Ναι, η Ferrari έχει περισσότερα άλογα

 X4I7010

Ο τρόπος που ο Vettel στην κυριολεξία κατάπιε τον Hamilton μετά την Eau Rouge ήταν τόσο εμφατικός που δεν μπορεί παρά να καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα. Η Ferrari έχει περισσότερα άλογα από την Mercedes.

Ο τρόπος που κόλλησε όμως πίσω από τον Hamilton ο Vettel πριν την Eau Rouge δείχνει ότι έχει και παραπάνω ροπή στις μεσαίες στροφές!

Για το δεύτερο δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις. Τα παραπάνω άλογα όμως δεν μπορεί να είναι λιγότερα από 30…

Η καλύτερη απόδειξη ήταν η έκφραση του προσώπου του Hamilton μετά τον τερματισμό καθώς και η δήλωσή του ότι και να περνούσε εμπρός από τον Vettel μετά το undercut στο πιτ-στοπ, ο Γερμανός θα τον ξαναπερνούσε στις επόμενες ευθείες.

«Με πέρασε σα να μην ήμουν καν εκεί» είπε για την προσπέραση του Vettel στον πρώτο γύρο και συνέχισε λέγοντας ότι «και να τον είχα περάσει μετά το πιτ-στοπ θα με είχε περάσει σαν σταματημένο μετά».

Το «σαν σταματημένο» είναι η δική μου ελεύθερη μετάφραση του «he would have sailed past me on the straight»

Σε αυτή τη δήλωση είναι όμως κρυμμένη και η παραδοχή ότι οι Ferrari είναι τουλάχιστο ισοδύναμες αεροδυναμικά με τις Mercedes. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο, καθώς όπως έχουμε δει η δύναμη του κινητήρα τους περνάει χωρίς δράματα στην άσφαλτο (εκτός ίσως από όταν βρέχει…) και με ευκολία μένουν κοντά σε προπορευόμενα μονοθέσια στις καμπές.

energy f1 2014 power unit layout 2097689 1024x576

Το σοκ για τους Γερμανούς βέβαια είναι το ότι έχουν βρεθεί πίσω στην απόδοση των υβριδικών κινητήρων  και των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στη σύγχρονη εποχή. Το όπλο της Mercedes ήταν πάντα η δύναμη στη σύγχρονη τουρμπάτη εποχή. Όταν ξεκίνησε η χρονιά πολλοί εκτιμούσαν ότι οι Mercedes έχουν 950 άλογα, οι Ferrari 935 και οι Renault 910 με την Honda να βρίσκεται πίσω άλλα 30.

Αν δεχθούμε ότι οι απόδοση όλων έχει βελτιωθεί μέσα στη χρονιά, άρα οι γερμανικοί V6 μαζί με την μονάδα ERS είναι γύρω στα 970, τότε οι ιταλικοί θα πρέπει να έχουν πιάσει τα 1000 άλογα.

Χίλια άλογα!

Ο Hamilton μίλησε για τρικ της Ferrari και ίσως μια ατάκα σε ένα βίντεο που ανέβασε ο Rosberg πριν περίπου ένα μήνα να δίνει περισσότερα στοιχεία. Ο πρώην πιλότος της Mercedes είχε πει στο βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube ότι οι Ιταλοί μηχανικοί έχουν βρει τον τρόπο να αξιοποιούν στην MGU-H καλύτερα από τους αντιπάλους τους, και για να παίρνουν ενέργεια, και για να δίνουν μεγαλύτερη υπερπλήρωση στις χαμηλές στροφές περιστροφής

images

Αυτό σίγουρα εξηγεί το πώς επιταχύνουν οι Ferrari ειδικά μετά τις στροφές. Παρατηρήστε το στον ήχο από τα incar στον επόμενο αγώνα.

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι απλά και ακόμα και η Mercedes παραδέχθηκε για στόματος Toto Wolff στις αρχές Αυγούστου ότι δεν ξέρουν τι ακριβώς έκαναν οι Ιταλοί και τους πέρασαν σε απόδοση, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό που έχουν βρει τους κάνει όλο και πιο γρήγορους. Τότε, ο Wolff είχε πει πως θα καθυστερήσουν τις επόμενες αλλαγές στον δικό τους κινητήρα μέχρι να καταλάβουν προς ποια κατεύθυνση κινήθηκε η Ferrari.

Αυτό από μόνο του είναι περίεργο. Είναι σα να λέει δηλαδή ότι δεν έχουν κάτι άλλο στο δικό τους μανίκι και ψάχνουν να πάρουν μια ιδέα από τους αντιπάλους. Ακριβώς ό,τι έκαναν όλοι οι άλλοι εδώ και μερικά χρόνια δηλαδή.

Κατά τα λοιπά, αυτό το ΣΚ έχουμε Monza και προφανώς το ποιος έχει τα περισσότερα άλογα καθορίζει συνήθως το αποτέλεσμα εκεί. Α, κρατήστε και κάτι άλλο. Όποιος έχει τα περισσότερα άλογα μπορεί να έχει και λίγο «φτερό» παραπάνω, άρα να έχει και καλύτερο κράτημα στις (λίγες εκεί) στροφές…  

Last modified on Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 09:17

Κύλιση στην Αρχή