Πάλι θα αλλάξει ο ΚΟΚ; Oh, cock! (ελεύθερη μετάφραση: γαμώτο)

kok

Όπως όλοι ξέρουμε το πρόβλημα στους ελληνικούς δρόμους είναι ότι ο ισχύων ΚΟΚ δεν είναι επαρκής.

Δε φταίει που δεν ξέρουμε να οδηγούμε, δεν έχουμε σωστή συμπεριφορά και οι δρόμοι μας είναι άθλιοι, το μόνο που φταίει είναι ότι ο ΚΟΚ δεν είναι αρκετά αυστηρός ή αρκετά ευέλικτος.

Κανείς για παράδειγμα δεν έχει κάτσει να δει πόσες κλήσεις έχουν κοπεί για μεταφορά παιδιού χωρίς το σωστό κάθισμα.

 

Κανείς δεν έχει μετρήσει πόσες κλήσεις έχουν κοπεί για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (που παρακαλάς το όργανο να σου βάλει κάτι άλλο γιατί δε θα σου μείνει φράγκο από το μηνιάτικο).

Κανείς δεν έχει μετρήσει πόσες (και …αν!) κλήσεις έχουν κοπεί για μη χρήση ζώνης από τους πίσω επιβάτες.

Το πρόβλημα του Έλληνα είναι το ίδιο είτε οδηγεί, είτε καπνίζει. Δε θέλει να  έχει περιορισμούς και αν κάνει κάτι στραβό ζητάει συγχώρεση ή έστω το μικρότερο πρόστιμο. Και βέβαια ο τροχονόμος δε θέλει να στεναχωρήσει τον Έλληνα.

Εκτός αν είναι δημοτική αστυνομία που το βλέπει σαν πόρο…

Διαβάζω πως οι αλλαγές θα είναι «ριζικές» και θα αφορούν περισσότερο τον οδηγό και λιγότερο το όχημα. Δε θα αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας για παράδειγμα αν ο οδηγός δε φοράει ζώνη, αλλά μόνο το δίπλωμά του. Το υπουργείο υποστηρίζει πως έτσι το αυτοκίνητο μπορεί να το οδηγήσει άλλος στην οικογένεια.

Και πώς θα συμμορφωθούν οι παραβάτες, με διοικητικά πρόστιμα; Που θα έχουν πάλι έκπτωση αν τα πληρώσεις σε 10 μέρες; Αν και όσοι έχουν αν τα πληρώσουν. Γιατί βέβαια η νέα κυβέρνηση θέλει να πληρώνουν όλοι το ίδιο. Καλά καταλάβατε, πάει η σύνδεση πρόστιμου με το εκκαθαριστικό η οποία ούτως ή άλλως ακόμα δεν είχε εφαρμοστεί.

Επιστροφή στην κανονικότητα.

Το λες και σοσιαλιστικό, αν και προφανώς δεν είναι καθώς μια παραβίαση ζώνης μπορεί να είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ για έναν ή τα λουλούδια στην τραγουδιάρα για έναν άλλον.

Θετικό είναι ωστόσο το ότι θα μπορείς να πληρώσεις ηλεκτρονικά, ενώ αν αργήσεις μπαίνει στο Taxis και θα στα πάρει η Εφορία. Σήμερα τα βήματα από την επιβολή μέχρι την είσπραξη ενός προστίμου είναι περίπου εξήντα, ενώ φιλοδοξία του νέου ΚΟΚ είναι να τα μειώσει στα 15.

Διαβάζω επίσης πως εξετάζεται η απαλοιφή «εξοντωτικών» κυρώσεων, όπως η διά βίου αφαίρεση της άδειας οδήγησης σε περίπτωση υποτροπής στην ίδια παράβαση.

Στις πολύ σοβαρές παραβάσεις, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, εξετάζεται ο συνδυασμός ποινών και προστίμων αλλά και η διατήρηση της αφαίρεσης των στοιχείων του αυτοκινήτου ως αποτρεπτικού μέτρου.

Κύλιση στην Αρχή