Έλα ρε Kimi, γ…σε τα όλα!

monza 17

Το 1-2 το περίμενα αλλά με τον Vettel μπροστά. Και να σας πω την αλήθεια;

Πολύ μου άρεσε που ο Kimi θα εκκινήσει αύριο πρώτος!! Το έβλεπες καιρό ότι του άρεσε το μονοθέσιο, όλο όμως κάτι πήγαινε στραβά και δεν του καθόταν.

Οκ, μερικές φορές έβγαζε έναν άσσο ο Vettel την τελευταία στιγμή, όμως να που ήρθε η ώρα. Και μάλιστα με τον πειστικότερο τρόπο.

 

Monza 12

Φυσικά θα μου πείτε ότι ο Γερμανός του έκανε ένα ωραιότατο tow, καθώς ο Hamilton που ήταν εμπρός έκοψε λίγο πριν τον γρήγορο γύρο του κάτι που υποχρέωσε τον Vettel να κάνει το ίδιο με αποτέλεσμα ο Raikkonen να βρεθεί ακριβώς στην απόσταση που ήθελε.

Ας πρόσεχε η Ferrari αν δεν ήθελε να συμβεί αυτό. Ας τους έβγαζε ανάποδα, όπως όλοι περιμέναμε, ώστε να πάρει το tow ο Vettel. Όμως έτσι έγινε και μπράβο στον Kimi που θύμισε σε όσους το είχαν ξεχάσει ότι είναι οδηγάρα.

Οδηγάρα από εκείνους τους παλιούς, που γεννήθηκαν με το σωστό DNA για αυτή τη δουλειά, όχι που κατέληξαν εκεί μετά από πολύ δουλειά. Ο Kimi είναι αυθεντικό ταλέντο και, γαμώτο μου, είναι πραγματικά κρίμα να τον έχεις σαν Νο2. Θέλει κανείς να τον πάρει για No1;

Μιας και μιλάμε για Νο2, ο Bottas ούτε καν καθώς σε καμία φάση των κατατακτήριων δεν έπεισε ότι το έχει. Όσο για το Q3, έκανε τον 4ο χρόνο μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Raikkonen.

Monza 113

Το τι έγινε μέχρι το Q3 δε θα το πούμε εδώ. Θα δείτε την σύνοψη στο τέλος από το video της F1, θα δείτε και τις κατατακτήριες σε επανάληψη από την ΕΡΤ πριν τον αγώνα, θα ενημερωθείτε.

Εγώ ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω το πόσο γρήγορη ήταν η εναλλαγή των συναισθημάτων στα τελευταία δευτερόλεπτα του Q3. Στο ξεκίνημα έχουμε μείνει με το 1:19:390 του Hamilton, τον Raikkonen μόλις 69 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του και τον Vettel άλλα 100 πιο πίσω στην τρίτη θέση.

Όλοι αυτοί περνάνε την γραμμή εκκίνησης τερματισμού κοντά ο ένας στον άλλον, με τις δύο Ferrari, όπως έγραψα και πριν, ανάποδα από ό,τι περιμέναμε. Ο Raikkonen κάνει και πάλι το πιο γρήγορο πρώτο κομμάτι ενώ ο Hamilton το δεύτερο. Σε αυτό το σημείο ο Βρετανός είναι μπροστά και από τις δύο Ferrari.

Και μετά αρχίσαν τα μαγικά…

Μετά την παραμπόλικα βλέπουμε το μακρινό πλάνο και με τα τρία μονοθέσια. Την ώρα που περνάει ο Hamilton φαίνονται καθαρά και οι δύο Ferrari. Τόσο κοντά ήταν όλοι.

monza 16

Ο Hamilton κάνει 1:19.294. Ο Vettel 1:19.280. Και σε μια εντελώς σοκαριστική στιγμή, εκεί που περίμενες ότι ο Γερμανός θα έπαιρνε την pole για μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου καθώς σιγά να μην τα κατάφερνε ο Νο2 που του λένε που και που να κάνει στην άκρη because Vettel is faster than you (παραφράζοντας το γνωστό του Alonso) ή όποια άλλη μπούρδα μπορεί να σκεφτεί ο μηχανικός σου για να κάνεις στην άκρη, έρχεται ο Raikkonen και τους παίρνει τα σώβρακα!

Η pole πηγαίνει στον Φινλανδό που αφήνει ταβλιασμένο το χρονόμετρο στα -161 χιλιοστά του δευτερολέπτου καθώς έκανε ένα απίστευτο, ωραιότατο, μωβ, τρίτο sector…

1:19.119.

Νέο ρεκόρ πίστας. Όχι απλά αυτό όμως. Είναι ο ταχύτερος γύρος που έχει γίνει ποτέ στην F1, καθώς ο Raikkonen πήρε τη θέση αυτή από τον Montoya που είχε στρογγυλοκάτσει πάνω της από το 2004.

Ουάου!!

Μετά ακολούθησε χαμός. Χόρευαν οι Ιταλοί, χόρευαν οι Φινλανδοί, έκλαιγε η γυναίκα του Raikkonen με τα χέρια της να τρέμουν…Ο μόνος χαλαρός ήταν ο ίδιος ο Kimi που όταν του είπαν πως πήρε την πρώτη θέση απάντησε ένα απλό «Thank you».

monza 15

Να σας θυμίσω εδώ πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει στο Μαρανέλο τι θα κάνουν με τη θέση του για του χρόνου. Έτσι απλά το πετάω, να βρίσκεται.

Θέλετε προγνωστικά για αύριο; Με βάση την ισχύ των Ferrari και τον καιρό που μάλλον θα τις βοηθήσει με τα λάστιχα, πάμε πάλι για 1-2.

Αλλά με αυτή την πρώτη στροφή, ποτέ δεν ξέρεις…

Για να δείτε τις κατατακτήριες πατήστε εδώ.

Last modified on Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 01:39

Κύλιση στην Αρχή