Διαβάσεις που αιωρούνται στο Χαλάνδρι!

4914276

Οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις στους ελληνικούς δρόμους είναι γεγονός! Θα τις βρείτε γύρω από το 2ο δημοτικό και το 2ο νηπιαγωγείο Χαλανδρίου. Σε άλλα μέρη του κόσμου οι τρισδιάστατες διαβάσεις έχουν ξεκινήσει από το 2013, συνεπώς δεν μπορείς να πεις ότι αυτή τη φορά αργήσαμε...

Οι διαβάσεις δημιουργήθηκαν από τα «OK! Anytime Markets» με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την ασφάλεια στους δρόμους. Αυτή είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, όμως μήπως το πιο σωστό είναι να αγκαλιάσουν οι Δήμοι την ενέργεια αυτή και να δούμε όλες τις διαβάσεις έτσι;

 

Θα μας πείτε, εδώ δε σέβεται κανείς οδηγός τις απλές διαβάσεις...

 

Αυτό είναι πάντως το νόημα και το ζητούμενο. Οι τρισδιάστατες διαβάσεις είναι πολυ πιο ευκρινείς και άρα είναι πολύ πιο πιθανό να τις ...βλέπουν οι οδηγοί! Η κάθε διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων. Όπου εφαρμόστηκε αυτή η μέθοσος τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Με άλλα λόγια, υπάρχει ελπίδα!

Στα σχέδια της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων είναι η πραγματοποίηση της ενέργειας και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας με σκοπό να εκπαιδευτούν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες όλων των ηλικιών, οδηγοί και πεζοί, ώστε να σέβονται τις διαβάσεις.

«Τα ΟΚ! Anytime Markets με αίσθημα ευθύνης στηρίζουν τις ενέργειες κοινωνικής προσφοράς όπου υπάρχει ανάγκη. Είμαστε πολύ περήφανοι που σε συνεργασία με την Urban Act συνεχίζουμε τις δράσεις μας οι οποίες αγκαλιάζονται από τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους κατοίκους. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να είμαστε κοντά στις γειτονιές, ενισχύοντας την ασφάλεια στους δρόμους και δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον εκπαίδευσης» δήλωσε η κ. Δέσποινα Ξυνού, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος των «OK! Anytime Markets».

 

Last modified on Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 23:38

Κύλιση στην Αρχή