Διόδια Αττικής Οδού: αλήθειες, ολόκληρες και μισές

ms 7109

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού έσκασε πριν λίγες μέρες και, περιέργως για προεκλογική περίοδο, δεν σχολιάστηκε αμέσως από τα κόμματα. Ίσως γιατί ήθελαν όλοι να κοιτάξουν τα κιτάπια τους και να σιγουρευτούν πως δεν έχουν τίποτα σκελετούς μέσα!

Αυτό βέβαια δεν κράτησε πολλές μέρες…

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για απαράδεκτη και μονομερή αύξηση των διοδίων της Αττικής Οδού, ενώ σημείωσε πως η κίνηση είναι μια προσπάθεια παρέμβασης στο εκλογικό αποτέλεσμα «δημιουργώντας τετελεσμένα, με αυθαίρετες πρακτικές»

Περιέργως, ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής (όχι ο Βούδας της Ραφήνας, ο άλλος) συμφώνησε στο … ντουμπλ φας (τα θυμάστε;) καθώς αφού χαρακτήρισε μονομερή την αύξηση των διοδίων τόνισε πως «αντίστοιχου τύπου ενέργειες «δεν µπορούν να αξιοποιούνται σε µια τέτοια περίοδο ως µοχλός πίεσης για την επόµενη κυβέρνηση».

Το καταλάβατε; Η μία κυβέρνηση λέει πως είναι χτύπημα προς αυτήν και την ίδια στιγμή το κόμμα που πιστεύει πως θα κυβερνήσει μετά τις εκλογές λέει πως είναι χτύπημα για αυτό!

Προφανώς έχουν δίκιο και οι δύο, γιατί είναι τουλάχιστο περίεργο που η Αττική Οδός αποφάσισε να κάνει την αλλαγή αυτή την εποχή. Μη σας πω ότι μοιάζει με αυτό που έγινε πριν 10 ημέρες με τα διαγνωστικά κέντρα. Αλλά, αυτή είναι η ιδιωτική επιχειρηματικότητα, εκβιάζει όπου την παίρνει και παρακαλάει για λύπηση όταν δεν τα καταφέρνει μόνη της.

Πού είναι όμως η μισή αλήθεια;

Θα σας πούμε εμείς εδώ κάτι που δεν θα το μάθετε από αλλού, όχι γιατί είναι κάποιο μυστικό αλλά γιατί κρύβει όλες τις παθογένειες του τρόπου που δίδονται τα δημόσια έργα. Γιατί, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η Αττική Οδός κατασκευάστηκε σε δημόσια γη. Τους δώσαμε τον χώρο, τους επιδοτήσαμε, έβαλαν τα υπόλοιπα λεφτά και το ταλέντο, οπότε πήραν τη διαχείριση.

Το management, που λένε και στο χωριό μου!

Όμως, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, ο ιδιώτης επενδυτής έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το διόδιο μέχρι τα 3,77 ευρώ. Με άλλα λόγια, κανείς δεν μπορεί να τους πει ότι έχουν άδικο! Ίσως πρέπει κάποιος να ρωτήσει τον κύριο Λαλιώτη να μας κάνει αυτός διευκρινήσεις.

Από την άλλη μεριά, η Αττική Οδός έχει και τα δίκια της. Έχει κρατήσει σταθερή την τιμή από το 2006 (είναι ένα από τα λίγα «αγαθά» που έχουν σταθερή τιμή) και μάλιστα έχει απορροφήσει τις αυξήσεις του ΦΠΑ.

Μισές αλήθειες και εδώ, αλλά και μισά ψέματα, γιατί ένας λόγος που το έκανε αυτό ήταν επειδή φοβόταν την πτώση στην κίνηση. Όμως πλέον τα μποτιλιαρίσματα στην Αττική Οδό συμβαίνουν συχνά, άρα μάλλον δεν υπάρχει φόβος (για αυτούς).

Πάντως, για τους χρήστες e-pass η τιμή θα διαμορφωθεί αντί για 2,55 σε 2,80, ακριβώς στο ποσό που ήταν πριν για μετρητά. Άρα, αν δε θέλετε να πληρώσετε παραπάνω βάλτε e-pass. Άλλωστε είναι δωρεάν.

Οι οπαδοί των μετρητών όμως, πρέπει να ξέρουν αυτόν τον κατάλογο.

Κατηγορία Οχήματος

Ισχύουσα Τιμή

Τιμή από 1/7/2019

Τιμή από 1/1/2020

Κατηγορία 1

€1,40

€1,50

€1,60

Κατηγορίες 2, 3 & 4

€2,80

€3,00

€3,30

Κατηγορία 5

€7,10

€7,50

€8,20

Κατηγορία 6

€11,30

€12,00

€13,20

Last modified on Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 16:13

Κύλιση στην Αρχή