Κάθε χρόνο τα ίδια Τέλη…

teli kikloforiaw

Κάθε χρόνο εδώ και δέκα (τουλάχιστο) χρόνια διαβάζουμε για ανατροπές και αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Κι όμως τελικά δε γίνεται τίποτα…

Ό,τι κυβέρνηση και να κόβει βόλτες στου Μαξίμου!

Το μόνο που είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει είναι τα τέλη για του χρόνου στα νέα αυτοκίνητα καθώς θα εφαρμοστεί η κατά WLTP μέτρηση CO2. Και αυτό μένει να αποδειχθεί καθώς για τους πωλητές η εφαρμογή του έχει πάρει παράταση για Ιανουάριο, ίσως Φεβρουάριο επισήμως όμως για Μάρτιο.

Βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «Η οποιαδήποτε αναπροσαρμογή στις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων δεν θα οδηγήσει σε επιβάρυνση των πολιτών από τέλη κυκλοφορίας. Θα γίνει όποια αναγκαία προσαρμογή χρειάζεται ώστε η όποια αλλαγή να είναι δημοσιονομικά ουδέτερη»

Ξέχασε να μας πει αν θα επηρεάσει όμως την τιμή αγοράς των νέων αυτοκινήτων γιατί μια αλλαγή στις εκπομπές ρύπων επηρεάζει άμεσα το Τέλος Ταξινόμησης.

Οπότες, τα ίδια θα πλερώσετε μάγκες φέτος. Και εγώ με το Mazda 6 του 2002 το γνωστό μου 300άρι. Και του χρόνου το …ξανακουβεντιάζουμε!

Κάτι έχει ακουστεί για μειώσεις, κάτι έχει ακουστεί για…αυξήσεις. Σκοτσέζικο ντουζ δηλαδή. Φυσικά αν μου βάλει του χρόνου ο κ. Σταϊκούρας (ή όποιος είναι στην καρέκλα του ως τότε) ένα 20ευρω παραπάνω δεν είναι λόγος για να το αλλάξω. Ούτως ή άλλως για τα ίδια άλογα με ένα νέο θα πλήρωνα τα μισά.

Άρα όλη η κουβέντα είναι για τα λεφτά, όχι για τα αντικίνητρα. Το δε WLTP θα τα ανακατέψει όλα καθώς τα SUV θα βρεθούν πολύ χαμένα σε σχέση με τα «κανονικά» αυτοκίνητα. Ειδικά τα C-SUV που μπορεί να δουν αυξήσεις στις μετρήσεις κατά 30-40% οπότε ίσως και 100 ευρώ το χρόνο περισσότερα από αυτά που ισχύουν τώρα.

Ποια είναι η δική σας άποψη όμως; Από τι θα έπρεπε να εξαρτάται η χρέωση για τα Τέλη Κυκλοφορίας;


11 4

22

Last modified on Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 23:05

Related items

Κύλιση στην Αρχή