Ένα Twizy κάνει βόλτα στο Λονδίνο...

twizy

Έχει δύο θέσεις, αλλά τη μία πίσω από την άλλη. Έχει τέσσερις ρόδες, αλλά το πλάτος του είναι σαν μιας "γουρούνας". Έχει κάτι σαν πόρτες, αλλά μόνο αν τις πληρώσεις εξτρά - και το ίδιο ισχύει για τα παράθυρα (που έχουν φερμουάρ-αν είναι δυνατόν!).

Έχει και καλοριφέρ, αν πληρώσεις εξτρά (φυσικά). Έχει τιμόνι, αλλά μοιάζει σαν μοτοσυκλέτα. Γενικώς είναι σα να έχει κάνει σεξ ένα Γιορκσάιρ Τεριέ με ένα Βελγικό Λυκόσκυλο και έβγαλαν αυτό για παιδί.

Λίγο αυτοκίνητο, λίγο μοτοσυκλέτα, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου (που λέει και το τραγούδι).

GM3 ig w1200 h675

Στο site της Renault διαβάζουμε πως το αυτοκινητάκι έχει βάρος 450 κιλά, τα 100 από τα οποία είναι της μπαταρίας που σε ιδανικές συνθήκες (κατηφόρες, ούριο άνεμο, έναν επιβάτη βάρους νεφελώδους φωτομοντέλου και χωρίς κίνηση στους δρόμους, βράδυ, χωρίς φανάρια) φτάνει τα 100 χιλιόμετρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 7 Kw είναι τοποθετημένη κάτω από το μπροστινό κάθισμα.

Οι 2 διαθέσιμες εκδόσεις περιλαμβάνουν μία με ηλεκτροκινητήρα 15kW που αποδίδει 20 ίππους η οποία απαιτεί οδηγό με δίπλωμα οδήγησης, και μια έκδοση με ηλεκτροκινητήρα 4kW που αποδίδει 5 ίππους και δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης. Για αυτά τα στοιχεία δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά, καθώς μάλλον η δεύτερη έκδοση έχει σχέση με τη Γαλλία και την εκεί νομοθεσία. 

Εμείς ούτως ή άλλως θα αγοράζαμε την έκδοση για τους μεγάλους και όχι την παιδική από το Τζάμπο!

Η Renault λέει επίσης πως "συνδυάζει την απόλαυση που προσφέρει η «ανοικτή» οδήγηση με το επίπεδο ασφαλείας ενός αυτοκινήτου. Επιπρόσθετα προστατευτικά που καλύπτουν το κενό κάτω τμήμα του χώρου των θυρών παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία από τον αέρα και την βροχή."

Κατά τα άλλα έχει αποθηκευτικό χώρο 31 λίτρων που κλειδώνει  και βρίσκεται κάτω από το πίσω κάθισμα. Μικροί αποθηκευτικοί χώροι υπάρχουν επιπλέον στις δύο πλευρές της κολόνας τιμονιού.

GM5 ig w1200 h675

Σε ό,τι έχει να κάνει με την παθητική ασφάλεια, Renault είναι οπότε το γαλλικό εργοστάσιο έχει δώσει ρέστα. Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, και οι 2 επιβάτες προστατεύονται από μια παραμορφώσιμη κατασκευή ( τι θέλει να πει ο ποιητής εδώ;), ενώ η εξωτερική θέση των 4 τροχών και οι πλευρικές μπάρες εκατέρωθεν του σασί, προστατεύουν σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Επίσης υπάρχουν οι κλασικές ζώνες ασφαλείας τριών σημείων.

Α, έχει και δισκόφρενα γύρω γύρω. Γιατί του χρειάζονται, δε γνωρίζουμε.

Επίσης, παρότι κάποια στιγμή πριν 2-3 χρόνια είχαμε μάθει και τιμή, αυτή τη στιγμή στο επίσημο site δεν υπάρχει τέτοια αναφορά.

Θα μας πείτε, τι τα γράφουμε τόση ώρα όλα αυτά; Μα, είναι η ...σάλτσα για το βίντεο με ένα Twizy να κάνει βόλτα στο κεντρικό Λονδίνο. 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να πάτε κι εσείς βόλτα μαζί του!

Twizzy

Last modified on Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 00:32

Κύλιση στην Αρχή