Τέλος για τα Ford RS;

li3267380rh focusrs 549

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Σύμφωνα με το TopGear, η Ford δε σκοπεύει να συνεχίσει να παράγει Ford RS…

Το λες και τέλος εποχής.

Ο λόγος, αυτός που φαντάζεστε. Τα ποσά που θα πρέπει να πληρώνουν οι κατασκευαστές για τις εκπομπές CO2, σε συνδυασμό με το κόστος εξέλιξης ενός μοντέλου που δεν πουλάει σε μεγάλες ποσότητες.

 

Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε παρόμοιες ειδήσεις. Βλέπετε, στο κοντινό μέλλον οι κατασκευαστές θα φορολογούνται με βάση το μέσο όρο CO2 της γκάμας τους και αυτό θα έχει δύο αποτελέσματα. Πρώτα, τέτοια ειδικά μοντέλα που λόγω επιδόσεων εκπέμπουν πολλούς ρύπους χαλάνε τη …σούπα για όλη την γκάμα ανεβάζοντας τον μέσο όσο ρύπων. Έπειτα, καθώς ο εξηλεκτρισμός θα προχωρά θα έχει όλο και περισσότερο νόημα τα ειδικά μοντέλα να είναι ηλεκτρικά. Άλλωστε εκεί θα υπάρχει και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τους κατασκευαστές.

Ίσως βέβαια να δούμε κάποιο υβριδικό RS στο μέλλον, λύση που και τους ρύπους κρατά χαμηλά και την «πουλάς» σαν ιδέα, όμως θα πρέπει κάπου εκεί να ξεχάσουμε τα αυτοκίνητα που στρίβουν «αγωνιστικά» καθώς ούτε full electric θα είναι για να έχουν χαμηλό κέντρο βάρους λόγω μπαταρίας ούτε θα έχουν μικρό βάρος καθώς τα υβριδικά από μία έννοια έχουν τα χειρότερα και των δύο κόσμων σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις και την στριφερή αίσθηση στις στροφές.

 

Κύλιση στην Αρχή