Νικόλας Μπιρμπάκος

Νικόλας Μπιρμπάκος

bmw drift2

Πού πήγε βρε το πονηρό μυαλό σας; Δε μιλάμε για…κανονικές μπέμπες αλλά για BMW. Και πού κολλάει το παντρεμένες;

Στο ότι «έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν» αφού τους έχουν κολλήσει τα σασί! Οι δύο BMW ξεκίνησαν ως E46, η μία για την ηπειρωτική Ευρώπη και η άλλη για την Αγγλία. Οπότε τις έχουν κολλήσει ώστε ο ένας οδηγός να είναι δίπλα στον άλλο.

rossihamilton

Από δύο σε τέσσερις τροχούς και το ανάποδο σε αυτό το αναπάντεχο video όπου ο Lewis Hamilton και ο Valentino Rossi παίρνουν ο ένας το όχημα του άλλου!

Καλά, τα ιταλοαγγλικά του Rossi έχουν την πλάκα τους αλλά ο Hamilton παθαίνει την...πλάκα του με τον επίγειο πύραυλο σε δύο ρόδες. Ενδιαφέρον έχει ο σχολιασμός της θέσης οδήγησης της Mercedes που ο Rossi βρίσκει μάλλον χαμηλή.

Χρόνους δε μάθαμε... Δείτε το !

Ferrari Logo History of the Ferrari badge 1024

Μίλησε ο …καμηλιέρης Louis Camilleri, ο CEO της Ferrari, στο πρόσφατο μίτινλαντς (που έλεγε και η Μαρίνα Κουντουράτου στους δύο ξένους , για το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρίας.

Το lunch event έλαβε χώρα πριν δύο ημέρες στα ιερά χώματα του Maranelo και ήταν εκεί που ο Camilleri έδωσε την είδηση για το 2025, ίσως και λίγο αργότερα. Ο λόγος της καθυστέρησης; Η αυτονομία και η ταχύτητα φόρτισης.

Loeb monte

Ο Loeb πήρε τον συνοδηγό του και το i-20, έβαλε λάστιχα με καρφιά (για να δει πόσο αντέχουν;) αν και είχε ελάχιστο πάγο και άρχισε τις βόλτες στο Monte.

Το i-20 μοιάζει πιο φαρδύ από ποτέ ενώ ο Γάλλος γυμναστής δείχνει αγέραστος.

Α, και μοιάζει ακόμα περισσότερο στον Jean Claude, Ξέρετε, κλικ στην εικόνα!

Rovanpera test

Το Yaris WRC πάτησε την ...άγια άσφαλτο του Monte Carlo και γράφει χιλιόμετρα στα χέρια του Rovanpera. Του Kalle Rovanpera, γιού του Harri!

Πώς περνάει ο καιρός... Ο μικρός (γεννηθείς το 2000) έγινε 19 και ακολουθεί στα χνάρια του μπαμπά.

Πάρτε γεύση, με δυνατά τα ηχεία για το antilag με ένα κλικ στην εικόνα!

toto xioumor

Κανονικά το "Pure pit wall" video της Mercedes το παρουσιάζει ένας μηχανικός της, αλλά αυτή τη φορά κατ΄ απαίτηση του κοινού το παρουσίασε ο ίδιος ο Toto Wolff που ...ζήτησε συγγνώμη επειδή πήρε τη θέση των "rally intelligent engineers!

Δεν του το είχα το χιούμορ στα υπέρ του... Και να του είχαν γράψει την ατάκα, την πέταξε μια χαρά.

"Αφού το ζητήσατε ας το κάνουμε, ας χαμηλώσουμε το επίπεδο!". Όπως πάντα, κλικ στην εικόνα για να μάθουμε πώς έζησε από "μέσα" η Mercedes-AMG Petronas τον τελευταίο αγώνα.

kok

Όπως όλοι ξέρουμε το πρόβλημα στους ελληνικούς δρόμους είναι ότι ο ισχύων ΚΟΚ δεν είναι επαρκής.

Δε φταίει που δεν ξέρουμε να οδηγούμε, δεν έχουμε σωστή συμπεριφορά και οι δρόμοι μας είναι άθλιοι, το μόνο που φταίει είναι ότι ο ΚΟΚ δεν είναι αρκετά αυστηρός ή αρκετά ευέλικτος.

Κανείς για παράδειγμα δεν έχει κάτσει να δει πόσες κλήσεις έχουν κοπεί για μεταφορά παιδιού χωρίς το σωστό κάθισμα.

teli kikloforiaw

Κάθε χρόνο εδώ και δέκα (τουλάχιστο) χρόνια διαβάζουμε για ανατροπές και αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Κι όμως τελικά δε γίνεται τίποτα…

Ό,τι κυβέρνηση και να κόβει βόλτες στου Μαξίμου!

Το μόνο που είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει είναι τα τέλη για του χρόνου στα νέα αυτοκίνητα καθώς θα εφαρμοστεί η κατά WLTP μέτρηση CO2. Και αυτό μένει να αποδειχθεί καθώς για τους πωλητές η εφαρμογή του έχει πάρει παράταση για Ιανουάριο, ίσως Φεβρουάριο επισήμως όμως για Μάρτιο.

dragster

Ο λόγος για τα Dragster. Αυτά τα περίεργα κατασκευάσματα με δύο ρόδες... αεροπλάνου και δύο ρόδες...ποδηλάτου!

Φτιαγμένα για ταχύτητα στην ευθεία για 400 μέτρα, άντε και για μια μικρή σούζα στην αρχή. Πάντως όχι για να το σώζεις με τις δύο ρόδες ενώ πας με '200".

(Τυ)Χεράς...Με ένα κλικ στην εικόνα - έχει και Incar...!

Fanzio

Αν νομίζετε πως τώρα θέλει θάρρος και μεγάλα κοχόνας για να οδηγήσεις F1 σε πίστα, δείτε τον Fangio να τεστάρει μια Mazerati F1 το 1957.

Σε onboard video.

Τι άλλο να γράψεις; Κλικ στην εικόνα και δυνατά ο ήχος.

Σελίδα 1 από 20
Κύλιση στην Αρχή