Τέλη ή Τέλος;

b40275aa6a8f2d3c2591ed2bd398ac96 L

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Η φράση που ...άναψε φωτιές τους ιδιοκτήτες παλιών οχημάτων ήταν η: "Κάθε αλλαγή θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανοµής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και του στόχου ανανέωσης του παλαιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στη χώρα µας."

Φαίνεται πως η κυβέρνηση μπαίνει στα αντικίνητρα για να κρατήσεις ένα παλιό όχημα αντί για κίνητρα να το αλλάξεις.

Ωστόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως: "Θα πρέπει να εξετάσουμε να δώσουμε κάποια κίνητρα αν μπορούμε - αυτό βέβαια πρέπει να γίνει σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών και σε απόλυτη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση- να δώσουμε όπως παλιά κάποιου είδους κίνητρα για την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων".

Μπερδευτήκατε; Λογικό.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε και για το WLTP, το νέο τρόπο μέτρησης των ρύπων που θα συμπαρασύρει (προς τα πάνω φυσικά) τα Τέλη Κυκλοφορίας, και που θα εφαρμοστεί τελικά από την πρώτη Μαρτίου 2020 και μετά, άρα θα μας βάλει το χέρι στην τσέπη από το 2021. Και μέχρι τότε, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει.

Αν πρέπει να μαντέψουμε τι θα γίνει, θα βάλουμε τα λεφτά μας στο ότι φέτος δε θα αλλάξει τίποτα. Γιατί αν αλλάξει θα είναι προς το χειρότερο και κανείς δεν θέλει να χαλάσει το κλίμα...

Last modified on Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 00:55

Κύλιση στην Αρχή