Το οικογενειακό (μας) Ford Sierra

724

Το δικό μας Sierra πάτησε τροχούς στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας μας το 1986. Ήταν γκρι μεγάλο με τα τότε δεδομένα και έδειχνε τρελά αεροδυναμικό, ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο προσθιοκίνητο τετραγωνισμένο Ford Escort.

Με μήκος 4,42 μέτρα και πλάτος 1,69 έμοιαζε, και ήταν με τα δεδομένα της εποχής, μεγάλο. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω ήταν απίστευτος – ήμασταν και ακόμα στην εφηβεία με την αδερφή μου, άρα χωρούσαμε παντού. Το πορτμπαγκάζ ήταν αχανές, πάλι με τα μέτρα της εποχής. Όχι ότι δεν το γεμίζαμε με ευκολία όταν πηγαίναμε στο χωριό, όλα τα γεμίζαμε, παράδοση που την κρατάω και σήμερα με την οικογένειά μου.

 

6239930631 f2f8f661fa b

Για να έχουμε ένα μέτρο μεγέθους, ένα VW Tiguan έχει μήκος 4,48 μέτρα, πλάτος 1,83 και μεταξόνιο 2.68. Προσέξτε, μιλάμε για ένα όχημα βασισμένο στο πάτωμα του Golf, ενός μεσαίου οχήματος. Εμ, έχουν μεγαλώσει τα αυτοκίνητα από τότε! Το μεταξόνιο του Sierra ήταν 2,61 μέτρα. Όσο για τον χώρο αποσκευών, αυτόν που μας φαινόταν τεράστιος;

Το Sierra είχε 353 λίτρα. Λιγότερα από ένα καινούριο Renault Clio, ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας super mini με μήκος 4 μέτρα αλλά μεγαλύτερο πλάτος κατά 10 πόντους! Α, και μεταξόνιο μόλις τρεις πόντους μικρότερο.

Ναι, τα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει…

Ας επιστρέψουμε όμως στο γκρι (ίσως και λίγο ανθρακί) Ford Sierra που αγόρασαν οι γονείς μου το 1986. Κάτω από το στρογγυλεμένο για λόγους αεροδυναμικής καπό του έκρυβε καρδιά… μυλωνά. Τα κυβικά της 1300, οι βαλβίδες 8 και ένα καρμπυρατέρ της Ford  έδιναν 60 ολόκληρα άλογα στις 5700 στροφές και 9,8 κιλά ροπής στις 3100. Στον δρόμο πατούσε σε 165άρια λάστιχα φορεμένα σε 13άρες ζάντες.

Τέρας…

ford sierra 3 door interior 0 510769

Για να δέσει το γλυκό, η κίνηση πήγαινε στους πίσω τροχούς μέσα από ένα κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων! Το μόνο που έσωζε την κατάσταση (όσο μπορούσε να σωθεί) ήταν το χαμηλό βάρος. Πόσο; Αμ, δεν μπορώ να σας πω. Όπου διαβάζω βρίσκω άλλα νούμερα. Εγώ θυμόμουν πως ήταν 1150 κιλά, διάφορα site το αναφέρουν από 997 έως 1090.

Μπορείτε να φανταστείτε το όχημα αυτό, φορτωμένο μέχρι τα μπούνια να προσπαθεί να ανέβει Αχλαδόκαμπο; Τι ηρωικές εποχές έχουμε ζήσει! Πάντως, έτσι και έπαιρνε φόρα την κρατούσε σχετικά εύκολα λόγω καλή αεροδυναμικής και εξαιρετικά βαρύ σφονδύλου.

Δεν το ξέρετε εσείς οι νεότεροι το κόλπο αυτό. Μόνο να τους ελαφραίνετε ξέρετε για να κερδίσετε απόκριση. Τι έκανε τότε η Ford που ήξερε ότι το αμάξι ήταν ψοφάλογο; Έβαλε έναν πολύ βαρύ σφόνδυλο που καθώς (κάποια στιγμή) έφτανε μια υψηλή ταχύτητα περιστροφής αποθήκευε τόσο πολύ ενέργεια που σε… βοηθούσε στις ανηφόρες.

Το πρόβλημα ήταν πως αυτό έκανε πολύ δύσκολες τις αλλαγές ταχυτήτων, ειδικά με το αραιό κιβώτιο των τεσσάρων ταχυτήτων κάνοντας το έργο της κίνησης σε αστικό περιβάλλον μια ωραιότατη άσκηση ευαισθησίας του αριστερού ποδιού!

Τα έγραψα αυτά καθώς πέτυχα αυτό το ωραίο βίντεο που λέει όλα τα υπόλοιπα για την ιστορία του Ford Sierra, ενός οχήματος που προηγήθηκε σχεδιαστικά της εποχής του. Για το πώς απέτυχε εμπορικά και οδήγησε όλη τη Ford σε σχεδιαστική αλλαγή, πατήστε στη εικόνα που ακολουθεί. Το βίντεο που θα ανοίξει περιέχει όλες τις πληροφορίες!

10205481

 

Last modified on Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 00:06

Κύλιση στην Αρχή