Θέλεις μια αυθεντική, του «κουτιού» McLaren F1;

Το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τον μυθικό Gordon Murray και κυκλοφόρησε από το 1992 έως το 1998, είναι από εκείνα που πέρασαν νωρίς στο αυτοκινητικό υποσυνείδητο ως απολύτως επιθυμητά, δίπλα στις Ferrari F40 και τις Mercedes 300Sl Gullwing.

Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ως ένα από τα πλέον ανόθευτα υπεραυτοκίνητα, που έμοιαζε να έρχεται απευθείας από τον κόσμο της F1. Πολλοί υποστηρίζουν πως, ακόμα και σήμερα, παραμένει κάτι μοναδικό.

Η διαμόρφωση με τα τρία καθίσματα, μπροστά ο οδηγός και λίγο πιο πίσω, δεξιά και αριστερά του οι επιβάτες, είναι μοναδική και δείγμα του πόσο προσεκτικός είναι ο σχεδιασμός του: έτσι έχεις τέλειο ζύγισμα όταν μέσα είναι μόνο ο οδηγός. Όμως δεν είναι στόχος του άρθρου να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά του supercar αυτού.

Το πόσο αξίζει ανά πάσα στιγμή ένα κλασικό όχημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πρώτα πρώτα, από την σπανιότητα. Φυσικά από την κατάστασή του και εννοείται από το πόσο επιθυμητό είναι.

Προφανώς, στην περίπτωση της McLaren F1, το πόσο επιθυμητή είναι βαράει νωρίς νωρίς tilt. Η καλύτερη απόδειξη ήρθε όταν πριν λίγα χρόνια ο πασίγνωστος ηθοποιός και stand-up comedian, Rowan Atkinson έκανε τη δικιά του φύλλο και φτερό (για δεύτερη φορά), μετά από ένα ατύχημα με «πολλά», και η ασφαλιστική του έδωσε πάνω από 1.200.000 ευρώ (δεν έκανα λάθος με τα μηδενικά) για την επισκευή.

 

00006d0ddb20 cb54 4254 9

Το ποσό μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά απολύτως δικαιολογημένο από την πραγματική αξία του οχήματος. Έτσι, όταν πριν 2 χρόνια, ο Atkinson έβαλε πωλητήριο στην … επισκευασμένη F1 του, ζήτησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 8 εκατομμύρια λίρες.

Οκτώ.

Εκατομμύρια.

Λίρες.

Γύρω στα 9 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή.

Και όσο κι αν δεν το πιστεύετε, το πούλησε! Και να φανταστείτε πως είχε και πολλά χιλιόμετρα, γιατί ο αγαπημένος μας Mr. Been την χρησιμοποιούσε ως καθημερινό αυτοκίνητο – για βόλτες, μπαράκια και σουπερμάρκετ.

Ο αθεόφοβος…

Μία ατρακάριστη McLaren F1, πουλήθηκε το καλοκαίρι 13 εκατομμύρια ευρώ – και αυτή με αρκετά, για υπεραυτοκίνητο, χιλιόμετρα. Όχι άσχημα, αν σκεφτείς πως το 95 αγοράστηκε για το 1/13 του ποσού αυτού.

Έχοντας αυτά στο νου, πόσο λέτε να φτάσει η F1 που έσκασε στην αγορά από το  «πουθενά», πριν από λίγες μέρες;, δεδομένου ότι δεν έχει οδηγηθεί ποτέ από τον ιδιοκτήτη της και έχει μόνο τα 239 χιλιόμετρα που έκαναν οι δοκιμαστές της McLaren, ώστε να την παραδόσουν;

Δεν υπάρχει πιο «καθαρό» δείγμα του! Να φανταστείτε πως έχει ακόμα τα υλικά συσκευασίας μέσα στο σαλόνι της!

m8 1508171038

Αν τα έχετε τα λεφτά (λέμε τώρα) και το λέει η ψυχούλα σας, το κατακίτρινο διαμάντι θα δημοπρατηθεί από την Tom Hartley Jnr, και, με βάση όσα διαβάσαμε, δεν το βλέπω να φύγει για λιγότερα από 20 εκατομμυριάκια. Πληροφοριακά, ο νέος ιδιοκτήτης θα πάρει μαζί με το αυτοκίνητο μία...εργαλειοθήκη (από εκείνες τις μεγάλες με τα συρτάρια και τα ροδάκια), ένα δεύτερο τιμόνι (ποτέ δεν ξέρεις), μία ειδική εξάτμιση, βαλίτσες που χωράνε ακριβώς στον χώρο αποσκευών (αν μπορείς να το πεις έτσι) καθώς και ένα εντελώς αμεταχείριστο ρολόι Tag-Heuer - που πάνω γράφει και τον αριθμό πλαισίου. Έτσι, για σιγουριά!

Αν το πάρετε, θέλουμε μόνο μια βόλτα!

m11 1508171173m12 1508171470

Last modified on Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 10:35

Κύλιση στην Αρχή