Γκαντεμιά...

XPB 1011973 1200px

Μια φορά κι έναν καιρό ο Alonso είχε τη φήμη του "Γκαστόνε". Εδώ και χρόνια, αυτή η φήμη έχει κολλήσει στον Hamilton. Βέβαια, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν ο Βρετανός δεν είχε καταφέρει να μείνει κοντά στις Ferrari όταν αυτές είχαν καλό ρυθμό στην αρχή του αγώνα, δεν θα είχε εκμεταλλευτεί τόσο καλά την εγκατάλειψη του Vettel.

Όπως και να έχει όμως, πραγματικά κρίμα για τον Γερμανό πιλότο, που μετά την νίκη στην Σιγκαπούρη έδειξε πως δεν έχει ξεχάσει να οδηγεί. Οκ, ξέρω τι θα πείτε για τα σχόλια του Leclerc όμως η αλήθεια είναι πως δεν γύριζε τόσο γρήγορα όσο ο Vettel. Απλά η Ferrari δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να κάνει τη ζωή πιο περίπλοκη έχοντας δώσει εντολές στους πιλότους πριν τον αγώνα και 4-5 υποθετικά σενάρια.

 

racefansdotnet 20190929 164251 21

Πήγε να γίνει πάλι το undercut, ομως το ηλεκτρικό πρόβλημα στην Ferrari δεν κόστισε απλά τη νίκη στον Vettel, επέτρεψε στις Mercedes να κερδίσουν γύρω στα 15 δευτερόλεπτα - τόσος είναι ο χρόνος που χάνεις λιγότερο σε καθεστώς εικονικού safety car σε σχέση με τον κανονικό ρυθμό αγώνα. Έτσι ο Leclerc έχασε τον αγώνα. Το αν είχε δίκιο η Ferrari να τον βάλει για τα μαλακά ελαστικά, και έτσι να χάσει μια ακόμα θέση, δεν μπορεί κανείς να το πει με σιγουριά. Εγώ πάντως θα τον άφηνα έξω. Στη χειρότερη περίπτωση να τερμάτιζε πάλι τρίτος. Στην καλύτερη μπορεί να είχε πιέσει τον Hamilton, κάτι που είναι προφανές ότι δεν (θα) έκανε ποτέ ο Bottas.

Με άλλα λόγια, η τύχη βοηθά τους ικανούς. Όπως και να έχει όμως, για έναν ακόμα αγώνα φαίνεται πως οι Ferrari είναι ταχύτατες και πως ο κινητήρας τους έχει καμιά 30ρια παραπάνω άλογα - τουλάχιστο...

Το αν αυτό συμβαίνει επειδή οι Ιταλοί δούλεψαν ή επειδή ο Γερμανοί ασχολούνται μόνο με το μονοθέσιο της επόμενης χρόνιας, δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς. Εγώ απλά θέλω να πω ότι, τουλάχιστο σε θέμα κινητήρα και αεροδυναμικής πατώματος, ό,τι κερδίζει φέτος η Ferrari θα το έχει προίκα και για του χρόνου.

lewishamilton2909c

Πάντως, το σχόλιο του Vettel για τους V12 μας βρίσκει εδώ στο YourGear απολύτως σύμφωνους. Άλλωστε, έχει σκεφτεί κανείς να αλλάξει την μπάλα μπάσκετ με μια που να γλιστράει περισσότερο, ώστε να δυσκολέψει το άθλημα; Ή να δίνει τη δυνατότητα να φοράς ειδικά παπούτσια που να σε βοηθούν να πηδάς πιο ψηλά, αν είσαι 5 πόντους πίσω στο σκορ; Ή, να φτιάχνεις τα καλάθια από οικολογικό, εύκαμπτο υλικό για περιβαλλοντικούς λόγους; 

Η F1 δεν είναι και δε θα γίνει ποτέ οικολογικό άθλημα - όπως τα αεροπλάνα δεν θα γίνουν ποτέ ηλεκτρικά, εκτός κι αν είναι να πετάς μόνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Με ένα κλικ στην εικόνα που ακολουθεί δείτε τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα.

Vettel problem

Last modified on Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 00:04

Κύλιση στην Αρχή