Οι Mercedes πάλι αλλού...

F1 2019 China

Σηκώθηκα λοιπόν σήμερα πρωί πρωί για να δω τον αγώνα στην Κίνα με την ελπίδα ότι θα γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που είδαμε στις κατατακτήριες.

Ε, δεν είδα!

Όλη η εικόνα έμοιαζε με το πώς κυλούσε η σεζόν πέρσι μετά το μέσο.

 

e433fbdacb6e43ebabb6b0d32ee265e2

Οι Mercedes άνετα εμπρός, οι Ferrari να μοιάζει πως δεν έχουν αυτό το κάτι, οι Red Bull να μην έχουν δύναμη. Οι Ιταλοί όμως μοιάζει να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς κατάφεραν να είναι αργοί και στις στροφές, και στις ευθείες!

Έτσι το 1000στο GP πήγε στον Hamilton με τόση άνεση, που στο τέλος έριξε 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα στον τρίτο Vettel...

Τι μου έκανε άσχημη εντύπωση; Αυτή η χαζομάρα με την αλλαγή θέσεων στις Ferrari, που και αχρείαστη ήταν, και κόστισε τελικά μια θέση στον τερματισμό. Για να μην πω ότι δεν ήταν το καλύτερο για την ψυχολογία του Leclerc.

Όχι ότι πιστεύω πως θα τον ρίξει, αλλά θα χαλάσει το κλίμα. Και την επόμενη φορά που θα κάνει λάθος ο Vettel, αυτός θα την πληρώσει.

Δείτε στο video με ένα κλικ στην εικόνα το πώς έγινε όλη η ιστορία και πείτε μου αν είχε λόγο η Ferrari να τα κάνει τόσο μπάχαλο.

F1 2019 China ferrari

Οι Ferrari απλά δεν ήταν γρήγορες, ο Vettel δεν μπορούσε να πλησιάσει παρότι είχε συνέχεια το DRS και όταν ο Leclerc άρχισε να απομακρύνεται, του είπαν να κάνει στην άκρη! Μετά ο Γερμανός άρχισε να μπλοκάρει συνεχώς το εμπρός αριστερά ελαστικό του και καθυστερούσε τον Μονεγάσκο.

Αστειότητες που τελικά έκαναν καλό στην Red Bull του Versttapen που ακολουθούσε.

AP 1YZQ3UP7N2511 hires jpeg 24bit rgb

Το χειρότερο είναι πως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έμεινε τόση ώρα στην πίστα χωρίς αλλαγή ελαστικών ο Leclerc. Νομίζω ότι οι Ιταλοί δεν είχαν ιδέα του πώς συμπεριφέρεται στα λάστιχα το μονοθέσιό τους - κάτι που από ό,τι φαίνεται τελικά έμαθαν στη Mercedes.

Κατά τα λοιπά....ούτε καν πολλά προσπεράσματα δεν είδαμε. Ήταν ένα από τα πιο βαρετά πρωινά. Τόσο πολύ το αισθάνομαι που όλη τη μέρα ήθελα να γράψω και έκατσα μόλις τώρα, στις 12 τα ξημερώματα, με το ζόρι...

Δείτε τι έγινε στον αγώνα με ένα κλικ στην εικόνα που ακολουθεί.

F1 2019 China end

Last modified on Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 00:23

Κύλιση στην Αρχή