Κωλοφάναρο (το)

Κωλοφάναρο (το)
Ουσιαστικό. Ισοσύλλαβο ουδέτερο. Απαντάται και στον πλυθηντικό αριθμό: τα κωλοφάναρα.

1. Το πίσω φανάρι ενός οχήματος. Συνήθως αναφέρεται στο κομπλέ σετ των φαναριών που βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ή της μηχανής. Απαντάται συχνά κατά τις αναζητήσεις ανταλλακτικών σε μαντράδες.
- Καλημέρα, ψάχνω για ένα κωλοφάναρο από Corolla AE86 του '83.

- Κάτι πρέπει να έχω. Τι ακριβώς ψάχνεις; Το αριστερό ή το δεξί κωλοφάναρο;

Από την παραπάνω στιχομυθία γίνεται φανερό ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του πρώτου συνθετικού της λέξης, καθώς όπως το πίσω φανάρι του αυτοκινήτου μας έτσι και αυτό (το πρώτο συνθετικό μας), έχει δύο μέρη: αριστερό και δεξί κωλομέρι. Εξαίρεση αποτελεί το κωλοφάναρο μηχανής που είναι ένα.
- Μήπως έχετε κωλοφάναρο από Yamaha R1 K9; (δεν χρειάζεται να διευκρινήσουμε πλευρά)

Όπως όμως συμβαινει με τα περισσότερα λήμματα της ελληνικής, έτσι και αυτό έχει διττή ερμημεία. Και η δεύτερη είναι αυτή που θα μας απασχολήσει περισσότερο!

2. Το φανάρι (σηματοδότης) που πετυχαίνεις πάντα κόκκινο! Αυτό που δεν θέλει με τίποτα να συνεργαστεί με το προηγούμενο ή το επόμενο,  ώστε να επιτρέψει την ομαλή ροή των οχημάτων. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:

  • τα περισσότερα φανάρια επί της Λ.Μαραθώνος (σε όλο το μήκος της)
  • τα φανάρια της Λ.Κύμης όσο πλησιάζουμε προς τους Θρακομακεδόνες
  • το φανάρι στο ύψος του Κολεγίου στην κάθοδο της Κηφισίας
  • το φανάρι μετά τη μεγάλη ευθεία, μετά την Κερατέα πηγαίνοντας προς Λαύριο (ευγενική χορηγία του Νικόλα Μπιρμπάκου)

Αυτά τα φανάρια (αλλά και πολλά περισσότερα) θα τα πετυχαίνετε πάντα κόκκινα όπως και αν δοκιμάσετε να τα πλησιάσετε. Είτε με ρυθμό Lewis Hamilton πίσω από το Safety Car στο GP του Μπακού, είτε κάνοντας προσομοίωση drag race με ενεργοποιημένο launch control και χρήση NOs! Είναι ρυθμισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να να σε υποχρεώνουν σε στάση. Αρκεί φυσικά να είσαι από αυτούς που σέβονται τον ΚΟΚ και δεν παραβιάζουν τα κόκκινα...
- Ρε φίλε, τι κωλοφάναρο είναι αυτό στη Μαραθώνος πριν το Lidl!!! ;
- Τι εννοείς; 
- Όπως και να πηγαίνει θα σε πιάσει κόκκινο! Δεν σου τη σπάει;
- Α, εγώ οδηγώ ποδήλατο. Δεν με απασχολούν τα φανάρια.

Εντάξει, μπορεί τη συμπαθή τάξη των ποδηλατών να μην την ενδιαφέρει η ύπαρξη των φαναριών στους δρόμους, αλλά τους περισσότερους από εμάς μας ενδιαφέρει και δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Γράφοντας όλα αυτά, μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Θωμά Παπαπάσχου (Driving Academy), κατά τη διάρκεια του 1ου Σεμιναρίου Ασφαλούς Οδήγησης που παρακολούθησα πέρυσι. Κάποια στιγμή ο Θωμάς μας ρώτησε:
- Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το ρυθμό μας όταν οδηγούμε (στις κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης);
Όλοι πεταχτήκαμε, αναφέροντας διάφορα άστοχα παραδείγματα για να πάρουμε την αποστομωτική απάντηση:
- Μόνο ένας! Τα φανάρια! Αυτα καθορίζουν τη μέση ωριαία ταχύτητα της κυκλοφορίας.
Ομολογώ ότι εκείνη τη στιγμή η απάντησή του μου φάνηκε υπερβολικά απλοϊκή και πρόχειρη. Όσο όμως την επανέφερα στη μνήμη μου και την επεξεργαζόμουν κάθε φορά μου περνούσα από ένα κωλοφάναρο, συνεδητοποιούσα πόσο δίκιο είχε. 

Συμπερασματικά, τα κωλοφάναρα είναι εργαλεία στα χέρια των υπευθύνων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ανάλογα με τις ανάγκες τους (που τυχαίνει να μη συμπίπτουν με τις δικές μας). Το κατά πόσον είναι πετυχημένο το αποτέλεσμα και αν βοηθάει ή βλάπτει σε κάποιο τομέα, είναι θέμα άλλης συζήτησης.

ΥΓ. Για κύρια φωτογραφία του άρθρου προσπάθησα να διαλέξω ένα από τα πιο όμορφα οπίσθια αυτοκινήτου παραγωγής. Φυσικά η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενική.

Last modified on Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 13:42

Related items

Κύλιση στην Αρχή