Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός;

ricciardo tee1

Μην είναι ο Hamilton που για να χάσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να βγει ο Ήλιος από τη Δύση, να σταματήσει να χιονίζει στις Άλπεις και να καταφέρω εγώ να φτιάξω σουτζουκάκια;

Μην είναι ο Vettel που μετά την καταστροφική σύγκρουση στον τελευταίο αγώνα με τον Verstappen, έδωσε ρεσιτάλ για να φτάσει ψηλά στους βαθμούς;

Μην είναι ο Verstappen που κατάφερε να κοντράρει τις Mercedes σε μια πίστα που η γερμανική ομάδα πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ εδώ και μερικά χρόνια λόγω ψιλής κυριότητας;

Όχι. Ο Ricciardo είναι.

Αυτός ο μάγκας από την Αυστραλία που όταν στις κατατακτήριες τον άφησε ο κινητήρας του (ή οτιδήποτε άλλο από τα συμπράγκαλα της turbo-οικολογικής εποχής) στα κρύα του λουτρού, μπήκε στον αγώνα και τα έκανε όλα τέλεια.

Θα το γράφω μέχρι να βαρεθείτε να το διαβάζετε. Ο τύπος είναι ο τελευταίος της σχολής του φρενάρω-την-πιο-τελευταία-στιγμή-από-όλους. Για εμένα δεν είναι ο Verstappen ο άτυπος διάδοχος του Senna στη σύγχρονη εποχή. Ο Ricciardo είναι! Απλά, στο πιο υπεύθυνο, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο μακαρίτης ήταν μεγάλος τσαμπουκάς στις πίστες. Σε αυτό, όντως του μοιάζει ο Verstappen. Σε αυτό και στην ταχύτητα στη βροχή. Αλλά μόνο…

riccardo pass

Ο Ricciardo όταν ήταν στην Torro Rosso δεν είχε πολυφανεί. Όταν πήρε προαγωγή στην Red Bull, σε μια χρονιά που όλα πήγαιναν χάλια και ο Vettel έκανε λάθη καθώς πίεζε πιο πολύ το μονοθέσιο από όσο έπρεπε (σας φέρνει κάτι στο μυαλό;), ο Αυστραλός είχε πάρει νίκες από το πουθενά.

Τότε έλεγαν πως τον βοήθησε η αλλαγή στους κινητήρες που έκανε τα μονοθέσια πιο ασταθή και που υποτίθεται πως ο Ricciardo το είχε συνηθίσει από τη θητεία του στην Torro Rosso που είχε πολύ χειρότερο σασί καθώς και αεροδυναμική απόδοση.

Μπούρδες.

Απλά το γελαστό παιδί της F1 ξέρει να παίρνει από το μονοθέσιό του ό,τι μπορεί, χωρίς να το πιέζει υπερβολικά. Και φυσικά, φρενάροντας την απολύτως τελευταία στιγμή, καταφέρνοντας να προσπερνά, συχνά εκεί που δεν τον περιμένεις. Αυτό το καταφέρνει χωρίς να μπλοκάρει ελαστικά, χωρίς να σπρώχνει στην άκρη τον άλλο οδηγό (όπως ο Verstappen), χωρίς να βρίσκεται σε θέση που να απειλείται η ακεραιότητα του μονοθεσίου του και χωρίς να «στραμπουλάει» την ανάρτηση.

Θεούλης.

Εγώ αυτό είδα σε όλο τον αγώνα της Ιαπωνίας – και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος. Δυστυχώς όμως η Ferrari είδε πάλι τους γνωστούς δράκους. Κι αν το λάθος με τα ελαστικά στις κατατακτήριες ήταν της ομάδας, στον αγώνα ήταν ολόκληρο του Vettel. Το δουλειά είχε να πάει να περάσει σε εκείνο το σημείο τον Verstappen;

vettel verstappen crush

Όχι τόσο γιατί δεν γίνονται εκεί προσπεράσεις. Ο Ricciardo λίγους γύρους μετά το έκανε. Και ο ίδιος ο Vettel αργότερα. Όμως σε πιο αργά μονοθέσια και με ελαστικά σε άλλη κατάσταση. Και βέβαια, αφού ο Vettel ήξερε ότι ο Ολλανδός είχε φάει ποινή πέντε δευτερολέπτων, μπορούσε να περιμένει μέχρι το pit stop και να πάρει εύκολα τη θέση, κάνοντας μάλιστα και διαχείριση των ελαστικών του, μήπως και χτυπήσει τη δεύτερη θέση.

Αν δεις τους χρόνους μάλιστα, είναι προφανές πως αν ο Verstappen δεν είχε φάει τα πέντε δευτερόλεπτα, θα τερμάτιζε άνετα δεύτερος.

Japan Vettel mistake

Μιας και το έφερε η κουβέντα, ο Vetstappen την άξιζε την ποινή. Όταν βγαίνεις από την πίστα δεν πρέπει να παίρνεις πλεονέκτημα. Έχασε το φρενάρισμα στο εσάκι πριν την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού από την πίεση του, για μια φορά ακόμα εξαιρετικού, Raikkonen και μετά βγήκε άτσαλα πάνω στη γραμμή του Φινλανδού.

Στο incar φαίνεται πως την τελευταία στιγμή κάνει προσπάθεια να αποφύγει την σύγκρουση. Βέβαια και ο Raikkonen θα μπορούσε να περιμένει να τον περάσει λίγα μέτρα αργότερα με τη βοήθεια του DRS.

verstappen mistake

Αλλά είπαμε, πολύ βιασύνη στην Ferrari, καθώς βλέπουν πως παρότι έχουν το καλύτερο συνολικά μονοθέσιο για τις περισσότερες πίστες, δεν κερδίζουν.

Για να γυρίσουμε στον Vettel όμως. Χτύπησε με τον Verstappen και, όπως κάθε φορά που χτυπάει φέτος, έκανε τετ-α-κε. Προσέξτε ότι και εκεί αργεί να αντιδράσει. Σα να τον έχει καπακώσει η απογοήτευση, παρότι μπορούσε να στρίψει και να επιταχύνει σε εκείνο το κομμάτι που για λόγους ασφαλείας είναι στρωμένο με ωραιότατη άσφαλτο και ίσως να χάσει λιγότερες θέσεις, ή έστω να καλύψει πιο γρήγορα το τελευταίο μονοθέσιο, μοιάζει να στέκεται και να μετράει τα καράβια.

vettel crush

Πρέπει να βρίσκεται σε πολύ περίεργο μέρος ο Vettel…

Όπως και να έχει απογοήτευση για την Ιταλική ομάδα που πρακτικά έχει χάσει και τους δύο τίτλους. Αν και για τον δεύτερο, έχει ακόμα ελπίδες, αυτός του καλύτερου οδηγού αν ο Hamilton δεν εγκαταλείψει σε τουλάχιστο έναν αγώνα, δεν παίζει να έρθει Μαρανέλο.

Όλη η κατάσταση έχει αρχίσει να θυμίζει την περίοδο του Alonso, και αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλό για την Ιταλική φίρμα. Ίσως όμως να είναι καλό για τον LeClerc που έρχεται στην Scuderia να βρει μια ομάδα σε φάση αναπροσαρμογής, καθώς είναι προφανές πως τώρα τίποτα δεν λειτουργεί όπως πρέπει.

Last modified on Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 11:30

Κύλιση στην Αρχή