Στις στάχτες κλασικές Porsche αξίας εκατομμυρίων

screen shot 2019 11 08 at 12 49 27 pm 1 1573235477

Η μεγάλη φωτιά που καίει στην νότια Καλιφόρνια κατέστρεψε και εγκαταστάσεις της Benton Performance, μιας επιχείρησης που εξειδικεύεται στην ανακατασκευή σπάνιων Porsche.

Η ζημιά στα κλασικά αυτοκίνητα και τα σπάνια ανταλλακτικά που βρίσκονταν στις αποθήκες αποτιμάται σε πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια.

 

Η καταστροφή ξεκίνησε όταν ένα Ford F-150 που βρισκόταν στον χώρο τυλίχθηκε στις φλόγες λόγω της ζέστης από τις φωτιές που είχαν περικυκλώσει την περιοχή. Στη συνέχεια εξερράγη η δεξαμενή ενός άλλου αυτοκινήτου και το φλεγόμενο ντίζελ καύσιμο μετέδωσε τη φωτιά σε άλλες κατασκευές και κτήρια μέχρι τις εγκαταστάσεις της Benton Performance. Παράλληλα φυσούσαν ισχυροί άνεμοι με ριπές της τάξης των 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Η φωτιά δυνάμωσε μέσα στο κτήριο όταν έφτασε στο σημείο όπου βρίσκοντας τα καθίσματα που ήταν να τοποθετηθούν σε αυτοκίνητα και η θερμοκρασία ανέβηκε τόσο πολύ που έλιωσαν οι ζάντες μαγνησίου που βρίσκονταν κοντά. Με τη σειρά τους τα λάστιχα πήραν φωτιά και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Η αποθήκη ήταν γεμάτη με μπλοκ κινητήρων από Porsche 912, 911 και 356. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που εξαϋλώθηκαν ήταν και μια πρόσφατα ανακαινισμένη 912E, ένα κομμάτι που είναι πρακτικά αναντικατάστατο.

Κύλιση στην Αρχή