Δηλαδή ο ΣΕΕΠΕ θέλει να κάνουμε οικονομία;

athinon thessalonikis

Το αρκτικόλεξο ΣΕΕΠΕ μεταφράζεται σε Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Λειτουργεί από το 1977 και εκπροσωπεί 13 Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών που διακινούν το 90% των υγρών καυσίμων και άλλων πετρελαιοειδών προϊόντων της Χώρας και που απασχολούν άμεσα και έμμεσα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Κανονικά αυτός ο κλάδος θα ήθελε να καταναλώνουμε μπόλικα καύσιμα. Κι όμως με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΠΕ προτείνει την…μείωση των ορίων ταχύτητας ώστε να εξοικονομήσουμε ενέργεια κατά 18%.

Όχι 15, όχι 20. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε, την ίδια ενέργεια καταναλώνει ένα μικρό όχημα στα 110, την ίδια ένα μουλάρι SUV με αεροδυναμική γραμμή τούβλου (μείνετε συντονισμένοι για την αεροδυναμική απόδοση των SUV).

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕ μιλά για μείωση των ορίων ταχύτητας τους αυτοκινητόδρομους από τα 120 km/h στα 110 και στις πόλεις από τα 40 km/h σε 30. Πρώτα πρώτα να τους πει κάποιος ότι το όριο ταχύτητας από το 2017 για τους αυτοκινητόδρομους είναι τα 130 km/h. Θα έπρεπε να το ξέρουν. Στις δε πόλεις είναι 50 km/h.

Θυμόμαστε όταν το 2017 ανακοινώθηκαν τα νέα όρια ταχύτητας είχε σπεύσει ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων να την καταδικάσει. Εντωμεταξύ, κανένας μα κανένας δεν πήγαινε με 120…

Τότε είχαν βγει ανακοινώσεις που μπέρδευαν την βουρ με την πουτς. Έχει πραγματικά πολύ πλάκα να βλέπεις όλους αυτούς τους ντεμί επιστήμονες να βάζουν στο ίδιο καλάθι τα Smart με τα Mercedes, απλά γιατί ανήκουν στον ίδιο όμιλο. Λες και για όλα τα οχήματα υπάρχει μια παγκόσμια σταθερά που ανεξάρτητα από την ημέρα, το φορτίο, την οδηγική ικανότητα και την σχεδίαση του οχήματος τους κάνει όλους να φρενάρουν και να στρίβουν το ίδιο!

Διάβασα τότε και το κλασικό αγαπημένο της Τροχαίας, ότι «Η ταχύτητα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης οδικών ατυχημάτων σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία.» Λες κι άμα πηγαίνεις με 130 σκοτώνεσαι εύκολα, ενώ με 110 ό,τι μαλακία και να κάνεις σώζεσαι.

Τώρα ο ΣΕΕΠΕ που ενδιαφέρεται, εκτός από την ασφάλειά μας και για την εξοικονόμηση ενέργειας θέλει να ρίξουμε την ταχύτητα στα 110, ένα νούμερο που απέχει τουλάχιστο 30 χιλιόμετρα την ώρα τελικής ταχύτητας από οποιοδήποτε αυτοκίνητο πουλιέται τώρα στην Ελλάδα.

Ο λόγος λοιπόν είναι η κοινοτική οδηγία για ενεργειακή εξοικονόμηση έως το 2030. Σε δέκα χρόνια. Δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε με την ύπαρξη της νομοθεσίας αυτής. Το θέμα είναι ότι αν, λέει, δεν πιάσουμε τους στόχους αυτοί θα φάνε πρόστιμο. Και ζητούν με την ευκαιρία από τον υπουργό να μην τους το επιβάλει αν παρ’ ελπίδα αποτύχουμε στους στόχους της Ε.Ε.

Λοιπόν, εγώ διάβασα την οδηγία και πουθενά δεν αναφέρει τη λέξη πρόστιμο. Ίσως επειδή είναι…οδηγία. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά το πρόστιμο φαντάζομαι θα το φάει η χώρα, όχι οι εμπόροι των πετρελαιοειδών.

Ωστόσο έχω την αίσθηση πως όλα αυτά γίνονται για το πάπλωμα. Εν προκειμένω για το ηλεκτρικό πάπλωμα. Είναι γνωστό πως τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μικρή αυτονομία και χρειάζονται πολύ ώρα για να φορτίσουν. Είναι παράλληλα δεδομένο πως όταν κινούνται με πολλά χιλιόμετρα η κατανάλωσή τους αυξάνει κατακόρυφα, οι μπαταρίες υπερθερμαίνονται και η πραγματική αυτονομία πέφτει πιο γρήγορα και από την λίμπιντο μετά την εμηνόπαυση.

Το Nissan Leaf έχει τελική κάτω από 150. Έχει 0-100 σπορ οχήματος αλλά τελική supermini 1100 Κυβικών της δεκαετίας του’80! Κάπως πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία των οδηγών γιατί, πολύ απλά, δε θα αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα όταν ο φίλος τους που αγόρασε πρώτος τους πει ότι για να πάει Θεσσαλονίκη σταμάτησε 2 φορές για σουβλάκια και 3 φορές για καφέ.

Η μπίζνα με τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πολύ μεγάλη – μην το ξεχνάτε αυτό. Όταν πουληθούν αρκετά και ακόμα και πριν αρχίσει να συμφέρει η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης θα έρθει η Ε.Ε. να βοηθήσει με την μορφή κονδυλίων και το πάρτυ των εταιριών θα αρχίσει.

Πώς πήγε για παράδειγμα στο χωριό μου η οπτική ίνα; Στο οποίο χωριό μου τον χειμώνα μένουν 6 οικογένειες; Έβαλε τα λεφτά η Ε.Ε. Την ίδια στιγμή στην Λούτσα (εντάξει βρε, Αρτέμιδα) δεν μπορείς να βάλεις ούτε 30άρι VDSL γιατί δεν υπάρχουν γραμμές. Ναι, εκεί που όλα τα εξοχικά έχουν γίνει μόνιμες κατοικίες!

Έτσι και οι φορτιστές. Θα μπουν παντού και κάποιος πρέπει να πάρει τα λεφτά. Αλλά πρώτα πρέπει να πουλήσουμε ηλεκτρικά οχήματα. Που δε θα είναι πανάκριβα Tesla (που έχει καλή αυτονομία) αλλά πιο φτηνά με οριακές αυτονομίες για τα ταξίδια.

Money makes the world go round.

Last modified on Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 01:16

Κύλιση στην Αρχή