Νικόλας Μπιρμπάκος

Νικόλας Μπιρμπάκος

Annotation 2020 04 06 214611

Πολύς ο χρόνος για όσους είναι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι και δεν είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται με τον υπολογιστή τους (γιατί όσοι έχουν πέσει σε αυτή τη λούμπα μάλλον δουλεύουν περισσότερο)!

Άλλος φτιάχνει τα αρχεία στον υπολογιστή του (το έκανα), άλλος μοντάρει βίντεο ( πρέπει να το κάνω), άλλος κατεβαίνει στην αποθήκη να βάλει επιτέλους μία τάξη (δεν τολμάω!) κι άλλος κάνει restoration κάποιο μηχάνημα.

Αυτό το τελευταίο κάνει και ο Richard Hammond, χωρίς να χάνει το χιούμορ του. Μεταξύ μας, αν είχα τα λεφτά του θα το έκανα κι εγώ... κλικ στην εικόνα ή εδώ!

Annotation 2020 04 06 201416

Όχι, δε θέλεις πολλά. Μόνο ένα τέτοιο rig στο δωμάτιό σου. Ε, τι λέτε;

Αν έχετε κι εσείς κάτι παρόμοιο, περιμένουμε να το δούμε!

Annotation 2020 03 24 000746

Αγώνες δεν έχουμε αλλά οι οδηγοί (που είναι και...μικρά παιδιά) παίζουν παιχνίδια στους υπολογιστές.

Δείτε τον Lando Norris να κάνει αυτό που θέλουν όλοι οι άλλοι στην F1 - να πετάει έξω τον Max Verstappen.

Δε στεναχωρήθηκα καθόλου...

Annotation 2020 03 17 005648

Η κουβέντα έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω ότι οι φανατικοί έχετε ήδη αρχίσει να φωνάζετε: «δεν πειράζουμε τα ιστορικά!». Όμως, μερικές φορές τα πειράζουμε αναγκαστικά.

Τι εννοώ; Ας πούμε για παράδειγμα πως έχουμε ένα όχημα που όταν πρωτοπάτησε άσφαλτο δεν είχε στην Ευρώπη ζώνες πίσω (ξέρει ο φίλος ποιο εννοώ). Αν του βάλουμε επειδή θέλουμε να μεταφέρουμε τους πίσω επιβάτες με ασφάλεια, το «χαλάμε» ή όχι – δεδομένου του ότι λίγα χρόνια μετά την ημερομηνία που γράφει η άδεια κυκλοφορίας και το εργοστάσιο του έβαλε;

Annotation 2020 03 15 230754

Μιας και είμαστε όλοι κλεισμένοι μέσα, να η ευκαιρία να κάνουμε λίγο τηλεκπαίδευση! Για παράδειγμα, ξέρετε το σκανδιναβικό flick;

Αν ναι, το έχετε κάνει; Αν σε μία από αυτές τις ερωτήσεις η απάντηση είναι όχι, να η ευκαιρία να το μάθετε!

Και μετά να το εφαρμόσετε σε έναν προσομοιωτή ράλλυ στην παιχνιδομηχανή που πήρατε επειδή είστε κλεισμένοι μέσα...

tesla 1583845907

Το εκατομμυριοστό όχημα της Tesla είναι ένα Model Y, ένα crossover βασισμένο στο πάτωμα του Model 3 με 7 θέσεις.

Το ηλεκτροκίνητο όχημα έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων (το Long range) και κάνει το 0-100 σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Οι δύο κινητήρες του αντιστοιχούν ένας ανά άξονα κάνοντάς το τετρακίνητο.

sysp2r4v75h41

Το φετινό μονοθέσιο της Racing Point μοιάζει απίστευτα με την περσινή Mercedes! Σχεδόν σαν δυο σταγόνες νερό.

Πόσο όμως μοιάζουν ακριβώς; Κάντε κλικ εδώ!

724

Το δικό μας Sierra πάτησε τροχούς στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας μας το 1986. Ήταν γκρι μεγάλο με τα τότε δεδομένα και έδειχνε τρελά αεροδυναμικό, ειδικά σε σχέση με το προηγούμενο προσθιοκίνητο τετραγωνισμένο Ford Escort.

Με μήκος 4,42 μέτρα και πλάτος 1,69 έμοιαζε, και ήταν με τα δεδομένα της εποχής, μεγάλο. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω ήταν απίστευτος – ήμασταν και ακόμα στην εφηβεία με την αδερφή μου, άρα χωρούσαμε παντού. Το πορτμπαγκάζ ήταν αχανές, πάλι με τα μέτρα της εποχής. Όχι ότι δεν το γεμίζαμε με ευκολία όταν πηγαίναμε στο χωριό, όλα τα γεμίζαμε, παράδοση που την κρατάω και σήμερα με την οικογένειά μου.

dan ticktum red bull racing rb

Με μια κουβέντα; Όχι! Κανείς δεν ξέρει καύσιμο, ρυθμίσεις κινητήρα, Setup αναρτήσεων και κλίσεις αεροτομών.

Αυτό πίστευα πάντα, αυτό πιστεύω και τώρα - τουλάχιστο από την εποχή που έχουν τόσο πολύ προχωρήσει τα ψηφιακά συστήματα και οι προσομοιωτές. 

Ειδικά φέτος που οι μέρες δοκιμών είναι μόλις 6 στην Βαρκελώνη αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να βγουν μερικοί τίτλοι. Θέλετε να το δούμε κι αλλιώς;

road to nowhere interstate sign 2

Όλοι οι δρόμοι, έγιναν. Ο μόνος που δεν έγινε ήταν ο Πάτρα-Πύργος. Όσοι έχουν περάσει από εκεί ξέρουν πως είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του ελληνικού οδικού δικτύου.

Πέρα από την καθημερινότητα των πολιτών είναι και μεγάλο φάουλ να μην υπάρχει σωστή και εύκολη διέλευση μέχρι την Ολυμπία, σε μια χώρα που (θέλει να) είναι τουριστική! Προς το παρόν όμως οι οδηγοί απο Πάτρα προς Πύργο κινούνται ακόμα σε έναν δρόμο που τελευταία φορά βελτιώθηκε το 1979.

Σελίδα 1 από 21
Κύλιση στην Αρχή