Νικόλας Μπιρμπάκος

Νικόλας Μπιρμπάκος

Loeb monte

Ο Loeb πήρε τον συνοδηγό του και το i-20, έβαλε λάστιχα με καρφιά (για να δει πόσο αντέχουν;) αν και είχε ελάχιστο πάγο και άρχισε τις βόλτες στο Monte.

Το i-20 μοιάζει πιο φαρδύ από ποτέ ενώ ο Γάλλος γυμναστής δείχνει αγέραστος.

Α, και μοιάζει ακόμα περισσότερο στον Jean Claude, Ξέρετε, κλικ στην εικόνα!

Rovanpera test

Το Yaris WRC πάτησε την ...άγια άσφαλτο του Monte Carlo και γράφει χιλιόμετρα στα χέρια του Rovanpera. Του Kalle Rovanpera, γιού του Harri!

Πώς περνάει ο καιρός... Ο μικρός (γεννηθείς το 2000) έγινε 19 και ακολουθεί στα χνάρια του μπαμπά.

Πάρτε γεύση, με δυνατά τα ηχεία για το antilag με ένα κλικ στην εικόνα!

toto xioumor

Κανονικά το "Pure pit wall" video της Mercedes το παρουσιάζει ένας μηχανικός της, αλλά αυτή τη φορά κατ΄ απαίτηση του κοινού το παρουσίασε ο ίδιος ο Toto Wolff που ...ζήτησε συγγνώμη επειδή πήρε τη θέση των "rally intelligent engineers!

Δεν του το είχα το χιούμορ στα υπέρ του... Και να του είχαν γράψει την ατάκα, την πέταξε μια χαρά.

"Αφού το ζητήσατε ας το κάνουμε, ας χαμηλώσουμε το επίπεδο!". Όπως πάντα, κλικ στην εικόνα για να μάθουμε πώς έζησε από "μέσα" η Mercedes-AMG Petronas τον τελευταίο αγώνα.

kok

Όπως όλοι ξέρουμε το πρόβλημα στους ελληνικούς δρόμους είναι ότι ο ισχύων ΚΟΚ δεν είναι επαρκής.

Δε φταίει που δεν ξέρουμε να οδηγούμε, δεν έχουμε σωστή συμπεριφορά και οι δρόμοι μας είναι άθλιοι, το μόνο που φταίει είναι ότι ο ΚΟΚ δεν είναι αρκετά αυστηρός ή αρκετά ευέλικτος.

Κανείς για παράδειγμα δεν έχει κάτσει να δει πόσες κλήσεις έχουν κοπεί για μεταφορά παιδιού χωρίς το σωστό κάθισμα.

teli kikloforiaw

Κάθε χρόνο εδώ και δέκα (τουλάχιστο) χρόνια διαβάζουμε για ανατροπές και αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Κι όμως τελικά δε γίνεται τίποτα…

Ό,τι κυβέρνηση και να κόβει βόλτες στου Μαξίμου!

Το μόνο που είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει είναι τα τέλη για του χρόνου στα νέα αυτοκίνητα καθώς θα εφαρμοστεί η κατά WLTP μέτρηση CO2. Και αυτό μένει να αποδειχθεί καθώς για τους πωλητές η εφαρμογή του έχει πάρει παράταση για Ιανουάριο, ίσως Φεβρουάριο επισήμως όμως για Μάρτιο.

dragster

Ο λόγος για τα Dragster. Αυτά τα περίεργα κατασκευάσματα με δύο ρόδες... αεροπλάνου και δύο ρόδες...ποδηλάτου!

Φτιαγμένα για ταχύτητα στην ευθεία για 400 μέτρα, άντε και για μια μικρή σούζα στην αρχή. Πάντως όχι για να το σώζεις με τις δύο ρόδες ενώ πας με '200".

(Τυ)Χεράς...Με ένα κλικ στην εικόνα - έχει και Incar...!

Fanzio

Αν νομίζετε πως τώρα θέλει θάρρος και μεγάλα κοχόνας για να οδηγήσεις F1 σε πίστα, δείτε τον Fangio να τεστάρει μια Mazerati F1 το 1957.

Σε onboard video.

Τι άλλο να γράψεις; Κλικ στην εικόνα και δυνατά ο ήχος.

Model 3 b

Προσέξτε – δεν έγραψα ότι κοστίζουν σε καύσιμο γιατί την αφορμή για το άρθρο έδωσε το…site από το οποίο μπορείς να παραγγείλεις το δικό σου Tesla.

Εκεί λοιπόν βλέποντας τις επιλογές για ένα Model 3 (που είναι μια χαρά αυτοκίνητο, για να μη λέτε πως είμαι εμπαθής…) παρατήρησα ότι η αυτονομία που ανακοινώνεται εξαρτάται από τις ζάντες!

2019 mazda 3 torsion car suspension 1200x800

Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο στο drive.gr όπου συνέκριναν δύο Ford Focus με ίδια  λάστιχα αλλά διαφορετική ανάρτηση πίσω. Το ένα είχε ανεξάρτητη πολλαπλών συνδέσμων, το άλλο ημιάκαμπτο.

Θεωρητικά η πρώτη είναι καλύτερη. Ελέγχει πιο σωστά το αμάξωμα, επηρεάζεται λιγότερο από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και έχει γραμμικότητα στις αντιδράσεις. Όμως η προσπάθεια της Ford εδώ και χρόνια στην εξέλιξη του απλού ημιάκαμπτου φέρνει τα δύο οχήματα πολύ κοντά στις πραγματικές επιδόσεις με τη διαφορά να εντοπίζεται στο όριο και μόνο σε επίπεδο αίσθησης.

han6hrdzvwd1y0mothfr

Η ιδέα είναι απλή και αφού την έχω σκεφτεί εγώ που δεν είμαι μηχανικός εδώ και ένα χρόνο, ήταν σίγουρο πως κάποιοι άλλοι την είχαν σκεφτεί νωρίτερα: Γιατί να μη βάλουμε ένα ηλεκτρικό μοτέρ να κινεί αυτό την φτερωτή ενός τούρμπο, αντί για τα καυσαέρια ή μια εξτρά τροχαλία στον κινητήρα;

Ε, να που κάποιοι το έχουν ήδη φτιάξει και ίσως να μπορείτε να το βάλετε κι εσείς στο αυτοκίνητό σας!!

Σελίδα 1 από 19
Κύλιση στην Αρχή