Αυτογκόλ

suzuka top 3

Θα μπορούσε να χτυπήσει η Ferrari την Mercedes για την pole της ομορφότερης πίστας (μαζί με το SPA και το Monaco) της F1;

Δε θα το μάθουμε ποτέ.

Και δε θα το μάθουμε γιατί εκεί στα κόκκινα πάντοκ πρέπει να σκέφτονται με τα τσαρούχια. Φορεμένα ανάποδα!

 

Suzuka q3

Η εικόνα των Ferrari να αφήνουν τα γκαράζ με τα intermediate ελαστικά ήταν απίστευτη. Δεν υπήρχε ούτε ένα πλάνο που να δείχνει πως βρέχει. Οκ, το ξέραμε πως έρχεται η βρόχα, αλλά ακόμα ΔΕΝ είχε έρθει.

« I think it looks too dry» είπε ο Vettel στην ενδοεπικοινωνία. Αλλά ήταν ήδη στημένος στην έξοδο των pit και άρα δεν είχε άλλη επιλογή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα βγαίνεις με σλικ και αν πετύχεις στεγνό κάνεις καλό χρόνο, αν πετύχεις βροχή μπαίνεις, βάζεις τα intermediate και βγαίνεις με τη βεβαιότητα ότι, αν δεν πετύχεις μουσώνα, θα βρεις την πίστα όσο πρέπει βρεγμένη για να δουλέψουν τα ελαστικά.

Τι σκατά σκεφτόταν ο Arrivabene και η παρέα του;;;;;;

Χτες διάβαζα ότι το αφεντικό της ομάδας F1 της Ferrari δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αφήσει τον κόσμο της ταχύτητας για να πάει στην Γιουβέντους. Μήπως να το ξανασκεφτεί; Με τις συνεχιζόμενες βλακείες που κάνει αυτός και η ομάδα που έχει στήσει στον τομέα της στρατηγικής και της διαχείρισης, έχουμε πεθυμήσει τον Domenicali!

suzuka top 3

Βγήκαν οι Mercedes λοιπόν με το σωστό λάστιχο, έκαναν έναν γύρο στα γρήγορα και ο Vettel μαζί με τον Raikkonen έχασε ένα γύρο για το μπες-βγες της αλλαγής σε σλικ. Όταν πάτησαν πάλι πίστα όμως είχε ήδη πέσει το πρώτο νεράκι, οπότε οι χρόνοι των γερμανικών μονοθεσίων ήταν άπιαστοι.

Και επειδή η γκαντεμιά δεν έρχεται σε ποσότητες του ενός, ο Vettel έκανε και ένα λάθος στην spoon που τον άφησε στην 9η θέση. Δηλαδή καλύτερα να μην είχε περάσει στο Q3 και να εκκινούσε σε λίγες ώρες από την 11η θέση με ό,τι λάστιχα ήθελε.

Στα άλλα διαδικαστικά του Q3, Ο Raikkonen έκανε τον 4ο χρόνο παρά το ότι πάτησε νερά και έχασε χρόνο, ενώ ο Verstappen κατάφερε να πλασαριστεί στην τρίτη θέση, αλλά ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο και δύο δέκατα παραπίσω.

Εξαιρετική η επίδοση των δύο Toro Rosso που με τους νέους κινητήρες της Honda στην  πλάτη των οδηγών πλασαρίστηκαν στις θέσεις έξι και επτά ενώ ο Grosjean θα εκκινήσει δίπλα στον Raikkonen.

suzuka grid

Αν σκεφτούμε ότι λογικά ο Vettel θα έκανε καλύτερο χρόνο από τον Raikkonen, αν οι Ferrari είχαν βγει με τα σλικ την ώρα που έπρεπε, όταν η πίστα δεν είχε νερό ούτε καν στα κερμπ δηλαδή, ο Γερμανός θα ήταν λογικά στη δεύτερη θέση-ίσως και να είχε πάρει την pole.

Τώρα, από την ένατη, χρειάζεται ένα θαύμα. Ξέρετε, από εκείνα τα μεγάλα του Λαζάρου.

Δείτε τι έγινε στις κατατακτήριες πατώντας εδώ.

Αν θέλετε να δείτε τον γύρο του Hamilton «από τη θέση του οδηγού» πατήστε την εικόνα που ακολουθεί.

Και μην ξεχνάτε! Αύριο ο αγώνας είναι στις 08:10!

Suzuka hamilton

Last modified on Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 00:20

Κύλιση στην Αρχή