolf πάντως τον χαρακτήρισε καλό wingman, κάτι που όπως ξέρουμε από το…Top Gun δεν είναι ποτέ καλό! Και όντως, δεν το πήρε καλά ο Bottas που έκανε και δηλώσεις. Απογοήτευσης…

Συμπυκνωμένο το Ουγγρικό GP σε 7 λεπτά θα το δείτε εδώ!

Last modified on Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 19:46

Κύλιση στην Αρχή