Κάθε αρχή και δύσκολη...

Το πρώτο GP για το 2016 είναι ήδη παρελθόν και ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω για το τι εντυπώσεις μου άφησε. Την άθλια σούπα της νέας διαδικασίας των κατατακτήριων δοκιμών διαδέχθηκε η καταπληκτική εκκίνηση των δύο Ferrari την επόμενη ημέρα, το θέαμα των πρώτων γύρων, αλλά και τα…παραδοσιακά λάθη του Pit wall της Ferrari, και το τέλος καλό όλα καλά με το ατύχημα του Alonso. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ήθελα να ήξερα, αυτή την μπούρδα με τον αποκλεισμό του πιο αργού κάθε κάποια δευτερόλεπτα (όχι, δεν θέλω ούτε να ξέρω πόσα), ποιος την σκέφτηκε; Γιατί αν όντως ήταν ιδέα του παππού, τότε ας πάει μια ώρα αρχύτερα στην 34η γυναίκα του να ησυχάσουμε κι εμείς, κι εκείνος.

Το πιο εξοργιστικό ήταν πως όταν έληγε ο χρόνος, ακόμα κι αν το μονοθέσιο ήταν σε διαδικασία γρήγορου γύρου, ακυρωνόταν! Έτσι έμειναν πχ οι Haas έξω από το Q2, παρότι στον αγώνα η μία που έμεινε τερμάτισε 6η, αποδεικνύοντας πως είναι ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Σημειώστε πως στον γύρο που αποκλείστηκε πήρε ανεπίσημο χρόνο 1:26 κάτι, δηλαδή μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από όσο χρειαζόταν για να περάσει στο Q2. 

Ναι, πέρασαν στο Q2 μονοθέσια πιο αργά από την Haas!

Ανέκδοτο…

Κατά τα άλλα, στο grid περίπου τα γνωστά, με την εξαίρεση του Verstappen που κάθε αγώνα επιβεβαιώνει ότι έχει ό,τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει όταν βρεθεί στη σωστή ομάδα (αν και δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή θα έχει ταύρο…). Ταυτόχρονα η επίδοσή του αποδεικνύει αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν πέρσι, ότι δηλαδή ο κινητήρας της Ferrari (τον περσινό φοράει η Toro Rosso του 2016) ήταν μια χαρά αλλά το ιταλικό μονοθέσιο είχε προβλήματα, που απλά ο Vettel ξεπερνούσε με τον τρόπο που οδηγούσε.
Αυτά σκεφτόμουν, και όταν ήρθε η ώρα της εκκίνησης του αγώνα, περίμενα πως τα ασημένια βέλη θα πεταχτούν μπροστά κατά τα γνωστά και θα τελείωνε ο αγώνας. Αμ δε!

Με μια απίθανη εκκίνηση ο Vettel και ο Raikonen στην κυριολεξία κατάπιαν τις 2 Mercedes. Η κίνησή τους έμοιαζε σα να είχαν καμιά 50αριά άλογα περισσότερα… Βοήθησε βέβαια και η μέτρια εκκίνηση του Rosberg καθώς και το ...glitch των εγκεφαλικών λειτουργιών του Hamilton. Μην τον ακούτε που γκρινιάζει ότι τον έκλεισε ο Rosberg. Ας μην είχε βρεθεί σε εκείνη τη θέση. Από τα replay φάνηκε πως δεν είχε καθόλου στο μυαλό του την δεύτερη Ferrari παρά το πώς θα μείνει πίσω από τον Γερμανό ομόσταυλο. Πήγε στην λάθος γραμμή ο Rosberg; Πίσω του ο Hamilton. Έτσι κατέληξε ο ένας 3ος και ο άλλος 6ος .

Για αρκετή ώρα όλα έδειχναν ότι οι Ιταλοί θα πανηγύριζαν νίκη στον πρώτο αγώνα όμως στον 19ο γύρο ο Alonso δεν υπολόγισε σωστά την ταχύτητα του Gutierrez εμπρός του, έσκασε πάνω στον πίσω αριστερό τροχό του και έφυγε στις αριστερές μπαριέρες πρώτα και μετά από συνεχόμενες τούμπες κατέληξε στο τέλος της αμμοπαγίδας στην απέναντι μεριά.

Ο σκηνοθέτης ευτυχώς δεν έπιασε το ατύχημα – και λέω ευτυχώς γιατί ήταν από εκείνα που πριν λίγα χρόνια θα είχαν κόψει το νήμα της ζωής του οδηγού και θα ήταν πραγματικά τρομακτικό να το δεις ζωντανά... Απλά, στη ροή της μετάδοσης είδαμε την Haas του Gutierrez στην αμμοπαγίδα, και ξαφνικά άκουσα από τους Άγγλους παρουσιαστές (ναι, το είδα live και όχι κονσέρβα) το όνομα του Alonso. Χρειάστηκε να κοιτάξω πολύ προσεκτικά για να δω το δεύτερο μονοθέσιο. Ήταν τόσο στραπατσαρισμένη η McLaren που κοίταγες και δεν την ξεχώριζες από την άμμο…

Μέχρι να το συνειδητοποιήσω ο Ισπανός βγήκε με κάποιο τρόπο από τα… χαλάσματα και χαιρέτησε το κοινό, ενώ ο Gutierrez ανακουφισμένος τον αγκάλιαζε. Μετά είδα τα replay. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι βγήκε χωρίς ούτε μια γρατζουνιά. Όσο για το μονοθέσιο, μαντεύω πως αποκλείεται να επισκευάζεται. Στον επόμενο αγώνα λογικά θα έχει άλλο.

Ο αγώνας διεκόπη για να καθαριστεί η πίστα και όλοι μπήκαν στα πιτ, έσβησαν κινητήρες και περίμεναν το πράσινο φως για να συνεχιστεί το GP. Εκεί έγινε και το εγκληματικό λάθος της Ferrari. Ενώ οι αντίπαλοί της άλλαξαν λάστιχα βάζοντας μέση γόμα, οι Ιταλοί αποφάσισαν να μην αλλάξουν τα μαλακά που είχε βάλει πριν από μόλις 5 γύρους ο Vettel. Στην ουσία εκεί χάθηκε η νίκη.

Όταν οι Γερμανοί έβαζαν μέση γόμα, ο Vettel παρότι με την πιο γρήγορη, λίγο κέρδιζε σε χρόνο και γύρο με τον γύρο φαινόταν πως οι Mercedes θα έφταναν μέχρι το τέρμα αλλά αυτός θα χρειαζόταν μία αλλαγή ελαστικών ακόμα. Αντί να την αλλάξει στα γρήγορα για να κάνει περιορισμό της ζημιάς, τον άφησαν μέσα μέχρι που άρχισε να χάνει χρόνο. Κάπου εκεί εγκατέλειψε και ο Raikonen και τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν Νότια που λένε και οι Αγγλοσάξωνες, κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά αποδίδεται ως κατά διαόλου…

Και για να τριτώσει το κακό, όταν ο Vettel μπήκε επιτέλους για αλλαγή ελαστικών δεν έβγαινε η μια ρόδα και έχασε άλλα 5,6.

Είναι βέβαια προφανές πως αν δεν είχε γίνει το ατύχημα του Alonso, άλλα θα λέγαμε τώρα, όμως να που χρειάζεται να έχεις έναν έμπειρο και με αντίληψη αγώνα αρχηγό στο pit-wall, κάτι που η Ferrari έχει να δει από τα χρόνια του Todt.

Τους τελευταίους γύρους ο Γερμανός το έριξε στο κυνήγι αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Hamilton καθώς 2 γύρους μετά έκανε κι αυτός ένα (πιο χοντρό), οπότε πήρε την τρίτη θέση και είπε κι ευχαριστώ.

Ο Ricciardo μετά από έναν ήσυχο αγώνα (πραγματικά, ελάχιστες φορές τον έδειξε ο σκηνοθέτης) τερμάτισε 4ος, μπροστά από τον Massa, όμως πίσω τους ήταν η μεγάλη έκπληξη. Στην 6η θέση είδε καρό σημαία ο Grojean με την νεοφώτιστη Haas!

Βαθμούς στον πρώτο αγώνα τελευταία φορά θυμάμαι να έχει πάρει νέα ομάδα (νέα και όχι συνέχεια παλαιότερης) η Toyota το 2002, με έναν θηριώδη όμως προϋπολογισμό. Φαίνεται πως το μοντέλο που επέλεξε η Haas για να εξελίξει το μονοθέσιό της θα είναι ο φάρος για όλες τις μικρές ομάδες στο μέλλον. Θυμίζω πως η αμερικανική ομάδα έχει δώσει outsourcing πολλά κομμάτια της εξέλιξης στην Ferrari (με το αζημίωτο φυσικά). Όσο για την ωριμότητα ομάδας και οδηγού, σκεφτείτε ότι τράβηξαν την μέση γόμα για 39 ολόκληρους γύρους! Αυτό κάτι λέει και για το μονοθέσιο. Για να δούμε τι θα γίνει και σε άλλα GP.

Για να καταλάβετε το επίτευγμα της Haas, χωρίς βαθμό έμειναν οι Renault και ο McLaren (κλασικά) ενώ πίσω τους στην βαθμολογούμενη 10άδα τερμάτισαν οι Hulkenberg και Bottas, με τους μικρούς της Toro Rosso πίσω τους – οι οποίοι τσακώθηκαν μάλιστα, κι αν όχι και οι δύο, τότε σίγουρα ο … νεότερος των νέων.

Καλά όμως όλα αυτά, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο επόμενος αγώνας θα δείξει πολύ περισσότερα καθώς γίνεται σε πίστα και όχι σε… πάρκινγκ. Ίδωμεν λοιπόν!

 

Pos#DriverCarLapsTime/gapDifferenceReason
1 6 Nico Rosberg Mercedes 57 1hr 48m 15.565s    
2 44 Lewis Hamilton Mercedes 57 8.060 8.060  
3 5 Sebastian Vettel Ferrari 57 9.643 1.583  
4 3 Daniel Ricciardo Red Bull-TAG Heuer 57 24.330 14.687  
5 19 Felipe Massa Williams-Mercedes 57 58.979 34.649  
6 8 Romain Grosjean Haas-Ferrari 57 72.081 13.102  
7 27 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 57 74.199 2.118  
8 77 Valtteri Bottas Williams-Mercedes 57 75.153 0.954  
9 55 Carlos Sainz Jnr Toro Rosso-Ferrari 57 75.680 0.527  
10 33 Max Verstappen Toro Rosso-Ferrari 57 76.833 1.153  
11 30 Jolyon Palmer Renault 57 83.399 6.566  
12 20 Kevin Magnussen Renault 57 85.606 2.207  
13 11 Sergio Perez Force India-Mercedes 57 91.699 6.093  
14 22 Jenson Button McLaren-Honda 56 1 lap 1 lap  
15 12 Felipe Nasr Sauber-Ferrari 56 1 lap 8.464  
16 94 Pascal Wehrlein Manor-Mercedes 56 1 lap 79.472

Last modified on Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 23:35

Κύλιση στην Αρχή