Ένα αυτοκίνητο που το έλεγαν Trabant

Berlin Wall Trabant grafitti

Trabant σημαίνει δορυφόρος. Στα Ρώσικα σπούτνικ, κάτι διόλου τυχαίο επειδή παρουσιάστηκε την ίδια ημέρα που οι Σοβιετικοί έστελναν τον Σπούτνικ 1 στο διάστημα. Το ρωσικό δημιούργημα τρομοκράτησε τους Αμερικανούς που άκουγαν στις τηλεοράσεις του το χαρακτηριστικό μπιπ του δορυφόρου, κάτι που χρησιμοποίησε η ηγεσία των ΗΠΑ για να τους βάλει να πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια ώστε να πάνε στη Σελήνη, με πυραύλους των οποίων η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για ατομικές βόμβες…

Το ανατολικογερμανικό δημιούργημα όμως δεν είχε τόσο μεγάλη αναγνώριση, αν εξαιρέσεις πως κάποιοι ιδιοκτήτες περίμεναν 15 χρόνια για να το παραλάβουν. Και πώς να είχε δηλαδή; Ήταν φτηνά φτιαγμένο και χωρίς κανένα εξτρά. Ο δίχρονος κινητήρας του, εκτός από εξαιρετικά αδύναμος δεν είχε καν αντλία βενζίνης, άρα το ντεπόζιτο βρισκόταν στον χώρο του κινητήρα για να πέφτει το μαγικό υγρό με την βαρύτητα!

 

1280px Trabant Engine Block

Φαντάζεστε σε ένα τρακάρισμα τι αποτέλεσμα είχε αυτό, έτσι;

Το δε λάδι δεν είχε εξωτερικό δοχείο. Έπρεπε να μπει με τη σωστή αναλογία στο ντεπόζιτο της βενζίνης. Αναρωτιέμαι αν μπόρεσε ποτέ κανείς να πετύχει το σωστό μίγμα! Το σωστό ήταν πάντως 50:1. Βέβαια στα βενζινάδικα της Ανατολικής Γερμανίας προσφερόταν και έτοιμο μίγμα

Παρεμπιπτόντως, δείκτης βενζίνης δεν υπήρχε στα πρώτα μοντέλα. Την στάθμη την τσέκαραν με τον ίδιο τρόπο που εμείς κοιτάμε τα λάδια. Λέγεται όμως πως ήταν οικονομικό με την κατανάλωση να είναι γύρω στα 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η κίνηση ήταν στους εμπρός τροχούς και η ανάρτηση ανεξάρτητη γύρω γύρω, κάτι οπωσδήποτε πρωτοποριακό για το 1957.

1280px 175 Trabi 601 1

Ο αερόψυκτος, δίχρονος κινητήρας των 499 κυβικών με τα χρόνια αναβαθμίστηκε σε 594. Με όλο και πιο νέα καρμπυρατέρ αυξήθηκε η ισχύς του από τα 20 στα 26 άλογα και η τελική ταχύτητα έφτασε τα 105 χλμ/ώρα ενώ το 0-100 κρατούσε μια αιωνιότητα: 21 δευτερόλεπτα. Προς το τέλος πάντως μπορούσε να βρει κανείς και με κινητήρα 1100 κυβικών εκατοστών που φορούσε το VW Polo και πρέπει να το εκτόξευε (συγκριτικά πάντα) με τα 45 του άλογα.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Trabant όμως ήταν το πλαστικό του αμάξωμα, φτιαγμένο από ένα μίγμα ρητίνης και ίνες βαμβακιού που ονομάστηκε Duroplast. Η ρητίνη ήταν αποτέλεσμα επεξεργασίας αποβλήτων της χημικής βιομηχανίας της Ανατολικής Γερμανίας και το βαμβάκι ήταν επίσης ό,τι περίσσευε από την κλωστοϋφαντουργία. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο άφθαρτο που …δεν μπορείς να το κάνεις απολύτως τίποτα άλλο με αποτέλεσμα όταν το αυτοκίνητο ολοκλήρωνε τη ζωή του να έμενε σε μάντρες το αμάξωμα.

Για πάντα.

trabant 1000000

Από την άλλη μεριά ο τρόπος κατασκευής θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι οικολογικός. Σε τελική ανάλυση, χρησιμοποιούσαν υλικά που αλλιώς απλά θα τα πετούσαν.

Το Trabant είχε ατσάλινο αυτοφερόμενο πλαίσιο. Πάνω σε αυτό στερεώνονταν τα συνθετικά πάνελς, πόρτες, καπό, οροφή κλπ.  Με δεδομένο το ελαφρύ αμάξωμα το κέντρο βάρους ήταν χαμηλό και το Trabant κρατούσε καλά για την εποχή του. Παράλληλα σε σχέση με τα μέτρα της εποχής προσέφερε αρκετό χώρο για μια 4μελή οικογένεια.

Η ζήτηση ήταν, όσο κι αν δεν το πιστεύετε, μεγάλη καθώς πρακτικά ο μέσος Ανατολικογερμανός δεν είχε άλλη επιλογή. Με αναμονές που έφταναν έως και τα 15 χρόνια παρουσιάστηκε το μοναδικό γεγονός ένα μεταχειρισμένο 601 να είναι πιο ακριβό από ένα καινούριο. Γιατί, πολύ απλά, το μεταχειρισμένο το αγόραζες όποτε το ήθελες, όχι όταν τα παιδιά είχαν τελειώσει το σχολείο!

Trabant

Μετά την επανένωση της Γερμανίας το Trabant σταμάτησε να παράγεται. Η απελευθέρωση της αγοράς  είχε ως αποτέλεσμα το να είναι πιο φτηνό και πολύ πιο λογικό το να αγοράσει ένας πρώην ανατολικογερμανός ένα μεταχειρισμένο «δυτικό» όχημα, όπως ένα Golf δεύτερης γενιάς.

Το τελευταίο Trabant βγήκε από την γραμμή παραγωγής στις 20 Απριλίου 1991, στις 14:51 το μεσημέρι. Ήταν ένα λευκό με κόκκινη οροφή station wagon. To «αυτοκίνητο του λαού» της άλλης Γερμανίας έκλεισε τα 27 του χρόνια. Συνολικά 3.096.999 Trabant πάτησαν ρόδες, πρακτικά όλα στην Ανατολική Γερμανία.

Trabant 600 Kombi vr 600x450

Last modified on Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 13:38

Κύλιση στην Αρχή