Ricciardo, ο Ronaldo της F1

Daniel Ricciardo 21 700x367

Παρότι πέρασε καιρός είμαστε ακόμα στα απόνερα της μεταγραφής του Ricciardo στη Renault. Λογικό, καθώς είναι η μεταγραφή της χρονιάς, αν όχι της τελευταίας τρετίας!

Αυτή η αλλαγή οδηγού, μαζί με την χρεοκοπία της Force India έφερε νέο ενδιαφέρον για το 2019 καθώς και αρκετές «καραμπόλες», για να χρησιμοποιήσω τη δημοσιογραφική ορολογία για τους ανασχηματισμούς.

Αλλά, ας το πάρουμε από την αρχή. Ξεκινώντας η χρονιά γνωρίζαμε ότι το συμβόλαιο του Ricciardo θα έληγε, άρα θα έπρεπε είτε να ανανεώσει, είτε να πάει αλλού. Καθώς περνούσε ο καιρός όμως το «αλλού» φάνηκε να δυσκολεύει.

 

racefansdotnet 20180803 221018 1

Η Mercedes ανανέωσε τα συμβόλαια και των δύο οδηγών της, η Ferrari διέρρεε ότι θα βάλει τον Leclerc στη θέση του Raikkonen και δεν φαινόταν άλλη λύση για τον Αυστραλό από το να ανανεώσει με την Red Bull.

Και ξαφνικά μάθαμε ότι έκανε ένα «Hamilton» και πήγε στην Renault. Όπου «Hamilton» ορίζεται πλέον η αλλαγή σε μια ομάδα που δεν έχει (ακόμα) μεγάλη δυναμική, όπως η Mercedes στην οποία πήγε ο Βρετανός αφήνοντας την, αρκετά γρήγορη τότε, McLaren.

Ποιος το περίμενε; Εκεί που όλοι έγραφαν (ακόμα και όσοι έχουν πληροφόρηση από τα πάντοκ…) ότι μάλλον θα αναγκαστεί να μείνει στην Red Bull παρέα με τον Verstappen ή ότι ίσως να πάει για 1-2 χρόνια στην McLaren μέχρι να έρθουν οι αλλαγές των κανονισμών, ξαφνικά άλλαξε το μισό grid αυτή η επιλογή του Ricciardo

racefansdotnet 20180405 234801 1

Πόσο παράλογο ήταν όμως το να μη βρίσκει ομάδα ένας από τους καλύτερους οδηγούς; Μα είναι δυνατόν; Να είναι free agent (για να χρησιμοποιήσω ορολογία NBA) ένας από τους καλύτερους στη διαχείριση μονοθεσίου και να μην τον θέλει καμία ομάδα;

Να έχεις τον καλύτερο στις προσπεράσεις, τις οποίες μάλιστα κάνει εκεί που δεν τον περιμένει κανείς ακόμα και χωρίς να έχει το πιο γρήγορο μονοθέσιο ενώ ταυτόχρονα δεν το κάνει ατσούμπαλα ώστε να προκαλεί ατύχημα (όπως ο Verstappen για παράδειγμα…) και να μην μπορεί να βρει θέση σε Ferrari ή Mercedes;

Είναι σα να έχεις τον Ronaldo ελεύθερο και να μην τον θέλει καμία ομάδα του Champions League. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι πρωταθλητής. Για αυτό φταίει αποκλειστικά η Red Bull.

skysports f1 carlos sainz renault 4242239

Η Renault κινήθηκε υπογείως και γρήγορα. Και βέβαια, έκανε τη σωστή κίνηση. O προϋπολογισμός των Γάλλων είναι μεγάλος και έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια για την κορυφή. Έχουν δικό τους κινητήρα και σασί, άρα έχουν το πλεονέκτημα των Ferrari και Mercedes στο θέμα του σχεδιασμού. Ειδικά όταν θα έρθουν οι νέοι κανονισμοί.

Από την άλλη μεριά, ο Ricciardo είναι (και θα είναι) αναμφισβήτητα ο Νο1 οδηγός της ομάδας. Όμως θα τα πηγαίνει μια χαρά με τον Νο2, όποιος κι αν είναι αυτός. Πώς το ξέρω; Λόγω του…αγροτικού του στην Red Bull. Αφού τα κατάφερε εκεί, θα τα καταφέρει παντού.

Ο Ricciardo θα γίνει η «σημαία» της Renault. Στην Ferrari θα αρχίσουν να κλαίγονται για την ευκαιρία που έχασαν σε 2 χρόνια ενώ στην Mercedes θα τους μείνει η χαρά του Hamilton και η πίκρα για τους πόντους που θα χάνει ο Bottas. Αν και για τον τελευταίο, έχω τη βεβαιότητα ότι μόλις τελειώσει το συμβόλαιο που έχει τώρα, ή θα ζητήσει αναβάθμιση ή θα πάει αλλού.

Last modified on Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 09:31

Κύλιση στην Αρχή