Η W10 ξεκίνησε να σχεδιάζεται πριν 2 χρόνια!

Mercedes w10

«Το νέο μονοθέσιο στην πραγματικότητα αρχίζει (να δημιουργείται) πολύ νωρίτερα από ότι πιστεύετε, και το W10, το μονοθέσιο για το 2019, ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες του 2017»

Έτσι ξεκινά ο James Allison, τεχνικός διευθυντής της ομάδας F1 της Mercedes στο βίντεο που ανέβηκε χτες στο κανάλι της στο YouTube.

Εντυπωσιακό!

 

Αλλά αυτός είναι ο κόσμος της F1 και πραγματικά, τόσο ακραία είναι τα πράγματα. Η εξέλιξη δε σταματάει ποτέ και οι ομάδες δουλεύουν ταυτόχρονα σε τρία μονοθέσια: Αυτό που τρέχει, αυτό που θα τρέξει την επόμενη χρονιά και αυτό που θα σχεδιαστεί να τρέχει τη μεθεπόμενη.

Η μόνη περίπτωση που αυτό δε συμβαίνει έτσι ακριβώς είναι αν έχει εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα, οπότε η ομάδα εξελίσσει πιο χαλαρά το μονοθέσιο που τρέχει, ή έχει χαθεί το πρωτάθλημα (ή ο βασικός στόχος), οπότε απλά ασχολείται με το μονοθέσιο που τρέχει ώστε να μη χάσει παραπάνω θέσεις.

Στις παραπάνω περιπτώσεις βάλτε την Mercedes στην πρώτη και την Ferrari στη δεύτερη…

Από το σχεδιασμό ενός εξαρτήματος μέχρι να τοποθετηθεί στο μονοθέσιο που θα πατήσει πίστα για τις πρώτες δοκιμές, περνάνε μήνες. Γι΄ αυτό και η F1 απαιτεί τεράστιους προϋπολογισμούς σε σχέση με άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Γι΄ αυτό επίσης τα λεφτά δε φτάνουν για να φτιάξεις μια ομάδα.

Χρειάζεσαι ταλέντο, εμπειρία και χρόνο, για να φτάσεις τους άλλους που μπορεί να προηγούνται δύο, μπορεί και τρεις σεζόν.

Μόνο σε μια χρονιά όπου οι αλλαγές είναι εξαιρετικά εκτεταμένες μπορεί μια ομάδα να αλλάξει αυτή τη σειρά – αλλά και τότε χρειάζεται να έχει από νωρίς δεσμευτεί σε αυτή την αλλαγή και να ρισκάρει χρόνο και λεφτά.

Πρόσφατο παράδειγμα η Mercedes που έχει κυριαρχήσει στα χρόνια των turbo κινητήρων, αλλά ακόμα πιο χαρακτηριστικό η «διαστημική» Brown που ως Honda είχε πετάξει στα σκουπίδια 1,5 σεζόν, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τους κανονισμούς του 2009. Τότε η ομάδα του Brawn, παρότι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα της Mercedes καθώς η Honda αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια της» και άρα να κάνει παραχωρήσεις στη σχεδίαση, παρότι δεν είχε τα λεφτά για να εξελίξει το μονοθέσιο μέσα στη χρονιά, πήρε με άνεση το πρωτάθλημα.

Πολλοί είπαν τότε πως αν η Honda δεν είχε αποχωρήσει, θα είχε πάρει τα επόμενα 4-5 πρωταθλήματα άνετα.

Όπως τα έχει πάρει η Mercedes τώρα, θα προσθέσω εγώ…

Όλα αυτά για να έρθει η στιγμή που το μονοθέσιο θα πατήσει άσφαλτο για το shakedown, στο οποίο όλα πρέπει να πάνε τέλεια ώστε στις οκτώ ημέρες δοκιμών που θα ακολουθήσουν να γίνουν οι πρώτες ρεαλιστικές ρυθμίσεις. Αλλιώς, μπορείς να πάθεις "McLaren" - δείτε και το ανάλογο ντοκιμαντέρ στο Amazon Prime για να καταλάβετε τι έπαθαν εκεί στη σεζόν του 2017, από την οποία ακόμα να συνέλθουν.

Για όλα τα άλλα, δείτε το βίντεο της Mercedes για να μπείτε λίγο περισσότερο στη φιλοσοφία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί.

James allison 1

Last modified on Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 12:04

Κύλιση στην Αρχή