Το 2025 η πρώτη ηλεκτρική Ferrari – μαζέψτε λεφτά…

Ferrari Logo History of the Ferrari badge 1024

Μίλησε ο …καμηλιέρης Louis Camilleri, ο CEO της Ferrari, στο πρόσφατο μίτινλαντς (που έλεγε και η Μαρίνα Κουντουράτου στους δύο ξένους , για το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρίας.

Το lunch event έλαβε χώρα πριν δύο ημέρες στα ιερά χώματα του Maranelo και ήταν εκεί που ο Camilleri έδωσε την είδηση για το 2025, ίσως και λίγο αργότερα. Ο λόγος της καθυστέρησης; Η αυτονομία και η ταχύτητα φόρτισης.

 

Προφανώς η Ferrari δεν είναι και τόσο ευχαριστημένη από την παρούσα τεχνολογία – και αυτό είναι λογικό καθώς αν είναι να έχεις ένα υπεραυτοκίνητο που μπορεί να τρέχει σαν τον διάολο αλλά αδειάζει τις μπαταρίες για πλάκα μετά πρέπει να το περιμένεις με τις ώρες να φορτίσει, γιατί να μην πάρεις πχ την υβριδική SF90 Stradale;

Ένα τυχαίο παράδειγμα λέω τώρα…

ferrari sf90 stradale 5 1559145595

Ούτως ή άλλως η Ferrari λέει πως μπορεί το μέλλον να είναι ηλεκτρικό, ειδικά με ένα GT μοντέλο (που το βάρος μετράει λιγότερο, προσθέτω εγώ) αλλά θέλει το παρόν υβριδικό. Ο στόχος για το 2022 είναι οι πωλήσεις της να είναι κατά 60% με υβριδικά αυτοκίνητα.

Ο Camilleri ανακοίνωσε στην ίδια εκδήλωση πως εξετάζουν και εναλλακτικούς τρόπους (είδες τι κάνει η Ε.Ε. και οι ποινές για τους ρύπους; ) που περιλαμβάνουν κίνηση με βιοκαύσιμα αλλά και υδρογόνο.

Κατά τα άλλα μίλησε για…λεφτά ανακοινώνοντας εκεί, μεταξύ τύρου και αχλαδιού που λένε, ότι τα κέρδη της Ferrari για το 2019 θα είναι 1,27 δισεκατομμύρια ευρώ και περιμένει μικρή αύξηση για το 2020.  

Last modified on Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 11:14

Κύλιση στην Αρχή