Ο Bill Gates δεν εντυπωσίασε τον Elon Musk

musk gates

Μη σας πω ότι τον απογοήτευσε κιόλας! Για την ακρίβεια χρησιμοποίησε τη λέξη «underwhelming» που ελεύθερα μεταφράζεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος, σε κάτι που περίμενες με ανυπομονησία αλλά τελικά σε απογοήτευσε.

Γιατί το είπε αυτό ο Musk; Γιατί ο Bill Gates σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον YouTuber Μαρκές Μπράουνλι και που μπορείτε να δείτε στο YourTechTrend, το «παιδί» μας μας που ασχολείται με την Επιστήμη και την Τεχνολογία με ένα κλικ εδώ, είπε πως προτίμησε να αγοράσει μια Porsche Taycan αντί για κάποιο από τα Tesla (του).

 

Ο Elon Musk απάντησε σε σειρά σχολίων του Tesletter, ένα unofficial newsletter για την Tesla. Με άλλα λόγια ο φίλος μας ο Elon απάντησε στο fan club του.

 

Gates Musk

Είδατε τι σημαίνει φανατισμός; Το πρώτο σχόλιο δείχνει τον εκνευρισμό που ο Gates διάλεξε άλλη μάρκα. Μετά το Tesletter λέει πως δεν καταλαβαίνει το range anxiety του Bill καθώς το 99% των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων δεν κάνει πάνω από 200 μίλια την ημέρα. Σωστά, αλλά πάντως ένα ταξίδι, ούτε στην Αμερική δεν μπορείς να πας όπου θέλεις καθώς δεν υπάρχουν παντού φορτιστές – ή τουλάχιστο ταχυφορτιστές ώστε να μη χρειάζεσαι ώρες για να «γεμίσεις» τις μπαταρίες.

Και όπως κάθε φανατικός, αφού ξεκίνησε από ένα ειδικό σχόλιο κατέληξε να κατηγορεί τον Gates πως με αυτά που λέει έδιωξε αγοραστές από τα EV.

Τώρα, πώς γίνεται να αγοράζει κάποιος EV αλλά να διώχνει αγοραστές από τα EV ταυτόχρονα, είναι όντως περίεργο. Πάντως σε όλα αυτά ο Elon απλά σιγοντάρησε.

Το καλύτερο είναι πως στη συνέντευξη που σας προτρέπω να δείτε, ο Gates τουλάχιστο δύο φορές λέει πόσο σημαντικά είναι τα ηλεκτρικά οχήματα για το περιβάλλον και το πόσο πιο κοντά από άλλες βιομηχανίες είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες στο να δώσουν μια πραγματική λύση για το μέλλον. Δίνει μάλιστα τα εύσημα στην Tesla, ακριβώς πριν πει ότι είχε άλλη προτίμηση ο ίδιος.

5d6fc8492e22af3d2017b6b8

Αλλά βέβαια, αυτό που ενδιέφερε τον Elon Musk ήταν ότι ο Bill Gates δεν αγόρασε το δικό του αυτοκίνητο αλλά ενός ανταγωνιστή. Ίσως επειδή τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά στο οικονομικό κομμάτι και η Tesla δεν έχει βγάλει ακόμα λεφτά για τους μετόχους της από όταν άνοιξε…

Ο Musk το έχει το συνήθειο να την λέει στους άλλους της σειράς του. Το 2017 είχε πει ότι ο Zuckenberg, ναι του Facebook, δεν πολυκαταλαβαίνει την Artificial Intelligence.

Ωστόσο να σημειώσω εδώ πως σε ένα πράγμα μοιάζουν τα ηλεκτρικά Tesla με τα αντίστοιχα Porsche: Στο ότι παίρνουν φωτιά. Πριν λίγες ώρες μία Taycan σαν αυτή του Gates πήρε από μόνη της φωτιά, βραδιάτικα ενώ ήταν αραγμένη σε πάρκινγκ.

 

Κύλιση στην Αρχή