Όπως περιμέναμε, Verstappen. Αλλά, παρανόμησε;

bottas crush

Οι Red Bull είχαν την ταχύτητα στις στροφές και ο Verstappen πήρε την Pole. Τόσο απλά. Οι Ferrari έχουν την ταχύτητα στις ευθείες και πήραν τις επόμενες δύο θέσεις.

Ποιος περίμενε όμως να μην δει εκεί κοντά τις Mercedes; Ο Bottas έχασε την έξοδο της τελευταίας στροφής και χώθηκε μέσα στα προστατευτικά. Η αναπνοή του μετά τη δυνατή σύγκρουση ήταν σχεδόν ανατριχιαστική στην επικοινωνία του με την ομάδα.

 

Πίσω του έρχονταν οι Verstappen, Hamilton και Vettel. Από αυτούς μόνο ο τελευταίος έκοψε στις κίτρινες σημαίες. Οι άλλοι δύο έκαναν τα ταχύτερα περάσματά τους.

Για να δούμε λοιπόν, τι θα γίνει. Στις 11 προηγούμενες φορές που συνέβη αυτό, οι 4 επέφεραν ποινή 3 θέσεων, οι 4 σε ποινή 5 θέσεων και μόνο 3 την γλύτωσαν. Ο ίδιος ο Verstappen παραδέχτηκε ότι μάλλον πέρασε και θα πρέπει να τιμωρηθεί αν το έκανε.

Μα, τι έχει πάθει; Όσο για τον Hamilton, μάλλον οριακά είδε "κίτρινο", αλλά θα δείξει. Αν τα πράγματα μείνουν έτσι πάντως, δύσκολα θα μείνει εμπρός από τις Ferrari στην εκκίνηση αύριο το βράδυ, 9 ώρα Ελλάδας, καθώς τα ιταλικά μονοθέσια αν ξεκινήσουν σωστά, έχουν μεγαλύτερη τελική ταχύτητα.

Πατήστε στην εικόνα που ακολουθεί για να δείτε τα highlights από τις κατατακτήριες.

mexico 2019 qualifying 0

 

Κύλιση στην Αρχή