Ποντίκια και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

rat 3893554 1280

Πριν καμία δεκαριά χρόνια πήγα να βάλω μπροστά την 147 της συζύγου και...δεν πήρε! Στην αρχή σκέφτηκα κι εγώ τα γνωστά περί ιταλικών και αξιοπιστίας. Μεταξύ μας, η 147 σε εμάς τουλάχιστο δεν έχει βγει ζημιάρα.

Αλλά είναι να μη σου βγει το όνομα!

Όπως και να έχει, βγήκα και σήκωσα το καπό – λες και θα μπορούσα να επισκευάσω την ζημιά. Ναι, είναι μια κίνηση που κρατάει από την εποχή που ο Φωτόπουλος παράγγελνε στον σερβιτόρο ένα λουκούμι με μπόλικο νερό για να φτιάξει το ψυγείο. Τη θυμάστε τη σκηνή;

 

loukoumi

Κι όμως, έκανα διάγνωση. Ένα ποντίκι είχε κατεβάσει αμάσητα αρκετά εκατοστά από τα καλώδια που έφευγαν από την μπαταρία…Ήταν η δεύτερη φορά που ποντίκια έτρωγαν α-λα-ιταλικά. Την προηγούμενη είχαν φάει το σωληνάκι που πήγαινε το νερό στα εμπρός πιτσιλιστήρια. Τι να πω, τόση νοστιμιά τα ιταλικά πλαστικά;

Στο μέλλον που έρχεται κουτρουβαλώντας όμως, η ζημιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Για δείτε σε αυτό το βίντεο που ανακάλυψα, πώς τα ποντίκια αχρήστευσαν ένα ολόκληρο Tesla. Όπως θα το βλέπετε θέλω να σκεφτείτε πόσο θα πήγε η εργασία, καθώς και μόνο για να φτάσει ο μηχανικός στη ζημιά πέρασε ώρα! Βαρέθηκα να μετράω βίδες. Και μετά έπρεπε να αποχωριστεί η μπαταρία το πάτωμα… Αχ, άλλο να σου τρώει το ποντίκι ένα καλώδιο συμβατικού αυτοκινήτου κι άλλο τα σωθικά ενός Tesla. Άλλο και αλλιώς κοστίζει.

Αν και μαθαίνεις και ενδιαφέροντα πράγματα όπως ότι τα ανακυκλώσιμα καλώδια της BMW έχουν ως βασικό συστατικό φυτικά λίπη που μαντέψτε πόση νοστιμιά πρέπει να έχουν για τα τρωκτικά! Στο συγκεκριμένο Tesla τα ποντίκια μπήκαν μέσα από το μόνωση στην μπαταρία και φάγανε, φάγανε, φάγανε…μέχρι που έπεσε η ασφάλεια. 

hqdefault

Fun fact 1: η ασφάλεια δεν ήταν καν καλά βιδωμένη από το εργοστάσιο!

Fun fact 2: Δεν είναι και σε τρομερή κατάσταση τα μέταλλα του Tesla όταν τα βλέπεις από κάτω, έτσι;

Κάντε ένα κλικ στην εικόνα για να δείτε το video.

Φωτογραφία από Karsten Paulick από το Pixabay

Teslarat

Last modified on Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 22:11

Κύλιση στην Αρχή