Ο πρώτος λόγος στην Ferrari

monza 5

Η Monza είναι ένα μεγάλο δυναμόμετρο σε σχήμα όπλου και καθώς η Ferrari φαίνεται να έχει αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα στην ιπποδύναμη, δεν έκανε σε κανέναν εντύπωση το ότι βρέθηκε εμπρός από την Mercedes, αν και όχι για πολύ.

Σε δηλώσεις του μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά σήμερα ο Hamilton είπε «στην ταχύτητα στις ευθείες χάνουμε» για να συμπληρώσει πως ο χαμένος χρόνος στις δύο lesmo είναι θέμα setup και θα βρεθεί το σωστό ζύγισμα για τα γερμανικά μονοθέσια.

Αν πρέπει να δώσω από τώρα το φαβορί, αυτός θα είναι ο Vettel – εκτός κι αν η γκαντεμιά φύγει πάνω από το κεφάλι του Raikkonen!

 

monza 1

Στο FP1 είχαν ανοίξει οι ουρανοί και αυτό χάλασε τη μέρα όλων των…μηχανικών. Η βροχή που έπεφτε από το πρωί είχε καταβρέξει τα πάντα και ο Vettel τα είχε βάψει μαύρα καθώς ένα θέμα με το κιβώτιο ταχυτήτων τον κράτησε στα πιτ. Τελικά επισκευάστηκε αλλά κατάφερε μόλις τον 17ο χρόνο τη στιγμή που ο Φινλανδός ομόσταυλός του ήταν δεύτερος.

Πρώτος στο FP1 βρέθηκε ο απίστευτος Perez που βρήκε την πίστα λίγο πιο στεγνή στο τέλος. Ο Hamilton πήγε κι αυτός αργά φτάνοντας μόνο μέχρι την 11η θέση.

Πάντως κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας πως ο Γκούγκλης δείχνει σκεδαζόμενες βροχοπτώσεις στην Monza για το μεσημέρι του Σαββάτου…

monza 2

Για να δείτε τις καλύτερες στιγμές του FP1 πατήστε εδώ.

monza 6

Στο FP2 είχαν στεγνώσει όλα τα διαθέσιμα τετραγωνικά της πίστας και οι Ferrari άρχισαν τις πτήσεις με τον Hamilton να τερματίζει δεύτερος, λίγο πίσω από τον Vettel. Ο Γερμανός είχε και τη στιγμή του στην parabolica αλλά ευτυχώς η ζημιά περιορίστηκε σε ένα μικρό μέρος της πίσω αεροτομής

Νωρίτερα ο Ericcson διέλυσε το μονοθέσιό του όταν στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού το DRS δεν έκλεισε όταν πάτησε το φρένο. Ευτυχώς ο ίδιος δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Leclerc αλλά καθώς το δοκίμαζε, δεν το πλήρωσε, μπήκε στα πιτ για επιδιόρθωση και τελικά έγραψε τον 9ο χρόνο.

monza 4

Ένα-δύο λοιπόν για τις Ferrari και τρία δέκατα πίσω ο Hamilton, άλλο τόσο ο Bottas και πέμπτος ο Vesrtappen σε μια πίστα που δε βολεύει καθόλου τις Red Bull. Χαμένοι ήδη από τις κατατακτήριες θα είναι οι Ricciardo και Hulkenberg που άλλαξαν κινητήρα και έτσι θα εκκινήσουν ούτως ή άλλως τελευταίοι.

Για να δείτε τις καλύτερες στιγμές του FP2 κάντε κλικ εδώ.

monza 3

Last modified on Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 01:26

Κύλιση στην Αρχή