Θα υπάρχει κάποια διέξοδος;

Η συζήτηση περί του πώς θα πρέπει να αναμορφωθεί το καθεστώς χρήσης των ιστορικών οχημάτων εν Ελλάδι καλά κρατεί από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Άπειρο ιντερνετικό μελάνι έχει χυθεί (διαβάστε εδώ το πρώτο άρθρο, όπου περιγράφουμε αναλυτικά το τι, και γιατί, συνέβη καθώς και το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες ), πληκτρολόγια και φιλίες δοκιμάστηκαν, προτάσεις για ΚΥΑ πάνε κι έρχονται αλλά αποτέλεσμα δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει.

Ο γράφων κουράστηκε με όλα τούτα. Το μόνο που επιθυμεί είναι να μπορεί να βγάζει τα ιστορικά του οχήματα καμιά βόλτα ή να πηγαίνει καμιά εκδρομούλα όποτε προκύψουν χρόνος, διάθεση και κατάλληλος καιρός ταυτόχρονα. Με μια διαφορά: επιθυμεί να το κάνει αυτό απόλυτα ΝΟΜΙΜΑ, χωρίς να φοβάται μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι και κληθεί ν’ αποζημιώσει κανένα μετεωρίτη.

Οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να είναι απλή, ξεκάθαρη και κατανοητή απ’ όλους. Δια της σύνθεσης όσων έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες διαφαίνονται δύο βασικές κατευθύνσεις:

 α) Υπάρχει βούληση να ξεκαθαρίσει ριζικά ο χώρος;

Ας προχωρήσουν οι υπεύθυνοι στη λύση των πινακίδων Υπουργείου για Ιστορικά οχήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

β) Δεν υπάρχει;

Ας κρατήσουν το προσχέδιο - πρόταση της αναμορφωμένης ΚΥΑ και τις ιστορικές πινακίδες ως έχουν με ό,τι βολικό και συνάμα νοσηρό συνεπάγονται. Αλλά:

...να δημιουργηθεί από το Υπ. Οικονομικών ή το Μεταφορών μια online πλατφόρμα με τις ιστορικές πινακίδες που έχουν εκδώσει όλες οι Ομοσπονδίες (τα στοιχεία τα έχουν ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες) όπου θα μπορεί ο κάθε κάτοχος ιστορικού να αγοράζει άμεσα το δικαίωμα κυκλοφορίας για 24, 48, 72 ώρες ή για 10,20,30 ημέρες (αν θέλει πχ να πάει διακοπές μ’ αυτό) με flat rate χρέωση ιστορικού οχήματος, ανεξάρτητη από κυβικά, αξία ή ηλικία.

Η έκδοση του δικαιώματος - κουπονιού θα μπορεί να είναι άμεση ή να έχει γίνει σε πρότερη ημερομηνία, με επιλογή από το χρήστη για την ημέρα και την ώρα έναρξης της ισχύος του.

Εφ’ όσον, βέβαια, μιλάμε για κυκλοφορία κατά το δοκούν σε δημόσιους δρόμους είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει τα οχήματα να είναι ασφαλισμένα και να έχουν πιστοποιητικό ΚΤΕΟ σε ισχύ. Για να αποφευχθούν “πονηρές” σκέψεις, θα μπορούσε η πλατφόρμα να είναι ενημερωμένη σχετικά με τα αυτοκίνητα που έχουν ασφάλεια και ΚΤΕΟ σε ισχύ ώστε να μη δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει κάποιος αν δεν τα διαθέτει.

Αν μπει μια χρέωση πχ 2 ευρώ / ημέρα (που θα σήμαινε 720 ευρώ το χρόνο) η οποία να μειώνεται αναλογικά όσο αυξάνει η διάρκεια του "κουπονιού", πείτε μου ποιος κάτοχος δεν θα τα έδινε με ευχαρίστηση. Πιστεύω μόνο αυτός που πήρε ιστορικές πινακίδες με σκοπό να κυκλοφορεί κάθε μέρα “τζάμπα” και ο οποίος θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις Υπουργείου ή να το ακινητοποιήσει.

Τέρμα, λοιπόν, οι υπεύθυνες δηλώσεις και τα τιμολόγια συνεργείου ή οι δηλώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις που καθιστούν την κάθε μετακίνηση ένα γραφειοκρατικό άθλο. Δεν θα χρειάζεται το κάθε αυτοκίνητο να κουβαλάει ένα πάκο χαρτιά για μια μετακίνηση ενός-δύο χιλιομέτρων.

Επίσης αυτονόητο είναι ότι οι τυχόν παραβάτες θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα.

Δεν διεκδικούμε την πατρότητα της πρότασης ούτε υποστηρίζουμε ότι δεν έχει μειονεκτήματα. Στην παρούσα φάση, όμως, δείχνει μια λογική εναλλακτική σε όσες λύσεις ή προτάσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Το yourgear υπόσχεται να κρατήσει επαφή με το θέμα ενημερώνοντας, σχολιάζοντας και ενίοτε προτείνοντας, με γνώμονα πάντοτε την αγάπη του για το ιστορικό όχημα, όσο κι αν αυτή δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό.

 

Last modified on Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 02:30

Κύλιση στην Αρχή