Τι παίζει με τα πετρελαιοκίνητα της Γερμανίας;

gasoline 175122 1280

Ο τίτλος θα μπορούσε να έχει αντί για τη Γερμανία, την Ευρώπη. Βλέπετε, με το diesel-gate η ζημιά έγινε. Μεταξύ μας, δεν ήθελε και πολύ.

Κάτι που, ειδικά τα μικρά, έκαιγαν περισσότερο από ότι περίμενε ο αγοραστής, κάτι που μέχρι να τουρμπίσουν ήταν στην πλεονότητά τους ψόφια, κάτι που αρκετοί πήραν τον (πανάκριβο) φίλτρο DPF στο χέρι γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ ότι το diesel δεν είναι για κοντινές διαδρομές τύπου σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο, υπήρχε μια βάση.

Βοήθησε επίσης το ότι σε πολλές περιπτώσεις το σέρβις ήταν πανάκριβο, καθώς οι σύγχρονοι diesel δεν είναι τα απλά, σχεδόν γεωργικά μηχανήματα του παρελθόντος.

Και ότι είχε μείνει όρθιο από αυτά τα προβλήματα και τα σκάνδαλα, το αποτελείωσε ο νέος τρόπος που θα γίνονται πλέον οι μετρήσεις των ρύπων στην Ευρώπη. Αυτό θα επηρεάσει βέβαια και τις τιμές των ρύπων των βενζινοκίνητων, αλλά πολύ περισσότερο των πετρελαιοκίνητων.

Το μέλλον των diesel λοιπόν στην ουσία έπεσε στα «νύχια» των πολιτικών και των Πολιτικών τους. Όπως είναι αναμενόμενο, όταν θέλεις να πας προς την «καθαρή» (λέμε τώρα) ηλεκτρική ενέργεια, δεν είναι και τόσο λογικό να περνάς από τον πιο βρώμικο κινητήρα. Αυτή η τάση αποδόθηκε με τις συνεχόμενες απαγορεύσεις κίνησης των diesel στα κέντρα πόλεων της Ευρώπης, με πιο πρόσφατη την περίπτωση του Βερολίνου.

Η απαγόρευση θα ισχύει για τα πετρελαιοκίνητα τεχνολογίας Euro 5 και 6 και βέβαια μπορεί να επεκταθεί στο μέλλον και σε οχήματα μεταγενέστερης τεχνολογίας, γιατί σε τέτοια θέματα είναι να μην κάνεις την αρχή. Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της γερμανικής πρωτεύουσας μέχρι την 31η Μαρτίου του 2019 η Γερουσία του Βερολίνου θα πρέπει να καταθέσει συνολικό σχέδιο με αυστηρότερους ανώτατους επιτρεπτούς ρύπους.

Να σημειωθεί όμως πως η απαγόρευση αυτή δεν είναι τελεσίδικη και συνδέεται με την πρόσφατη επιδείνωση των περιβαλλοντικών δεικτών στο Βερολίνο. Κατά τα άλλα, αν δεν το καταλάβατε, στην ουσία μιλάμε για έναν δακτύλιο. Ναι, μας αντιγράφουν και εκεί (μετά το Λονδίνο φυσικά).

Η κίνηση αυτή όμως είναι δεδομένο πως θα επηρεάσει εκ νέου τις πωλήσεις των diesel στην Γερμανία (because ψυχολογία) ενώ πολλοί αναμένουν περισσότερα μεταχειρισμένα να καταλήξουν στην Ελλάδα. Ας έρθουν, αλλά να έχουν τα σωστά χιλιόμετρα…

Last modified on Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 23:14

Κύλιση στην Αρχή