Γιατί η Huyndai δε θα πάρει πρωτάθλημα οδηγών το 2019

Neuville Crash

Ορισμένες αποφάσεις κρύβουν πίσω τους αρκετά παράπονα. Ο Neuville το 2019 για παράδειγμα τρώει όλη την αποδοκιμασία της εταιρίας του για την απώλεια τίτλου το  2018.

Έτσι με έναν, όχι και τόσο ωραίο τρόπο, οι Κορεάτες του τραβούν μαεστρικά το χαλάκι κάτω από τα πόδια για το 2019. Η συμφωνία με τον Loeb για συμμετοχή σε έξι αγώνες μόνο ως τέτοια μπορεί να λογιστεί.

Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι θα πει κάποιος στον Γάλλο να παίξει για την ομάδα στα 44 του. Η αποδυνάμωση φυσικά στο πρωτάθλημα οδηγών θα συμβαδίζει με την αντίστοιχη ενδυνάμωση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Οι πόντοι που θα κόβει από τον Βέλγο θα πηγαίνουν στην Huyndai. Στην ίδια σελίδα και με ίδιο στόχο φαίνεται να πηγαίνει και η απόφαση για παραμονή του Sordo και όχι του Paddon. O  «ασφάλτινος» μαζί με τον «Γάλλο» θα θελήσουν να πάρουν το μέγιστο όφελος από τα ασφάλτινα ή ενδιάμεσα ράλι της χρονιάς.

Αυτό θα αφήσει παράθυρο μόνο για έναν αλάνθαστο Neuville στο χώμα που αν, κρίνουμε από τις φετινές επιδόσεις, δεν τα πάει και καλά με την πλάτη στον τοίχο. Οπότε οι Κορεάτες αποφάσισαν να μεγιστοποιήσουν τις ελπίδες για τον τίτλο κατασκευαστών. Με δεδομένο ότι κατά πάσα πιθανότητα η Citroen θα κατέβει με δύο αυτοκίνητα για το 2019, η στρατηγική μοιάζει δεδομένη.

Αν λάβουμε υπόψιν και την αντίδραση του Neuville μετά την νίκη του Loeb στην Ισπανία για χάρη του WRC στον «κοντό» …. τo άδειασμα του γίνεται παροιμιώδες.

Last modified on Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 23:07

Κύλιση στην Αρχή