Vettel goss den Mais mit der Milch ein (μτφ: ο Vettel έχυσε την καρδάρα με το γάλα)

monza race 05

Δεν είμαι βέβαιος ότι το έγραψα καλά (google translate είναι) ή ότι θα καταλάβει την παροιμία αλλά εγώ πάντως θα του βάλω και το hashtag κι ότι καταλάβει.

Για μία φορά ακόμα η Ferrari κατάφερε να χάσει, παρότι έχει καλύτερο μονοθέσιο και πιο δυνατό κινητήρα. Και για αυτό φταίει μόνο η ίδια. Ο δε Vettel, μήπως έχει αρχίσει να μεγαλώνει και ρετάρει;

 

monza race 01

Τι βλακεία είναι αυτή που έκανε στο δεύτερο s; Τι δουλειά είχε να πάρει αυτή τη γραμμή;

Το πλάνο από το ελικόπτερο (ή το drone) ήταν σαφές. Μετά την δεξιά καμπή, αντί να κάτσει δεξιά για το επερχόμενο s, επειδή πήρε το slip stream από τον Raikkonen βγήκε αριστερά σε μια προσπάθεια να περάσει τον ομόσταυλό του.

Φάουλ Νο1.

Δηλαδή, τι ήθελε να κάνει; Σιγά που θα περνούσε! Δεν μπορούν να στρίψουν δύο μαζί σε αυτό το s, χωρίς να τρακάρουν (όπως και έγινε με τον Hamilton τελικά).

Φάουλ Νο2

Προφανώς όταν το αποφάσισε δεν έριξε μια ματιά στον καθρέφτη του για να δει ότι και ο Hamilton είχε πάρει slip stream και μάλιστα ισχυρότερο, καθώς τα δύο μονοθέσια της Ferrari κάλυπταν όλο το πλάτος της πίστας. Βασικά, αυτό θα έπρεπε να το σκεφτεί, πριν καν βγει αριστερά.

Φάουλ Νο3

Άργησε πάρα πολύ να πάει πάλι δεξιά, με αποτέλεσμα όταν το αποφάσισε να δει ξαφνικά δίπλα του τον Hamilton.

Φάουλ Νο4

Αφού γνωρίζει πως δεν χωρούν δύο μονοθέσια εκεί, θα ήταν καλύτερο να τον αφήσει να περάσει και να τον ξαναπεράσει μία-δύο ευθείες μετά, ειδικά με τον κινητήρα που έχει στην πλάτη του. Όπως για παράδειγμα έκανε έναν γύρο μετά ο Raikkonen δηλαδή, που μόλις τον πέρασε ο Hamilton, στο καπάκι τον ξαναπέρασε με ευκολία.

Φάουλ Νο5

Δεν κοίταξε τουλάχιστο να χτυπήσουν έτσι ώστε να μην «πονέσει» μόνο αυτός. Θα ήταν πολύ καλύτερα και για αυτόν και για την Ferrari να έμπαιναν και οι δύο στα πιτ ή να εγκατέλειπαν. Δεν προσπάθησε καν να πουλήσει την είσοδο στο S και να τον περάσει από δεξιά στην έξοδο του S, κάτι που θα μπορούσε να γίνει αφού και οι δύο είχαν χαλάσει τις γραμμές τους.

monza race 03

Και μετά η Ferrari τον αποτελείωσε. Τι λόγο είχαν να του βάλουν την κίτρινη soft γόμα; Αφού δεν θα τον έφτανε μέχρι τέλους, γιατί δεν ρίσκαραν με την λευκή medium; Όσο πιο αργός και να ήταν, δεν θα έκανε κανένα pit stop και θα κέρδιζε 24-25 δευτερόλεπτα. Δηλαδή θα κέρδιζε μία παραπάνω θέση, μπορεί και δύο. Και αν δεν είχε ταχύτητα, θα μπορούσε να πάρει τα πρώτα, πιο αργά μονοθέσια και μετά να βάλει την κίτρινη για να πάει μέχρι τέλους.

Αντί για αυτό του έβαλαν την κίτρινη και μετά πάλι την κόκκινη, με την οποία όμως δεν κατάφερε και πολλά εκτός από το να «περάσει» τον Verstappen μετά το δώρο των 5 δευτερολέπτων. Λογικό καθώς όλα τα μονοθέσια ήταν πλέον πολύ ελαφριά ενώ η ίδια η πίστα δεν φθείρει ιδιαίτερα τα ελαστικά.

Το μεγαλύτερο λάθος της Ferrari βέβαια έγινε στην διαχείριση του Raikkonen. Για μία ακόμα φορά έφαγαν την προσποίηση της Mercedes στα πιτ. Οι Γερμανοί έβγαλαν τους μηχανικούς σε παράταξη pit stop και ο Αριβαμπένες τσίμπησε περισσότερο και από κεφαλόπουλο που μυρίζει κεφαλοτύρι (ή κάπως έτσι, δεν έχω ιδέα από ψάρεμα). Πόσες φορές έχει γίνει αυτό φέτος, ούτε που θυμάμαι πλέον.

monza race 04

Χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος μπήκε για ελαστικά ο Raikkonen ενώ ο Hamilton έμεινε έξω για οκτώ ολόκληρους γύρους! Και βέβαια, καθώς δεν είχε τον Φινλανδό μπροστά του άρα είχε καθαρό αέρα, μπόρεσε να κάνει καλούς γύρους.

Όχι τόσο καλούς όσο ο  Raikkonen βέβαια, αλλά εδώ ήρθε το δεύτερο λάθος της Ferrari. Δεν είχαν σκεφτεί πως στην Mercedes ο Bottas είναι καθαρά το πουτανάκι του Hamilton, άρα η ομάδα του θα μπορούσε να τον αφήσει έξω να παίζει τον ρόλο του κινητού φράγματος-όπως και έγινε.

Ο Bottas άντεξε με την κόκκινη της Pirelli για 36 ολόκληρους γύρους. Και στο ενδιάμεσο άντεξε τις επιθέσεις του Raikkonen. Παρότι λοιπόν όταν ο Hamilton έκανε το δικό του pit-stop βγήκε μια αιωνιότητα πίσω από τον Φινλανδό, άρχισε να τον πιάνει γοργά καθώς ο Bottas κράτησε τη θέση του.

Βλέποντας ότι δεν μπορούσε να περάσει, ο Raikkonen αποφάσισε να κόψει ρυθμό ώστε να σώσει τα λάστιχά του – αλλά ήταν πλέον αργά. Ειδικά το πίσω αριστερά εμφάνιζε blistering και ήταν θέμα χρόνου να χάσει τη θέση του όταν θα τον έφτανε ο Hamilton με τα πολύ νεότερα ελαστικά.

monza race 06

Σε αυτή την πίστα δε, όταν ντουμπλάρεις δεν χάνεις χρόνο αλλά επίσης δεν βάζεις εύκολα άλλο μονοθέσιο ανάμεσα σε σένα και τον διώκτη σου. Έτσι πήρε τη νίκη ο Hamilton, πολύ πιο εύκολα κι από τα πιο τρελά όνειρα της Mercedes. Ο δε Raikkonen είχε σε τόσο δραματική κατάσταση τα ελαστικά του που τον προσπέρασε δύο φορές ο Shirotkin με το φορτηγό που λέγεται Williams. Ο οποίος ήταν ένα γύρο πίσω!

Ο Βρετανός κέρδισε 13 βαθμούς παραπάνω από τον Vettel, αυξάνοντας το προβάδισμά του, ενώ η Mercedes μάζεψε 40 βαθμούς έναντι 30 της Ferrari.

Αυτός είναι ο ορισμός της ήττας. Δεν ξέρω τι πόνεσε περισσότερο, το ότι ήταν στο σπίτι της Ferrari ή ότι τα ιταλικά μονοθέσια είναι αυτή τη στιγμή πιο γρήγορα; Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουν μια καλή ενδοσκόπηση στην ιταλική ομάδα και να βρουν γιατί είναι τόσο μονολιθικοί στην προσέγγισή τους, καθώς και γιατί τρώνε τόσο εύκολα τις προσποιήσεις. Αν δεν το κάνουν αυτό, δε θα ξαναδούν πρωτάθλημα.

monza race 02

Και τώρα σειρά για το aftermath

Οι παλαιότεροι το ξέρουμε καλά πως για τα back-to-back πρωταθλήματα του Schumacher δεν ήταν μόνο αυτός υπεύθυνος, αλλά οι Jean Todt και Ross Brawn που έπιαναν πουλιά στον αέρα. Έτσι όπως το πάνε, σε λίγο καιρό θα νοσταλγήσουμε την εποχή του Domenicali!

Πάντως, για να δίνουμε τα εύσημα εκεί που πρέπει, τον αγώνα για την Mercedes κέρδισε ο Bottas που κατάφερε να κρατήσει τον Raikkonen πίσω του για όσο έπρεπε. Ταυτόχρονα δεν το πλήρωσε αυτό ιδιαίτερα σε χρόνο καθώς σιγά μην τον άφηναν να κερδίσει. Είπαμε, ο καλός cuckold είναι εκείνος που ξέρει τη θέση του.

Δυστυχώς, νομίζω πως κι αυτό το πρωτάθλημα θα πάει Γερμανία. Και είναι κρίμα.

Κλείνοντας, ένα σχόλιο για τον Vettel. Πρέπει να ηρεμήσει αν θέλει να έχει ελπίδες. Δεν είχε καμία δουλειά να πάει να περάσει στο σημείο εκείνο τον Raikkonen. Αυτή είναι κίνηση που θα την έκανε αν ήταν μπροστά ο Hamilton και συνεπώς δε θα είχε απειλή από πίσω του. Αλλά, αυτό δε θα έπρεπε να το λέω εγώ. Θα έπρεπε να το είχε στο μυαλό του ο ίδιος.

Αν περίμενε, θα μπορούσε να περάσει τον Raikkonen το πολύ 1-2 γύρους μετά, να βάλει τον Φινλανδό σε θέση Bottas και να πάρουν οι Ferrari ένα εύκολο 1-2 και μαζί τις πρώτες θέσεις και στους οδηγούς και στις ομάδες.

Αυτό το απλό σενάριο, δεν το είχαν κουβεντιάσει στα ιταλικά γκαράζ;

Για να δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα πατήστε εδώ.

Last modified on Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 00:10

Κύλιση στην Αρχή