Η πίστα F1 στο Baku

Τον ονομάζουν αγώνα της Ευρώπης, αλλά γίνεται στο Αζερμπαϊτζάν. Το γιατί δεν το ονόμασαν όπως την χώρα τους θα το κουβεντιάσουμε σε άλλο άρθρο, εδώ όμως σας έχω μαζέψει τα βίντεο με όσα πρέπει να γνωρίζετε για την νέα πίστα, που στην πργματικότητα είναι ένα ακόμα σιρκουί πόλης.

Έχει βέβαια μία τεράστια ευθεία, όπου το γκάζι μένει στο 100% για 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα (!) καθώς και αρκετά ανοιχτά κομμάτια που βρίσκονται έξω από την παλιά πόλη, έχει όμως και μερικά σημεία ανάμεσα στα παλιά σπίτια που μου θυμίζουν κάτι στενά στην... Καστέλα. Δεν κάνω πλάκα!

Κατά τα άλλα την ευθύνη για τον σχεδιασμό έχει και πάλι ο κύριος Τίλκε. Αλλά, αρκετά έγραψα. Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν. Όπως κάθε φορά, ένα κλικ στην εικόνα και παίζουν.

 

European GP Baku preview 

Ο Fernando Alonso είναι ο επίσημος... πρεσβευτής του ευρωπαϊκού GP.

Δείτε τι έχουν κάνει οι Αζέροι για να εκμεταλευτούν την παρουσία του τσίρκου της F1 στην χώρα τους. Μέχρι που έβαλαν τον Ισπανό να πιεί τοπικό ποτό.

Κατά τα άλλα θα δείτε και την υπεύθυνη Μάρκετινγκ του αγώνα, που μοιάζει σαν ξαδέρφη της Καρντάσιαν (όποιας θέλετε εσείς, μοιάζει με όλες), το Γερμανό σχεδιαστή Herman Tilke να μας λέει το σκεπτικό που σχεδίασε την πίστα, και άλλα πολλά. 

 The Europe GP with Sebastian Vettel

Πως την βλέπει την πίστα ο Vettel; Πρώτα πρώτα, μάθαμε πως του αρέσουν τα σιρκουί πόλης...

Περίεργο, δεν είχα αυτή την αίσθηση!

 F1 2016 Vettels race engineer previews

Ο Riccardo Adami είναι ο μηχανικός αγώνα του Vettel και μοιράζεται μαζί μας μερικά από τα μυστικά της Ferrari για τον αγώνα.

Υποθέτω τα πιο ανώδυνα...

Όπως και να έχει, μακάρι να έχει κάποιον άσσο στο μανίκι του, γιατί δεν τα πήγαν και πολύ καλά τα ιταλικά μονοθέσια στις κατατακτήριες. Θα μου πείτε ότι εκκινούν από 3 και 4. Ναι, αλλά 1,5 δευτερόλεπτα πίσω από τις Mercedes.

Brembo Brake Facts F1 Baku 2016 Όπως πάντα, το επίσημο βίντεο της Brembo επισημαίνει το σημείο μεγαλύτερης επιβράδυνσης στην πίστα, καθώς και άλλα σημαντικά στοιχεία για την καταπόνηση ανθρώπων και μηχανημάτων.

Last modified on Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 12:32

Κύλιση στην Αρχή