Spa-Ουάου!

Hamilton Spa 1

Και άλλη μια φορά. Spa-Ουάου!

Το Spa έχει πάντα ενδιαφέρον, γιατί είναι η καλύτερη πίστα που σχεδιάστηκε ποτέ. Έχει αρκετό μήκος για να έχει άλλο καιρό κάθε 25% της διαδρομής, έχει ανηφόρες, κατηφόρες, είναι μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος και, ναι ρε γαμώτο, έχει και την Eau Rouge.

Είναι πραγματικό σιρκουί, όχι αποτέλεσμα σχεδιαστικού προγράμματος. Ειδικά αυτή τη φορά όμως, χόλυ σιτ που λένε και στο χωριό μου, τι τρομερές κατατακτήριες είδαμε!!

Πάμε από την αρχή όμως. Ο Bottas ήταν ήδη εκτός εξίσωσης γιατί με τις αλλαγές στο μονοθέσιό του, σήμερα θα εκκινήσει από την τελευταία θέση. Οι δύο Ferrari και ο Hamilton επέλεξαν τη μαλακή γόμα για τις προσπάθειές τους. Λογική επιλογή για να τους μείνουν αρκετά σετ της πιο μαλακής για αργότερα, απίστευτος όμως ο χρόνος του Raikkonen με όλους μέσα.

Ο Φινλανδός έμεινε πρώτος, μπροστά ακόμα κι από τον Bottas που καθώς δεν είχε πρόβλημα ελαστικών βγήκε προς το τέλος με την κόκκινη γόμα και παρότι αυτή είναι η πιο γρήγορη, έμεινε δεύτερος. Τόσο καλός ήταν ο γύρος του Raikkonen!

Στον αντίποδα, Williams και McLaren μετράνε για μια ακόμα φορά τις πληγές τους καθώς αποκλείστηκαν από το Q1 χωρίς να μπορέσουν να πλησιάσουν στο Q2. Τόσο χάλια. Μόνο ο Alonso ήταν χαλαρός καθώς όπως είπε το περίμενε, ενώ προέβλεψε να τα πάνε το ίδιο χάλια στην Monza.

Παρέα τους και ο Sainz που δεν έβρισκε πουθενά πρόσφυση.

Στο Q2 οι Ferrari ηταν και πάλι εμπρός, αλλά τους Vettel, Raikkonen και Hamilton χώριζαν μόλις 52 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Έκπληξη και οι Force India, ή μάλλον οι  Racing Point Force India όπως είναι το νέο όνομα της ομάδας που πέρασαν στο Q1.

Κι ύστερα ο Θεός του Spa έριξε τη βροχή του και τα έκανε όλα…λαμπίκο! Στην αρχή οι ομάδες δεν το αξιολόγησαν σωστά και έστειλαν τα μονοθέσια με σλικ, δίνοντάς σε μας αρκετό θέαμα και στους οδηγούς μερικά παραλίγο εγκεφαλικά. Επιστροφή στα πιτ για όλους και intermediate ελαστικά οπότε μετά άρχισε ο χορός του παραλόγου.

Ποιος είχε ταλαιπωρήσει λιγότερο τα λάστιχά του, ποιος είχε αρκετή ενέργεια στην μπαταρία και ποιος είχε αρκετή βενζίνη ώστε να παραμείνει μέχρι τέλους στη μεγάλη σε μήκος πίστα που δεν σου επιτρέπει να μπεις στα πιτ γιατί δεν προλαβαίνεις το χρονόμετρο. Και όλα αυτά την ώρα που η άσφαλτος στέγνωνε λεπτό με το λεπτό! Άρα, έμειναν όλοι όσο άντεχαν μέσα, προσπαθώντας να βελτιώσουν τον χρονο τους.

Σε αυτόν τον χαμό οι Red Bull και ο Raikkonen την πάτησαν λόγω καυσίμων, χάνοντας την ευκαιρία να κάνουν χρόνο όταν η πίστα είχε λίγο νερό. Πόση διαφορά έκανε αυτό; Τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα τον γύρο!

Άρχοντας της βροχής ο Hamilton, δεύτερος αρκετά πίσω ο Vettel που δήλωσε μετά ότι έκανε τον γύρο σχεδόν χωρίς ενέργεια στην μπαταρία του και η μεγάλη έκπληξη ήταν οι Ocon και Perez στο 3 και 4! Οι δύο οδηγοί της Racing Point Force India που ως «νέα» ομάδα δεν έχει πλέον καθόλου βαθμούς, πήραν μια δόση από το ελιξίριο του δριύδη Πανοραμίξ, βρέθηκαν στην πίστα την κατάλληλη στιγμή και έκαναν το καλύτερο πλασάρισμα της χρονιάς!

Πίσω τους ο Grosjean να νιώθει την ανάσα του Raikkonen και των δυο Red Bull. Αν βάλετε και τον Bottas στο τέλος, έχουμε να δούμε προσπεράσματα με το τσουβάλι σήμερα! Μη το χάσετε…

Για να δείτε τι έγινε στις κατατακτήριες πατήστε εδώ και για τον γύρο του Hamilton εδώ.

Last modified on Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 11:40

Κύλιση στην Αρχή