3η. Νεκρά. 4η. Νεκρά. 5η. Νεκρά

automobile 1845650 1280

Το ταξί σταματά μπροστά από το σπίτι μου, ακριβώς την ώρα που μου είχαν πει ότι θα έφτανε. Το Octavia είναι πεντακάθαρο και ο οδηγός ευγενέστατος.

Και χωρίς…το Taxi Beat που τους βαθμολογεί.

Ξεκινάμε και όλα είναι καλά. Ούτε του παίρνει μία ώρα να ξεκινήσει στο φανάρι, ούτε αλλάζει ταχύτητες μόνο όταν το θυμάται, ούτε πατάει το γκάζι λες και φοβάται μη σπάσει το πεντάλ.

Φτάνουμε στο φανάρι. Πρώτη, δευτέρα, τρίτη, τετάρτη, πέμπτη….νεκρά! Ο ταξιτζής άφησε το αυτοκίνητο να ρολάρει με νεκρά νομίζοντας πως έτσι κάνει οικονομία. Όταν έπεσε η ταχύτητα ξαναέβαλε πέμπτη για λίγα δευτερόλεπτα πατώντας το γκάζι αρκετά. Σημειώστε ότι το Octavia έχει έξι ταχύτητες!

Αλλά την ρημάδα την έκτη δεν την ήξερε. Και μιλάμε για γρήγορο τύπο, καθώς ροβολάγαμε την άδεια Μαραθώνος στις 9 το πρωί της πρώτης εργάσιμης του χρόνου (για εμάς των ΜΜΕ…) με 80-100 χιλιόμετρα την ώρα, καβάλα και σε ένα μικρό «πράσινο κύμα».

Αυτή η ιστορία συνεχίστηκε για 1-2 χιλιόμετρα μέχρι που έπεσε η ταχύτητα. Μετά ξεκινήσαμε τα τετάρτη-νεκρά-τετάρτη-νεκρά και τα ανάλογα με την τρίτη.

Τι κι αν το καντράν μπροστά του του έλεγε να βάλει την μεγαλύτερη ταχύτητα. Ο ταξιτζής ήξερε πιο καλά. Θα μου πεις, κι εμένα τι με νοιάζει; Πολύ σωστά, γι΄ αυτό άλλωστε και δεν του είπα τίποτα. Αλλά δεν είναι κρίμα να ταλαιπωρεί ένα όχημα που σε τελική ανάλυση είναι το εργαλείο δουλειάς του;

Και να μην κάνει και οικονομία.

Φυσικά ο ταξιτζής της ιστορίας μας δεν είναι ο μόνος του επαγγέλματος που το κάνει αυτό. Δεν είναι καν ο μόνος οδηγός. Να κάτι στο οποίο τα αυτόματα κιβώτια θα δώσουν μία λύση.

Μπορεί να είναι σχεδόν ο κανόνας πως τα χειροκίνητα κιβώτια είναι πιο οικονομικά από τα αυτόματα (ακόμα και από αυτά των 8 και 9 ταχυτήτων), αλλά μόνο αν ξέρεις να τα χειρίζεσαι. Μόνο αν ξέρεις πόσο γκάζι να πατάς ανάλογα με το φορτίο σου, την ταχύτητα και την κλίση του δρόμου.

Αυτός όμως δεν ισχύει για την πλειονότητα των οδηγών. Για τους περισσότερους το αντιοικονομικό αυτόματο θα είναι στην πραγματικότητα πιο οικονομικό από το χειροκίνητο κιβώτιο – απλά επειδή θα αλλάζει ταχύτητες στο περίπου αλλά πιο καλά από ότι οι ίδιοι αισθάνονται ότι πρέπει.

Μοιάζει γελοίο, αλλά έτσι είναι. Κάπως σαν τις καφετιέρες. Οι νέες αυτόματες μπορεί να φτιάχνουν χειρότερο εσπρέσο από μια κλασική, αλλά η δεύτερη απαιτεί από τον χειριστή της να ξέρει να την δουλέψει.

Ενώ η κάθε Dolce Gusto, Nespresso κλπ στα κάνει όλα απλά. Και όλοι φτιάχνουν τον ίδιο καφέ.

Αυτό που θα έχει πλάκα είναι όταν ο ταξιτζής που λέμε αλλάξει όχημα και πάρει ένα με αυτόματο κιβώτιο (γιατί πολύ απλά δε θα υπάρχει πλέον χειροκίνητο στην αγορά) θα επιμένει πως «καίει πολύ».

Last modified on Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 19:41

Κύλιση στην Αρχή